23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

FORE – huuto vai kuiskaus?

Etusivu Foorumit Yleistä FORE – huuto vai kuiskaus?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • … mittaamme puttilinjoja, kun eräällä tiiauspaikalla draivin lähtölaskenta on menossa. Seuraan tilannetta: svingi, lyönti lähtee kohti, kuuluu sanat ’voi juma’ ja perään ’fore’ normaalilla puhevoimakkuudella. Tokaisen pelikavereilleni, että ’munat maihin, lähelle tulee’ ja niin tulikin – metrin päähän. Ei osumaa tällä kerralla. Miksei voi HUUTAA vaan ’häpeällisesti’ kiuskataan jotain? Miksei muut ryhmän jäsenet HUUDA, vaan kaivavat nenää tai tekevät jotain muuta typerää? Löytyy poikkeuksiakin. Eräällä kentällä peliseurueeni huusi avaukseni jälkeen niin nopeasti ja kovaa, että itsekin maastouduin, kuten myös kaikki muutkin kentällä. Millaisia havaintoja olette itse kentällä tehneet? Mielestäni aivan liian lepsusti suhtaudutaan FOREn HUUTAMISEEN ja erityisesti peliseurueen käytös on useasti herättänyt kummastusta, eivät huuda ei sitten millään. Muita kyllä arvostellaan, mutta sitten tosipaikan tullen HUUTO-vastuu onkin aina lyöjällä.

    Aika useinhan tämä karjaisu on vieno ’fore?’. Siis ikäänkuin kysymyksen muotoon aseteltuna nousevalla lopulla.

    Liekö kyse häpeästä vai mistä mutta tuntuu olevan joillekin vaikeaa karjaista oikein huolella.

    Kyllä sille naapuriväylällä makoilevalle pallolle on paljon kivempi kävellä kun on huutanut ensin palkeet tyhjiksi. Nimimerkillä reilusti kokemusta aIHeesta.

    Foren huutamisen funktio on vähän sama kuin imuroinnilla. Tarkoitus ei ole liikuttella imuria ympäsi asuntoa kerran viikossa vaan se, että pölyt saadaan pois.

    Fore -huutamisen idea luonnollisesti on, että vaarapaikalla olevia pelaajia varoitetaan. Monta kertaa tulee ajatelleeksi, että ihmiset eivät kehtaa huutaa kovaa jos pallo ei vaikka ihan jaloille putoaisikaan. Itse huudan aina niin kovaa kuin pystyn. Olen huomannut siinä myös terapeuttisia vaikutuksia. Normaalielämässä harvemmin pääsee sydämensä kyllyydestä huutamaan.

    Asia erikseen, ovat sitten pelaajat, jotka eivät reagoi huutoon mitenkään tai ensimmäinen reaktio on, että käännytään katsomaan huudon suuntaanja ihmetellään mitä tapahtuu. Edelliselläkin kierroksella löin ’lievällä’ hookilla noin 20 m griinin viereen ja pallo vieri parin pompun jälkeen viereisellä tiillä lyövien bägeille. Huusin toki niin paljon kuin jaksoin myötätuuleen etäisyys noin 150m. Mitään reaktiota ei edellä menevässä ryhmässä tapahtunut. Jos pallo olisi tullut kaksi sekuntia aikaisemmin olisi se varmasti osunut kavereihin.

    Samaa mieltä että ääntä putken täydeltä ja mielestäni vastuu huutamisesta kuuluu kaikille ketkä tilanteen näkevät,ja tässä myös yksi hyvä syy seurata kaverin lyöntiä, koska useasti itse lyöjä ei ole tietoinen pallonsa lentoradasta.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Nimetön

    Meikäläisen oikeaoppinen fore-huuto on pelastanut. Takana oleva ryhmä oli liian innokkaita avaamaan ja se lipsahti greenin vasemmalla puolella olevan seuraavan väylän talvi-teelle (vaaralliseen paikkaan oli siirretty) , FORE huuto kuului ja ryhmämme suojautui ja itse ehdin ottamaan 3 askelta eteenpäin ja suojaamaan pääni käsilläni. NAPS ja pallo osui selkääni ja teki kyllä kipeää ja onneksi ei osunut selkärangan kohdalle. Jos en olisi ottanut noita askelia niin aika lähelle päätä olisi osunut. Muistoksi sain kunnon mustelman jota särki pari päivää oikein kunnolla.

    HUUDETAAN SE FORE KUNNOLLA JOS ON TARVETTA !!!

    Olen itse vasta viime aikoina saanut mailan päähän sen verran nopeutta, että pallolla on edes mahdollisuuksia lentää toiselle väylälle asti. Aikaisemmin vinoon lähteneet ylsivät juuri ja juuri oman väylän raffiin (ja kun löin niin varovasti, niin ei ne edes lähteneet vinoon, mutta ei kyllä kovin pitkällekään) 🙂

    En siis ole kovin tottunut foren huutaja ja välillä edelleen jää huutamatta, kun tuntuu, ’ettei se kumminkaan sinne asti yllä’. Mutta samaa mieltä olen, että aina pitäisi HUUTAA. Ehkä se itsellekin vielä menee selkärankaan asti, että se HUUTO tulisi aina, kun lähtee edes vähän sinnepäin…

    Tuossa muutama viikko taaksepäin kävelin rangen vieressä menevää tietä pitkin ja vaikka tie oli suojattu korkealla aidalla niin sain osuman. Draiverilla lyöty korkea kainaloslaissi yllätti ja kosahti sisäreiteeni ilmassa n. 150m päässä lyöjästä ja todella kipeätä teki. Onneksi ei osunut sukukalleuksiin.. Ja tässäkään tapauksessa lyöjä ei huutanut FOREa.

    Samaa mieltä, täysillä vaan, jos menee kohti.

    Aiheeseen liittyen: mitä teette tilanteessa, jossa näette, että pallonne menee aika lähelle mutta olette varmoja, ettei se osu. Esimerkiksi hiukan ihmisistä vasemmalle lähtenyt draw, mikä ei voi tulla takaisin ja osua. Pitääkö huutaa ja säikäyttää ihmiset säntäilemään, vai seurata katseella? Olen tehnyt kumpaakin mutten oikeastaan osaa sanoa, kumpi on parempi.

    Vaarallisen lyönnin jälkeen voi nostaa neljä sormea pystyyn, tai siitä ruotsalaisten versio neljä sormea pystyssä mutta käsi taskussa.Palloon on myös hyvä kirjottaa fore, mielellään isolla.

    Kyllähän sitä pittää huutaa silleen että ainakin muutama väylä edessä ja takaa kuulee sen.

    Tuttu ongelma varmasti itse kullekkin. Juuri viime kierroksella Vanhan Peuran 17 greenin ylitettyäni sihtailin paluuchippiäni jollloin kahden metrin päässä kopsahti ja ehdin juuri vetää jalkani edestä ettei pomppu kopsahtanut nillkkaani.

    Kiltti kun olen, ongelmani onkin, miten voi kohteliaasti huomauttaa puutteellisesta, tai jopa puuttuvasta FORE huudosta ?

    Noh, asiaan. Tuohon Jyrkän Drawn kommenttiin oikeastaan halusin kommentoida sen verran, että Paksupekan kanssa pelasimme viimeviikolla Pikkalan Seasideä ja takaysillä pelini jo karattua, surkean avauksen jälkeen vetäisin spoonilla kovalla kiukulla elämäni pisimmän väylälyönnin. Näin selvästi, ettei pallo voinut osua edellä kulkeneisiin kahteen Ladyyn, koska greenille oli matkaa n. 250 m ja greeni oli korotettu ainakin 5 m, joten jätin foren huutamatta.

    Kuitenkin pallo rulli greenin kanttiin aivan ylämäen juureen ja saimme osaksemme vihaisen oloisia mulkoiluja, mitä niistä nyt pystyi neljänneskilometrin päästä päättelemään. Omasta mielestäni en tehnyt mitään virhettä, olivathan ladyt jo greenillä, jonne yltääkseni minun olisi pitänyt lyödä 250 m ilmassa ylämäkeen.

    Paksupekka kuitenkin herrasmiehenä kävi jututtamassa rouvia, joka luonnollisesti olisi ollut minun tehtäväni. Rouvat olivat erittäin ilahtuneita ja myöhemmin klubilla kävin myös itse esittämässä anteeksipyytöni, jolloin ymmärsin, ettei pallon tarvitse tulla kohdalle, sekoittaakseen peliä. Lähelle riittää. Eihän edessäolijat tiedä oletko lyönyt normaalilyönnin, vai onko odotettavissa viellä lähemmäs.

    Ainakin itse lyöntiin valmistautuessani kuulen mielummin reilun foren, kuin tömähdyksen kymmenen metrin päässä, vaikka lyöjä tietäisikin, ettei pallolla ollut mahdollisuutta osua.

    Olen aiemmin huutanut kyllä reilusti, jos tapaturmavaara on ollut mahdollinen, mutta vastaisuudessa huudan myös jos pallo tipahtaa lähettyville ja näin toivon myös muiden tekevän.

    Niin, sellainen lisäys niille harvoille jotka jaksoivat koko vuodatuksen lukea, että harhautunut lyönti tuli luonnollisesti Porkkalan 18 lähestyjän mailasta, eikä saman kentän takanatulijoista. Kyllä minä siinä tapauksessa, vaikka kiltti olenkin, olisin jo jonkun sanasen saanut itsestäni irti.

    Nimetön

    FORE huudon ensisijainen tarkoitushan on varoittaa. Kokemuksiini perustuen heittäsin että 4/5 huutaa kyllä FORE kovaa jos pallo tulee päälle.

    Toinen asia sitten on ’lähelle’ tulleet jossa sanoisin että vain 1/10 huutaa FORE. Pitääkö ’tulee lählle’ tilanteessa huutaa – minusta pitää – omaa peliäni ei FORE sekoita vaan se lähellä kuulunut ’töms’ backswingin keskellä. Näiden lähelletulleiden hermoja raastavan vaikutuksen ymmärtään todella vasta sen jälkeen kun sinua on kerran osuttu pallolla kunnolla.

    OIKEIN HUUDETTU FORE ANTAA 1-2 sekunttia aikaa reagoida. Se säästää hermoja ja joissakin tapauksissa kipuja ja mustelmia.

    Nimetön

    Porkkalan 18 greenillä ongelma on, että sitä ei välttämättä näe jyrkän alamäen vuoksi. Greenille kävellessä vasta huomaa, että tossako se mun pallo onkin.

    Itse tulee kyllä pelattua se aina sen verran varovaisesti ettei ongelmaa ole.

    HIO

    Eikös tuo fore ole se griinin ympärillä oleva alue? Mistä tuo FORE-huuto on edes alunperin lähtöisin? Tietääkö kukaan?

    =o?

    Kuulostaa ihan siltä kuin joku huutaisi tehneensä 4 lyöntiä jollakin väylällä…

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: FORE – huuto vai kuiskaus?

Etusivu Foorumit Yleistä FORE – huuto vai kuiskaus?