Aihe: Evättiinkö Dustin Johnsonilta vapautus? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

Evättiinkö Dustin Johnsonilta vapautus?

Etusivu Foorumit Säännöt Evättiinkö Dustin Johnsonilta vapautus?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1280084 Ilmoita asiaton viesti

  Näkikö kukaan ko. tapahtumaa tai onko tietoa aiheesta? Tapahtui muistaakseni kuutosgriinillä, DJ:n pallo oli griinillä, mutta kumpu välissä lipulle ja tämän takia puttilinja foren kautta. Forella oli kuvan perusteella parikin sprinkleriä linjalla ja DJ ilmeisesti kysyi tuomarilta vapautusta ilman tulosta. Tyry kommentoi tapahtunutta sanoen, että tuomarin mukaan pallon olisi pitänyt olla korkeintaan kahden mailanmitan päässä haitoista. No, tämähän on tuubaa, mutta mielenkiintoista jos tuomari tosiaan näin totesi. Saudi-Arabian kisa siis kyseessä ja tänään sunnuntaina finaalikierroksella sattunutta.

  #1280114 Ilmoita asiaton viesti

  Minkä säännön (+paikallis/ET:n) mukaan siitä olisi voinut antaa vapaan dropin? DJ:n pallo oli griinillä ja siitä noin 10 metrin päässä oli kaksi sprinklerin kantta griinin ulkopuolella. Toki ne putattaessa olisivat olleet linjalla, mutta mikä merkitys sillä on? Jos tuo tuomarin vastaus oli ”tuubaa”, niin mikä olisi ollut oikea vastaus?

  #1280115 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  No tuota…. sääntö 16.1a sanoo näin:

  ’Only when the ball is on the putting green, an abnormal course condition on or off the putting green intervenes on the line of play.’

  Vahvasti vaikuttaa siltä, että tuomarille on tullut isohko oikosulku. Edes viime vuoden sääntöjen paikallissääntö ei vaatinut, että viheriöllä olevan pallon pitäisi olla alle kahden mailanmitan päässä haitasta, sen sijaan tuon kiinteän haitan tuli olla alle kahden mailanmitan päässä viheriöstä. Nyt tällaisia rajauksia ei enää ole, siitä pitää säännön 16.1a sanamuoto huolen.

  #1280116 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Yritin kuunnella Tyryn jupinoiden alta ja kyllä tuomari puhuu kahdesta mailanmitasta. Jos Dustin olisi ollutkin ulkopuolella, niin olisin ymmärtänyt tuon, mutta LCP ei käsittääkseni ollut voimassa ja koska Dustin oli pallon merkannut, niin eiköhän se griinillä ollut. Ja siltä se kuvassakin vahvasti näytti. Tuomarilla ajatuskatkos.

  edit. kohta on 12.55 Viaplayn lähetyksessä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Evättiinkö Dustin Johnsonilta vapautus?