Aihe: Etiketti kentällä – mikä ärsyttää? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Etiketti kentällä – mikä ärsyttää?

Etusivu Foorumit Yleistä Etiketti kentällä – mikä ärsyttää?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190365 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Itselläni meni viime kesänä pilalle todella monta kierrosta peliseurueessa olleiden ’idioottien’ vuoksi. Jonkun tapana oli swingailla tiiauspaikalla toisten lyödessä, toisella oli tapana spekuloida tekniikkaansa alituiseen. Voisi tietenkin ajatella, että keskittymiskyvyssäni on puutetta. Fiilis vain katoaa, kun koko ajan pitää myös tarkkailla muiden tekemisiä. Mikä pilaa teidän kierroksen? Nasevia tapoja pistää häiriköijät kuriin?

  #518663 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Top 5 fiiliksentappajat:

  1) Tiiauspaikalla kuiskuttelijat tai naureskelijat (pilaa taatusti avauksen)

  2) Nilkoille avaajat / lyövät ja Fore!:a tuntemattomat pelaajat (eräs mamma löi menneellä kaudella griiniltä poistuessani lähestymisen kahden metrin päästä omaa päänuppiani)

  3) Turhaan hermonsa polttavat ja sen näyttävät pelaajat (pilaa oman ja kaverin kierroksen)

  4) Absoluuttiset sääntöpoliisit (pilaa varmasti kaverin/ryhmän kierroksen)

  5) Jälkensä korjaamatta jättävät (pilaa joka ryhmän kierroksen)

  Nasevat tavat pistää kuriin:
  – asiallinen kommentointi asianomaisille aina tällaisen tilanteen koittaessa.
  – Jos ei auta, yhteys caddiemasteriin/kapteeniin ja viestiä eteenpäin.
  – Jos ei sekään auta, törpön nimi julkiseen levitykseen esim. tällä palstalla? ’Vastenmielisin peliseura’ -listaus voisi edistää huomaavaisuutta. Tällöin ko. listalle nimiä ehdottavien tulisi tehdä ehdotukset omissa nimissään, ei nimimerkin takana.

  #518664 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ehdoton ykkönen:

  Ihmiset, jotka keskittyvät etsimään virheitä muiden käyttäytymisestä pelaamisen sijasta.

  Nimim: ’Avaukseni kasilla meni pilalle, koska toi juntti merkkasi pallon väärin kolmosgriinillä’

  #518665 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Huomauttaminen yleensä auttaa. Joskus vain siinä käy niin että huomautuksen kohde menettää puhekykynsä koko loppukierroksen ajaksi kun jännittää niin paljon ettei vaan tekisi enää mitään virhettä. Tämä on tietysti kurjaa kaikille mutta sittenkin se pienempi paha.

  Eli parempi ottaa puheeksi.

  (Tiikerin caddie heitti vastikään katsojan kameran vesiesteeseen…)

  #518666 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Yhdyn edelliseen. Huomauttaminen asiallisesti yleensä auttaa ja oma esimerkki.

  Minua ehkä eniten kiusaavat pelaajat, jotka ovat kiinnostuneita kertomaan kaikki muistamansa golflyönnit ja kierrokset. Yleensä he myös analysoivat omaa peliään ääneen. Ihanko mua kiinostaisi miksi se juuri tällä kertaa slaissasi tai duffasi tai lensi liian pitkälle??????? Onneksi tämä ei kauheasti vaikuta omaan peliini, mutta kuuntelisin jotain muuta.

  Herne menee nenään yleensä jos saman jannun palloa etsitään lähes koko ajan. Kun kaveri ei viitsi itse seurata palloaan… ’Tähän johonkin raffiin se tuli’ Ja pallo saattaa olla 50 metriä eteenpäin tai taaksepäin. Maamerkkejä voisi käyttää.

  Minulle ei tuota vaikeuksia seurata muiden peliä ja palloja, koska se kuuluu mielestäni ainakin hyvään käytökseen, mutta rajansa kaikella. Kun jollain pelaajilla se pallo on aina jossain muualla kuin väylällä, niin silloin olisi hyvä – jo pelin nopeuttamikseksi- seurata omaa palloa loppuun asti, eikä voivotella tai heitellä sitä draiveria. Joka muuten tuntuu olevan jollain pelaajilla se ainoa maila avauksiin vaikka ei sillä juuri kulkisikaan.?

  Nää pari juttua ehkä eniten häiritsee ja onhan niitä muitakin. Varmasti itsellänikin jotain…

  #518667 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Puhelimen toinen pirinä ärsyttää. Ensimmäinen on vielä ihan ok, voihan se unohtua. Mutta toinen tarkoittaa, että henkilö ei aiokaan välittää muiden pelistä.

  Vieläkin pahempi on sääntönikkarikyylä (useimmiten 55-60 v mies). Aina yhtä tohkeissaan etsimässä muiden virheitä. Harjoituskierroksillakin.

  #518668 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paras sääntönikkarihemmo oli kerran kesällä samassa ryhmässä kanssani. Oltiin kakkosväylällä, missä epäonnistuin kakkoslyönnissä joka painui oikealle pahaan ryteikköön. Koska olin harjoitus rundilla, (en kirjannut lyöntejä ylös, vain pelkät putit ja chipit laskin), totesin lyömisen ryteiköstä olevan täysin hyödytöntä, kävin hakemassa pallon pois ja droppasin sen väylän reunaan josta olisi parempi lähestyä greeniä. Tästähän tämä herra kaikkitietävä riemastui ja alkoi luennoimaan golffin säännöistä ja yleensäkin golfista (palloa pitää lyödä siiitä mihin se jää) toki tiedän mitä golf on ja mitkä on säännöt, mutta mielestäni ei ole järkevää takoa palloa vaikeista paikoista. Nyt tähän joku älähtää, että mitäs sitten teet kilpailusssa jos olet pahassa paikassa, jos et treenaa niitä. Toki niitä täytyy treenata, mutta ei pääsääntöisesti. tärkeämpää on osata lyödä väyliltä ja raffeista.

  Palatakseni herra sääntönikkariin, niin tämä pilkunviilaaja pilasi koko ryhmän pelin. Mitä mieltä muut ovat? Onko järkevää lyödä ’harjoitus’ kierroksella järkevistä paikoista, vai pitääkö aina orjallisesti noudattaa sääntöjä??

  #518669 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jos pallo on on kivikossa tai aivan mahdottomassa paikassa vedän viivan ja droppaan pallon väylälle ja jatkan siitä. Itselläni ei ole kyllä kokemuksia huonoista pelikavereista mutta luulen että olemukseni auttaa hieman asiaa. Usein tulee kyllä harjoituskierroksillakin laitettua pienet vedot pystyyn, niin silloin kyllä lyödään sieltä missä pallo makaa 😉

  #518670 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Paras tapa on omalla esimerkillä pyrkiä kanssapelaajat myös noudattamaan etikettiä. Itse keskityn omaan peliini enkä anna ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa. Meitä vain on niin moneen junaan ja osa jää asemalle. Ohjeeni on, että keskittyy enemmän omiin tekemisiin eikä koko ajan tarkkaile muiden tekemisiä.

  #518671 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Sillon tällön ’isomissa’ kisoissa ottaa päähän kun pelikaveri tekee sääntövirheen(semmosen isomman) ja joutuu sitten antamaan rankkeja. Jos pelikaveri suhtautuu asiallisesti ei siinä mitään. Kerran heppu veti herneet nenään kun annoin rankin ja jurputti koko loppu kierroksen. omat virheet pitää uskaltaa myöntää.

  Muiden peliä arvioivat jannut tuppaa silloin tällöin olemaan liikaa. ’Sun alkuasento oli liian pysty’ tai ’vapautit rantees liian aikasin’ on niitä legendaarisia pinnan polttajia parhaimmillaan…

  #518672 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Edellisen kirjoittajan mainitsemat kommentit alkuasennosta, käsien asennosta tms. ovat neuvon antamista (suorastaan tyrkyttämistä). Ei muuta kun pentalttia peliin ja jos ei hiljene niin ilmoitus kapteenille.

  #518673 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Asiasta kolmanteen…eli missä näin tapahtui ja milloin?!? Olisko siitä videokuvaa? :o)

  #518674 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  #518675 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ilmarille: Anna olla, älä välitä! Kun kerran pelaat harjoitus/viihdekierrosta, niin pelaa niin kuin haluat. Jos et halua esim. vahingoittaa mailaasi kivikossa, niin ei sitten. Tai jos haluat dropata pallon, ja yrittää sitten päälle, niin hitonko sanomista siihen kenelläkään on. Kilpailut tai ennalta ilmoitetut tasoituskierrokset ovat tietysti eri asia -ja niistähän et puhunutkaan.

  #518676 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Voihan ilmoitetulla tasoituskierroksellakin nostaa pallon ja dropata mihin haluaa – muistaa vain merkata väylän tuloksi viivan tai niin monta lyöntiä ettei bogey pisteitä saa.

  #518677 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ärsyttää greeniltä lähtijät, jotka löntystelevät ilman mitään kiirettä ja jäävät vielä penkomaan bägiään greenin viereen. Poistumalla greeniltä nopeasti saisi seuraava ryhmä enemmän aikaa puttaamiseen, siellä se tulos kuitenkin tehdään. Perusteluna tuntuu hidasteluun olevan, että kenttähän on ihan tukossa, ei me päästä tiiaamaan yhtään sen aikaisemmin, vaikka juostaisiin pois greeniltä !!!! Eipä oikeastaan muut asiat ärsytäkään. Olen pelannut vasta kolme kesää, mutta koko aikana en ole tavannut kuin pari tyyppiä, joiden kanssa en ole viihtynyt. Muut ovat olleet mainioita tyyppejä, eli kiitos kaikille pelikavereille.

  #518678 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  kyllä tuntuu kitisijöitä piisaavan mä laitan pallon peliin ja ruikutukset stob silleen tulee paras tulos

  #518679 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se hidastelu kentällä syö miestä niin rotan lailla. Muistan tapauksen kun edellinen ryhmä oli pahasti jäljessä eikä ymmärtänyt päästää ketään ohitseen ja vielä jäivät etsimään löytäpalloja – silloin aukesi suuni väkisinkin ja tuli huudettua pari golfkentälle kuulumatonta sanaa, anteeksi vaan.

  Naseva tapa olisi silloin ollut ’viedä saunan taakse ja….’:-)

  #518680 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kyllähän se on varmasti tuo kiukuttelu kentällä. Se jos mikä pilaa muitten pelin jos kiukuttelee kuuluvasti ja riehuu. Valitettavasti itsekkin olen sen verran lyhyt pinnainen että tulee sitä joskus harrastettua. Sori vaan kaikille joita olen häirinnyt :/

  #518681 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pystyykö joku kertomaan minkä takia juuri pelatun reiän tulokset täytyy merkata korttiin joko heti griinillä tai ennen kuin lyö avauksensa seuraavalla väylällä. Eritoten jos kenttä takana seisoo tai kierros muutenkin venyy liian pitkäksi.

  On ärsyttävää kun kortit kaivetaan ennen avausta esiin sen sijaan että tulos merkittäisiin kun muut avaavat tai jopa seuraavalla väylällä kuljettaessa (olettaen että käyttää kantobägiä)

  #518682 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei kai siihen ole mitään ohjetta koska tuloskortti pitää täyttää. Ainoa ohje lienee, että se on oikein täytetty.

  Jos täytät korttiin väärän lyöntimäärän pelaaja tuskin sitä allekirjoittaa, koska hän riskeeraa tulla hylätyksi (siinä tapauksessa, että allekirjoittaa liian pienen lyöntimäärän).

  Itse täytän kortin aina sopivan hetken tullen. Joskus useampi reikä kerrallaan merkaten.

  #518683 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kortti on syytä täyttää ennen seuraavalta tiiltä lyömistä tai ennen viimeiseltä greeniltä poistumista.
  Vaikka itse kaikki lyöntinsä muistaisikin, merkkari ei välttämättä muista, kun pitää omistakin huolta kantaa.
  Määrättyjä virheitä ei voi enää korjata sen jälkeen kun on lyönyt seuraavalta tiiltä ulos tai poistunut viimeiseltä greeniltä.

  #518684 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vieraspelaaja totesi: määrättyjä virheitä ei voi enää korjata jos on avannut seuraavalta tiiltä.

  Mitä VP tällä tarkoittaa ?

  Golfissahan on tiettyjä asioita, joiden korjaamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen. Tietääkseni väärällä pallolla pelaaminen, ellei virhettään korjaa tai väärästä paikasta pelaaminen ja suuren hyödyn hankkiminen tätä kautta, mikä tulee jättää tuomareiden ratkaistavaksi ?

  Ajatteliko VP mahdollisesti näitä asioita, mutta muuttaako se tilannetta, koska merkkari kortin täyttää. Ei kai merkkaustuloksia tarvitse reikäkohtaisesti vahvistella pelaajan kanssa. Ehkä yllä olevat hylkäämiseen johtavat asiat mahdollisesti olisi hyvä informoida, vai kuinka ?

  Muistan aikoinaan pelatessani kilpailua Hyvinkään kentällä kysyin merkkarilta: montako ? varmistaakseni, että merkkasin oikein. Vastaus oli:

  sinun merkkauksesi on sinun mielipiteesi, katsotaan kierroksen lopussa hyväksynkö merkkaustuloksesi. Mielestäni aivan asiallinen vastaus, mitä mieltä muut ovat ? Turhaa pulinaa kentällä tulee välttää.

  Pelasin viime keväänä Thaimaassa Natural Park Hillin kentällä yhden malesiassa pelaavan australialaisen kanssa, joka väitti, että heillä oli tietyillä kentillä ohjeena nostettaessa pallo ulos reiästä tuli samalla kertoa pelaajan laskema lyöntimäärä muille.

  Eli mikä on merkkarin vastuu ????

  #518685 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ohhoh onpa sevellä ja viraspelajalla ongelmat tästä saisi hyvän viestiketjun eiköhän aloteta

  #518686 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  kyllä kortti on syytä täyttää heti reiän pelaamisen jälkeen, ei useampaa reikää kerrallaan tai vasta kierroksen päätyttyä. Lipun viereen ei ole pakko jäädä seisomaan, useimmat pystyvät kyllä kirjoittamaan ja kävelemään samanaikaisesti, ja ne, jotka eivät pysty, voivat seisahtua seuraavalla tiillä.

  Lyöntipelissä lyöntijärjestys tiillä määräytyy edellisen reiän bruttotuloksen tai saatujen pb-pisteiden mukaan, ja reikäpelissä edellisen reiän voittaja aloittaa. Reikäkohtainen tulos on siis joka tapauksessa ainakin todettava, miksi sitä ei siis kirjaisi saman tien? Mikäli merkkari on jostain syystä tuloksesta eri mieltä, asia on vielä tuoreessa muistissa ja helpommin tarkistettavissa kuin vaikka parinkin reiän jälkeen.
  Nimenomaan reikäkohtaiset tulokset ovat tärkeitä, ei niiden loppusumma. Suurin osa väärän tuloksen takia hylätyistä korteista on tarkistettu, mutta vain loppusumman osalta. Golfissa matemaattinen sääntö a+b = b+a ei ole voimassa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
Vastaa aiheeseen: Etiketti kentällä – mikä ärsyttää?

Etusivu Foorumit Yleistä Etiketti kentällä – mikä ärsyttää?