Aihe: Etiketti 2021 - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Etiketti 2021

Etusivu Foorumit Yleistä Etiketti 2021

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Onnistuttaisiinko tekemään top lista toimimisesta golfkentällä(eli etiketistä).

  Jos alkuun jokainen lisäisi omasta mielestään tärkeimmän tai jos jo mainittu niin seuraavaksi tärkeimmän.

  Aloitetetaan minun mielestäni tärkeimmästä:

  1. Fore,Foor huudetaan aina kun on on vaara että pallo voi osua johonkin toiseen ihmiseen. Huudetaan niin kovaa kuin kapasiteettia löytyy ja koko ryhmän tulee huutaa.

  Ripeys.

  Mennään omalle pallolle heti kun mahdollista. Valmistaudutaan lyöntiin. Viedään bägi paikalle, josta sen saa nopeasti mukaan matkan edetessä. Rento mutta riuska eteneminen, ilman kiireen tuntua.

  Korjataan divotit ja greeneillä alastulojäljet.

  Haravoidaan bunkkerit, vierailun jälkeen.

  KL1

  Ollaan hiljaa, kun toinen lyö.

  Tervehditään kanssapelaajia omassa ryhmässä ja muitakin kentällä olevia pelaajia. Kohdellaan caddiemasteria ja muuta henkilökuntaa korrektisti. Lyhyesti sanottuna: pidetään hyvät tavat kunniassa (tämäkin tuntuu joskus unohtuvan).

  Otetaan hattu pois sisätiloissa.

  Pajatso alkaa olla tyhjä, hyviä nostoja kaikki. Yksi tulee mieleen: annetaan ohituslupa takaa tuleville, jos ollaan hitaampia ja edessä on tyhjää tai ollaan etsimässä omaa palloa ja takana olevat odottelevat.

  Jos liikutaan golf-autolla, varmistetaan miten sillä voi ja saa kentällä kulkea. Ja pyritään pelaamaan niin, että siitä autosta on hyötyä eikä haittaa.

  Kärryjen kanssa ei kuljeta bunkkerin ja viheriön välistä. Myönnän että ei aina ei tule tätä noudatettua. Pelaajien varjo ei saa peittää toisen puttilinjaa, tästä olen tarkka.

  Hyvä avaus..

  Nykyään kun kentile pääsee varsin vähäisellä harjoittelulla. Monet käytännön seikat (turvallisuus ja kentällä toimimiseen liittyvät) jäävät ehkä liiankin pienelle huomioille muutaman tunnin greencard-kursseilla tai netin itseopiskelussa. Aikaisempina vuosina niitä opeteltiin varsin tunnollisesti mutta voi olla että nykyään kentälle pääsee jo liiankin vähäisillä tiedoilla ja taidoilla.

  Golf-etiketti antaa ohjeita siihen kuinka harrastuksen yhteydessä on tapana toimia ja käyttäytyä. Toisaalta Golf itsessään on monella tavalla hieno sekä tietyllä tavalla kokonaisvaltainen harrastus. Harrastukseen liittyy paljon muutakin kuin pelaaminen ja turvallisuus.

  Se millä tavalla kukin toimii niin kentällä kuin klubillakin kertoo hyvin konkreettisella tavalla ko. henkilöstä itsestään.
  – usein jo muutaman väylän pelaaminen, aikaisemmin tuntemattoman, henkilön kanssa kertoo paljon hänen luonteestaan ja käytöstavoistaan.
  – tottakai tämä persoonallisuuteen liittyvä ”informaatio” kulkee molemmin puolisesti.

  Pääsääntöisesti on selvää että henkilö joka kentällä osaa toimia asiallisesti, korjaa huolellisesti lyöntijälkensä sekä huomioi ystävällisellä tavalla kanssapelaajat (sekä henkilökunnan niin kentällä kuin klubillakin) toimii samalla tavalla muussakin elämässään.

  Ja vastaavasti..
  – itsekkäät öykkärit ovat sellaisia niin kentällä kuin kaikkialla muuallakin.
  – kentällä nipottaja nipottaa, kaikesta valittaja kitsisee ja filunkia tekevä tekee niin muuallakin jne.
  – loppuviimeksi en tiedä pystyykö millään etiketillä ohjaamaan ihmisen omaksumia käytöstapoja?

  Mutta, se yleensä riittää jo pitkällä kun ”toimii ja kohtelee muita siten kuin toivoo itseään kohdeltavan”.

  KL1

  Jos alkuun jokainen lisäisi omasta mielestään tärkeimmän tai jos jo mainittu niin seuraavaksi tärkeimmän.

  Gloffare, mikä tuossa pitkässä kirjoituksessasi oli se pyydetty tärkein tai seuraavaksi tärkein asia? Se jäi minulta jotenkin hämäräksi.

  Jos kehut kaverin lyöntiä, niin tee se vasta, kun pallo on pysähtynyt. Viimeinen metri voi aiheuttaa katastrofin.

  Minusta gloffarelta hyvä kirjoitus tuo viimeinen lause kätkee alleen kaiken niin golfissa kuin muussakin elämässä.

  Katsotaan tuleeko tässä vielä uusia ajatuksia niin, koitan tehdä loppuviikosta yhteen vedon.

  En tiedä muista kentistä, mutta meillä etikettiin kuuluu esittäytyminen ennen kierroksen aloittamista. Kättelyt jätetty toki pois toistaiseksi. Kierroksen loputtua hattu pois päästä ja kiitetään peliseurasta.

  Ei kuulu varsinaisesti etikettiin, mutta kierroksen jälkeen jokaisen pitää pestä kädet. Ainakin meidän kursseilla kaikille aloittelijoille tätä korostetaan. Ihan hygieniasyistä.

  Hyvä avaus!
  Kun näitä listaa niin selkeästihän tässä on mielipiteestä riippumattomiakin kategorioita.

  Turvallisuus: Fore…

  Kentän vahingoittaminen: divotit etc

  Aktiivinen muiden häirintä: Höpötys lyöntivuorolla, kommentointi, hidastelu…

  Passiivinen, subjektiivinen häirintä, hattu päässä sisällä, väärät vaatteet, väärät jutut….

  Kolme ensimmäist kategoriaa ovat tärkeitä.

  Olla mukana luomassa ryhmän pelitunnelmaa. Joskus sopivan leppoisaa läppää. Joskus taas asiaankuuluvaa vaiteliasta ammattilaisuutta. Itse en pelaa vakikaveriden kanssa, joten yritän sovittaa käyttäytymiseni tunnelman mukaiseksi. Toki yritän ohjata joviaaliin suuntaan, mutta jos ei saa kannatusta, osaan myös olla harvasanainen ja kovin asiallinen. Harvoin olen joutunut jälkimmäiseen joukkoon.

  Jos sitten nipottamaan lähdetään, niin Suomen Golfin erikoisominaisus on,että tiitikkuja ei siivota. Tikunpätkiä tiipaikat täynnä. Pahinta, että niitä isketään maahan. Katsokaapa ammattilaiskisoja. Huippuprot kiltisti keräävät lentäneet tiitikkunsa pois tai kaivavat ne maasta. Mutta me amatöörit emme välitä. Suomessa. Olen pelannut golfia lähes sadassa maassa ja kyllä Suomi on tässä ylivertainen.

  Yksi mitä ei vielä ole mainittu: katsotaan tarkkaan mihin pelikaverin pallo päätyy, tämä on myös pelinopeutta lisäävä toimenpide.

  Nuuskatyynyt mukaan, ei greenille ainakaan.

  Tasapuolisesti etsitään kaikkien palloja jos ei heti näy.

  Ehkä nuo on vain tapoja, ei etikettiä. Toivoisin myös että lyöntiin keskittyminen kestäisi max 10 sek, ei minuutin ja lukemattomia harkkoja.

  Jaloille lyöminen. Toisen pelaajan pallon varastaminen. Rangepallojen varastaminen ja varsinkin niillä pelaaminen kentällä.

  Nimetön

  Omien huonojen lyöntien jälkeinen kiroilu, kamojen viskaaminen ja itsensä manaaminen. Tappaa porukan peli-ilon, jos jatkuvasti joutuu kuuntelemaan ”paskaa”.

  Jaloille lyöminen. Toisen pelaajan pallon varastaminen. Rangepallojen varastaminen ja varsinkin niillä pelaaminen kentällä.

  Omien huonojen lyöntien jälkeinen kiroilu, kamojen viskaaminen ja itsensä manaaminen. Tappaa porukan peli-ilon, jos jatkuvasti joutuu kuuntelemaan ”paskaa”.

  Jotenkin en osaa lukea noita parin viimeisen kommentin tapoja tärkeimpiin kentällä, mitä ketjun aloituksessa on haettu. Noiden välttämisen kyllä ymmärrän.

  Nimetön

  Jotenkin en osaa lukea noita parin viimeisen kommentin tapoja tärkeimpiin kentällä…

  Kaikki riippuu siitä, mihin on kotona tottunut…😉

  Pallo taskuun, kun samaan lampeen/ojaan/metsään uppoaa jo kolmas, neljäs, viides tai suurempi määrä palloja. WHS poistaa nettotuplabogia suuremmat lyöntimäärät. Ja nopeuttaa pelaamista.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Etiketti 2021

Etusivu Foorumit Yleistä Etiketti 2021