26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Enemmän ammattimaista, vähemmän selittelyä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Enemmän ammattimaista, vähemmän selittelyä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1090688 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kirjoitin eilen tuon kommentin T. Tyryn Nedbank kisakoosteen pohjalta: ”Kolmannessa lyönnissä meillä kääntyi myötäisestä vastaiseksi. Sattui vielä kova puuska kohdalle. Lyönnin ajoitus oli huono. Siinä vaiheessa tuli lunta tupaan lyhyessä ajassa kolmella perättäisellä reiällä. Oma kone sakkasi lyönnin osalta varsin pahasti.”
    On hupaisaa että pelaaja selittää kehnoa suoritustaan tuuli-olosuhteilla. Tuo ”oma kone sakkasi…” edustanee oikeampaa suhtautumista. Kannattaa lukea Marko Kuivasaaren erinomainen artikkeli 25.10.2016 ”Euroopan kiertueen tilastot paljastavat suomalaisten kehityskohteet”. V. 2016 tilastot kertovat että Ilosen putti on ollut keskimääräistä parempi (keskim. 29,3/ kierros, = 66. sija) mutta pallonlyöjänä hän on keskimääräistä epävarmempi (väyläosumat 56,2% = 144. sija). Jutun otsikko voisi siten olla myös muodossa: ”Ilosen lyöntipeli edelleen epävarmaa”.
    Kyllä kehityksen avain on rehellinen analyysi vahvuuksista ja erityisesti heikkouksista (vrt. Kuivasaaaren artikkeli) ja oikeat toimenpiteet heikkouksien korjaamiseksi, selittelyillä siinä ei ole sijaa.

    Tänään Ilonen ja Tyry kertovat että tuulisella säällä Mikon mielenrauhakin menee (varmaan lyönnin lisäksi), ja sehän selittää heikon tuloksen…

    #1090737 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Huippu-urheilijan osa on monella tavalla kova. Kaikki seuraavat tekemisiäsi ja janoavat menestystäsi, kuka mistäkin syystä. Media välittää kaikki onnistumisesi ja ennen kaikkea epäonnistumisesi jokaiseen kotiin, ja päälle päätteeksi vielä ristikuulustelee tyyliin ’mikä tänään meni pieleen – miksei peli kulkenut – mitä aiot seuraavaksi tehdä saadaksesi pelisi kulkemaan?’.

    Voin kuvitella kuinka vaikeaa urheilijan on pysytellä tyynenä ja vastailla kaiken maailman idioottien kysymyksiin, henkilöiden jotka eivät ymmärrä sen paremmin lajista kuin huippu-urheilijan toimistakaan tuon taivaallista. En voisi kuvitella esimerkiksi Mikko Ilosen hiiltyvän toimittajalle ja tokaisevan, että ’mitäs jos itse kävisit koittamassa sutaista rautavitosta kahteensataan metriin puuskittaiseen tuuleen neljänsadan neliön saarigriinille?!?’ Noita itsehillinnän mestareita on pakko ihailla, mutta…

    Keihäsmaailmamme yksi ikoneista Seppo Räty oli tässä suhteessa melkoinen poikkeus ja rehellisyydessään jämäkkä: ’Kun ei kulje niin ei kulje’. Mitä sitä sen enempää selittelemään, ketä ne syyt ihan oikeasti kuitenkaan kiinnostavat?

    Suurimman pettymyksen kokee kuitenkin se urheilija itse.

    #1090881 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse arvostan suuresti Roope Kakon tapaa myöntää, että pää ei kestä turnauksissa. On useampaan otteeseen julkisuudessa sanonut, että lyönnissä ei ole ongelmia, vaan ongelmat tulee keksittyä kentällä ollessa.

    #1090965 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL

    Keihäsmaailmamme yksi ikoneista Seppo Räty oli tässä suhteessa melkoinen poikkeus ja rehellisyydessään jämäkkä: ’Kun ei kulje niin ei kulje’. Mitä sitä sen enempää selittelemään, ketä ne syyt ihan oikeasti kuitenkaan kiinnostavat?

    Uskon, että suurta osaa meistä penkkiurheilijoista kiinnostaa paljonkin. Minuakin kiinnostaisi erittäin paljon hyvinkin tarkka ja analyyttinen pohdinta huippu-urheilijan tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Se vie minut sisään seuraamaani urheilun maailmaan. Onneksi urheilijoiden itsesuojeluvaisto, jos ei muu, pitää ainakin tarkat pohdinnat sisäpiirissä.

    Itse en arvosta Rädyn tyyliä ja tapaa, mutta se sopi hänelle. Roopelle sopii avoin ja rehellinen, inhimillinen tyyli ja kommunikointi. Siitä pidän.

    Kyllähän me yleisö olemme kasanneet niin paljon paineita urheilijan niskaan, että jokaisella on oma keinonsa sivuuttaa häntä eniten haavoittavat aiheet. Urheilija ei sielultaan ole sen kummempi kuin meistä kukaan.

    Ja mikä sitten on selitys (esim. ”akillesjänne tulehtunut”), mikä selittelyä, ken kulloinkin tietää.

    #1091136 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mikko Korhosen kauden mietteitä menneestä kaudesta.

    http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/455686-pallon-lyominen-kay-leipatyosta-mikko-korhonen-on-suomen-miesgolfareista-toiseksi

    Muutama poiminta:
    Kauden hinta 80 000-100 000 euroa.
    Viime kilpailukauden bruttotulos 383 459 euroa ilman mainos- ja sponsorirahoja.

    Tätä ei ole tieten eritelty, mutta itseäni kiinnostaisi miten nämä kustannukset jakautuvat Korhosen tapaisella ammattipelaajalla. Olisiko jollain valaista lukuja ja menoerien suuruuksia esim. kilpailuviikkoa kohti?

    Caddien palkka (kuukausi vai kilpailukohtainen, mitä korvataan+bonukset)
    Valmentajat (kuukausi, tunti vai provisio, mistä maksetaan)
    Matka ja majoitus (viikkohinta)
    Kilpailuvälineet (ellei sponsorit)
    Harjoitusleirit
    Muut kulut

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Enemmän ammattimaista, vähemmän selittelyä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Enemmän ammattimaista, vähemmän selittelyä