23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Dusseldorf ja golf?

Etusivu Foorumit Matkailu Dusseldorf ja golf?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Onko kokemuksia alueen kentistä / keleistä? Sinne päin matkalla marraskuussa.

    Kiitoksia jo etukäteen!

    Olen ko. alueella käynyt parilla eri kentällä, joista toisen nimeä en muista. Se oli kuitenkin yksityisklubi, jonne ei ole pääsyä ilman jäsentä. Toinen kenttä oli Golfclub Duvenhof Willich. Se oli ihan mukava kenttä. Muistettava on, että saksassa keltaiset tiit ovat back teet. Pelasimme 12 ekaa väylää keltaisilta ja ehdin jo pariin otteeseen ihmetellä kentän vaikeutta. Mm 188 metrinen saarigriini par kolmonen oli ihmetyksiä aiheuttava. Kolmannelletoista kävelessämme huomasimme, että keltaisten tiiden takaa ei enää löytynytkään valkoisia palleroita ja enää ei pituus ihmetyttänytkään :). Ihan kannattava peluupaikka jos kelit vaan sallivat. Kelithän voivat olla meidän syksyisestä aina tuonne melkein +20:iin asti. Ko. kentältä löytyy myös muistaakseni 6 reikäinen par kolme kenttä. Siellä tosin oli ainakin yksi par 4 väylä mukana.

    Tuosta pelireissusta on aikaa pari kolme vuotta, ehkä kenttä ei enää tuntuisi niin vaikealta keltaisilta… mene ja tiedä.

    Parhaan infon Saksan kentistä saa osoitteesta http://www.golf.de. Sieltä löytyy alueittain luettelot kentistä, maksuista ja mahdollisista pelirajoituksista.

    Itse olen pelannut Saksassa n. 10 kentällä ja kaikki kentät ovat suhteellisen pitkiä. Pelaaminen on suhteellisen edullista jos välttää isoimpien kaupunkien läheiset kentät, normaali gf on ’maaseudulla’ luokkaa 30 – 40,- EUR ja isojen kaupunkien lähellä 60,- ja ylöspäin.

    Kentille opastus on yllättävän heikkoa, joten ajo-ohjeet kannattaa tutkia tarkoin. Saksassa on pelaajamäärään nähden aika paljon kenttiä eikä arkipäivisin yleensä paljon ruuhkaa.

    Sää Ruhrin alueella mahdollistaa pitkän pelikauden. Alue on suhteelisen alavaa ja syksy vähintään 1 kk:n myöhemmässä kuin et-Suomessa.

    Itse olin vaimon kanssa parisen vuotta sitten aikaista pääsiäistä ( huhtikuun alku ) viettämässä hiukan pohjoisempana Hannoverin yläpuolella ja oli kiva pelata hyvältä ruoholta ja lämpötila oli n. 15 astetta.

    KL

    Muutaman vuoden ajan olen käynyt 1-2 kertaa vuodessa ja pelannut 6 eri kenttää (Golf Club Ford Köln, Hummelbachaue (9 reikäinen), Rittergut Birkhof, Velderhof, GC Erftaue ja Meerbusch. Kaikki pelaamani ovat olleet maastoltaan aika tasaisia, mutta ihan pelattavia. Suosikkikenttäni on Rittergut Birkhof, vanhan kartanon maisemissa oleva, paikoin haastavakin kenttä. Myös Meerbusch oli aika kiva (suurimmat tiialueet, mitä ikinä olen nähnyt).

    GF on ollut tasaisesti 55 EUR, kärrymaksu sisältyy joillain kentilllä GF:n. Auto on välttämätön kentille pääsemiseksi. Jos laskettelu tai lumilautailu kiinnostaa, kannattaa samalla käydä tutustumassa lähistöllä olevaan sisälaskettelukeskukseen, korkeutta yli 100 metriä.

    Miten pääsit Meerbuschiin? Ainakin meiltä evättiin pääsy ilman jäsentä. Ensimmäisellä kerralla onnistuin uimaan erään jäsenen mukana, mutta tokalla kerralla yritimme kolleegan kanssa omin voimin ja huonosti kävi.

    KL

    En osaa sanoa, paikallinen kollegani, joka ei ole siellä jäsen, teki varauksen. Kenttä oli vaikea löytää ja cädärin toimisto aukesi lauantaina vasta 9.30, joten maksut piti hoitaa toimiston postilaatikkoon. Pelaamaan kuitenkin päästiin.

    Yleensä näillä kentillä on ollut ongelmana varausten tekeminen riittävän ajoissa. Kaikki kentät eivät kertakaikkiaan ota vastaan varauksia kuukausia tai edes viikkoja etukäteen ja kun täältä asti lähtee, niin varausten pitää olla kunnossa. Muuten panee v….ttamaan.

    Muutama vuosi sitten satuin olemaan seudulla juuri klubien mestaruuskisojen aikaan ja ainoa kenttä, jonne pääsi pelaamaan oli 9-reikäinen Hummelbachaue. Kenttä ei ole millään muotoa hulppea, mutta ainoa mahdollisuus tuona päivänä. Ja kun avausväylä on vielä parkolmonen ja jatkoväylä lyhyt par 4, jolla sokkodogleg oikealle, niin ruuhkaa piisasi. Kuusi ja puoli tuntia tahkottiin 18 reikää.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Dusseldorf ja golf?

Etusivu Foorumit Matkailu Dusseldorf ja golf?