23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][20]
KilpailuaSuomalaista

Dropping zone

Etusivu Foorumit Säännöt Dropping zone

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ulkomailla pelatessa (ja joskus kotimaassakin) törmää aika usein dropping zone -alueisiin. Niistä ei useinkaan ole mainintaa paikallissäännöissä eikä edelliseltä lyöntipaikalta useinkaan arvaa niiden olemassaoloa/sijaintia. Olen ymmärtänyt, että ellei (paikallissäännöissä tai kilpailumääräyksissä muuta todeta) dropping zonet ovat vaihtoehtoisia droppipaikkoja, mutta yhtä hyvin voi dropata sääntöjen määrittämään paikkaan esim. vesiestesääntöjen mukaan.

    Viime viikolla pelatessani huomasin mm. seuraavia tilanteita:
    – par3 väylällä oli vesiesteen ylitys, jossa oli välissä niemi (pallo siis meni vesiesteeseen tämän niemen yli tai suoraan tiiboxista), jolloin droppipaikka olisi ollut lyöntisuunnasta riippuen joko tiiboxissa tai siellä niemessä. Niemessä oli kuitenkin maalattu DZ ja pohdinkin, että oliko tuo paikka tarkoitettu kaikille mahdollisille vesiestedropeille riippumatta siitä, mistä meni vesiesteeseen
    – erään väylän griinin takana oli GUR ja sen vieressä 5 DZ ympyrää, joista osa oli vanhoja ja pari ihan uutta. Osa niistä oli myös lähempänä reikää kuin pallon sijainti GURissa osa kauempana (mutta suht kaukana pallosta). Lähin vapauttava paikka oli kuitenkin ihan eri kohdassa kuin yksikään noista DZ ympyröistä. Mihinköhän noista alueista pitäisi dropata?
    – Joillakin saarigriineillä on DZ griinin kantissa siellä saaressa (ja tietekin ilman mitään paikallissääntöä), onko nämä droppipaikat ok riippumatta siitä, mistä pallo päätyi vesiesteeseen?

    Väärin/huonosti merkattu kenttä ei ole kenenkään etu. Ja tästä seuraa ongelmia varsinkin kilpailussa, jossa osa pelaa kenttää merkintöjen mukaan ja osa sääntöjen. Dekkari 26/2 ei vapauta pelaajaa väärän merkkauksen aiheuttamasta virheestä. Mielestäni tuo dekkari on ongelmallinen juuri edellä mainitusta syystä.

    DZ:t on tarkoitettu yleensä nopeuttamaan peliä, ja kuten mainitsit lisävaihtoehto muihin vapautumisiin. Tästä syystä ”sosiaalikierroksilla” niitä kannattaakin käyttää nopeuttamaan peliä. Vaikka joskus pääsisikin esin vesiesteen yli ”laittomasti”. (Vakavissa?) kisoissa nuo pitäisi olla pois käytöstä ja kenttä muutenkin merkattu siten, että epäselvyyttä ei voi tulla.

    Paikallissäännössä ”pitää” olla maininta mihin vapautumiseen mikäkin DZ on tarkoitettu, vesieste vai GUR jne.

    DZ, ja siellä tehtävä droppi, voi olla lähempänä reikää kuin paikka mistä esteeseen mentiin tai NPR tai muu vertailukohta joka muuten aiheuttaisi dropin uusimisen.

    Eli minä en osaa vastata ”oikein” kysymyksiisi. Mutta kuten olen lukevinani tekstistäsi ”tiedät” miten pitäisi pelata, joten ”do what is fair”.

    KL1

    Dekkari 26/2 ei vapauta pelaajaa väärän merkkauksen aiheuttamasta virheestä. Mielestäni tuo dekkari on ongelmallinen juuri edellä mainitusta syystä.

    Vähän aiheen sivusta, mutta silti aiheesta.

    Sääntö 6-1 on ehdoton: Pelaajan vastuulla on tuntea säännöt. Niinpä tuon D26/2:n vaatimus ei ole millään muotoa kohtuuton, koska:

    Since it was clear that the place where the player’s ball lay was within the natural boundaries of the water hazard,..’

    Vaikka vesiesteissä ei olisi merkintöjä lainkaan, niin pelaajan on silti tiedettävä miten menetellä, ja jos ei tiedä, hän pyytää paikalle tuomarin.

    Sääntö 6-1 on ehdoton: Pelaajan vastuulla on tuntea säännöt.

    Niinhän se on. Olen silti sitä mieltä, että kenttä pitäisi pelata niin kuin se on merkitty. Muuten syntyy (tai ainakin voi syntyä) erilaisia tulkintoja. Ehkä ennakoidut 2019 muutokset osittain auttavat tässä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Dropping zone

Etusivu Foorumit Säännöt Dropping zone