Aihe: draivien pituuden kasvattaminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

draivien pituuden kasvattaminen

Etusivu Foorumit Yleistä draivien pituuden kasvattaminen

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189774 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Käväsin tuossa aamutuimaan pelaamassa muutaman väylän. Funtsattuani vähän aamun kierrosta, totesin että ongelmana on että joudun liika usein lähestymään griiniä I5:lla (n.150m) jolloin griiniosumien määrä on aika pieni. Tämä johtuu siitä, että draivien pituus on siis 150 – 180m. Testasin tätä yhdellä väylällä, jolla draiverilla löin 180 m ja W5:lla 170m. Siis kertokaa te pitkälyöntiset miten pidennän draivejani? Ongelma ei ole slaissi tms. todennäköisesti kysymyksessä on mailanpään vauhti tms.

  #511081 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla tulisi ekana mieleen tarkistaa draiverin varsi ja että siinä lukee korkeintaan R flex. Seuraavaksi kurkistus lavan pohjaan. Loftia varmaan voisi olla 12+ astetta?

  Jos puu 5 liikauttaa palloa 170m niin kyllä draiverilla pitäisi jonnekin kahdensadan nurkille päästä. Pitää vaan löytää sopiva ase.

  #511082 Ilmoita asiaton viesti

  Rentoutta pitäisi olla… Mitä isompi maila, sitä kevyemmin kiini mailasta ja sitä rennompi ja rauhallisempi lyönti. Itse huomaan puristuksen siitä että draivi jää n190-200 metriin, kun taas rennolla lyönnillä pääsen jopa 240-250m.

  #511083 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla oli vähän sama ongelma vuosi sitten. Huomasin pituuden puutteen johtuvan siitä, että draivini olivat korkeita. Ostin uuden draiverin matalammalla loftilla, jolloin pituutta tuli lisää. Kokeilin ennen ostoa kolmea eri draiveria ja ostin niistä parhaan. Minulla on tapana tiiata pallo aika korkealle, kun draivaan, ja luultavasti sen vuoksi draiveista tulee korkeita.

  Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi heti juosta ostamaan uusi draiveri matalammalla loftilla. Ehdotan, että mietit, miksi draivisi jäävät lyhyiksi. Svingaatko eri tavalla? Onko draiverisi eri sarjaa kuin W5? Lyötkö liian korkeita, kuten minä tein? Lyötkö liian matalia? Voi olla, että ongelma ratkeaa vain svingiä hieman muuttamalla.

  Kuten on jo sanottu, rentous on kaiken avain. Monet yrittävät tempoa draiverilla eri tavalla kuin muilla mailoilla. Tempominen näkyy pituudessa – tai siis sen puutteessa.

  #511084 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lyönnin rentouttaminen on kyllä yksi kokeilemisen arvoinen asia. Draiveri ja W5 ovat samaa sarjaa, joten ei sen suhteen pitäisi tulla eroja, enkä kyllä ole eroja huomannut lyönkö korkean lyönnin vai matalan poraavan, sinne ne kaikki samalle seutuville tippuvat. Taitaa olla parasta kun menee rangelle ja alkaa testaamaan miten lyönti parhaiten sujuu (tai prolle). Senverran kysyisin vielä, että miten lyijyteipit yms. toimivat ja missä tapauksessa niitä tarvitaan?

  #511085 Ilmoita asiaton viesti

  Lyijyteipillä kannattaa käytännössä muutella lähinnä vain svingipainoa. Jos haluaa painolla muuttaa pallon lentorataa, niin teippiä pitää olla aika paljon. Sivuttaiseen muutokseen jopa useita kymmeniä grammoja, mutta korkeuden suhteen selviää vähän vähemmällä. Kokeile laittaa teippiä alas ja katso, mitä vaikuttaa. Voi olla, että vaikuttaa korvien väliin enemmän kuin mailan ominaisuuksiin, mutta lopputuloshan on ratkaiseva. Lapapainon lisääminenhän löysentää myös vartta jonkun verran ja myös tämä lisää mm. lyönnin korkeutta.

  En kyllä usko, että pelkällä lyijyteipillä ongelma hoituu. Veikkaan, että ongelma löytyisi vääränlaisesta lavasta ja/tai varresta tai vääränlaisesta näiden yhdistelmästä.

  #511086 Ilmoita asiaton viesti

  Minä kyllä suosittelisin ottamaan tunnin tai edes puolikkaan prolta. Vaikka W1 ja W5 on samaa sarjaa niin kyllä swingissä ja alkuasennossa pientä eroa on.

  Tietenkin mailasi lapa-varsi yhdistelmä pitää olla sinulle sopiva. Jos varsi on liian jäykkä tuppaa lyönnit yleensä hiukan lyhyeksi jäämään koska varsi ei taivu tai taipuu vain vähän downswingisi aikana jolloin varresta jää ’potku’ pois kokonaan tai se on hyvin pientä.

  #511087 Ilmoita asiaton viesti

  Useimmat lyövät ihan samalla tavalla (=yhtä huonosti) kaikilla mailoilla, näennäiset erot johtuvat enemmänkin lyhyiden ja pitkien mailojen erimittaisista varsista ja lie-kulmista. Draivi rankaisee virheistä pahimmin, koska varsi on pitkä ja nostokulma pieni. Kun draiverilla pitäisi päästä vielä pitkällekin, virheet tehdään varmuuden vuoksi vähän tavallista karkeampina ja vartalo jäykkänä epävarmuudesta.

  Luultavasti joudut korjaamaan koko pakettia, ja valitettavasti asiat on opeteltava uudestaan lyhimmästä mailasta aloittaen, oikotietä onneen ei ole tässäkään suhteessa.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä draivien pituuden kasvattaminen