Aihe: Draiverin trampoliiniefekti - Golfpiste.com

7.–14.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Draiverin trampoliiniefekti

Etusivu Foorumit Säännöt Draiverin trampoliiniefekti

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1343056 Ilmoita asiaton viesti

  Onko mielestänne oikein, että yhä edelleen osallistutaan seuran mestaruus- ja muihinkin kilpailuihin säännön vastaisella draiverilla, jonka cor- arvo ylittää 0,83? Pelaaja saa ihailua osakseen, kun draiveri toimii hyvin ja pallo lentää pitkälle! Milloin tällaisen mailan käyttö kiellettiin? Eihän mailaa saa käyttää edes oman tasoituksen muuttamiseen?

  #1343057 Ilmoita asiaton viesti

  Omalle seuralle kannattanee ehdottaa pakollista välinetarkastusta ennen mestiksiä tai vihjata kapteenille laittomista välineistä? Eihän vilppi selviä muuten mitenkään.

  #1343058 Ilmoita asiaton viesti

  Mestiksessä on ymmärtääkseni tuomari (jos ei ole niin kilpailutoimikunta). Sinne viesti, jossa pelaaja epäilee jonkun osallistujan sääntöjenvastaisesta välineestä (tai mistä tahansa muusta sääntörikkeestä), jolloin tuomari tarkistaa asian. Jos tuomari on jostain syytä haluton tarkistamaan asiaa, sitten vain viesti kilpailutoimikunnan pj:lle.

  On kaikkien etu, että rikkeisiin puututaan, olipa kyseessä sääntörikkomukset tai sääntöjen vastaiset välineet. Pelkkä kontrollin olemassaolo yleensä karsii ongelmia ja näistä tarkistuksista sana kiirii nopeasti jäsenistön keskuudessa. Eikä se, että viestii tuomarille mahdollisesta rikkomuksesta ole epäeettistä. Päinvastoin, se on palvelus muita pelaajia kohtaan.

  #1343059 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Onko mielestänne oikein, että yhä edelleen osallistutaan seuran mestaruus- ja muihinkin kilpailuihin säännön vastaisella draiverilla, jonka cor- arvo ylittää 0,83?

  Jos olet varma ko. mailan sääntöjenvastaisuudesta, niin lienet kysynyt mailaa käyttävältä pelaajalta onko hän tietoinen asiasta?

  #1343060 Ilmoita asiaton viesti

  Kysymys KL:lle, tai kenelle tahansa tuomarikortin haltijalle: Olet tuomarina seuran mestaruuskilpailussa ja joku kilpailija tulee ennen tulosten vahvistamista puheillesi ja epäilee, että kilpakumppani käyttää sääntöjenvastaista draiveria. Miten toimit?

  #1343061 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mailan merkki ja malli selville ja sen jälkeen hyväksyttyjen mailojen listojen kimppuun. Siitä se lähtee.

  R&A:lla on tuohon muuten kätevä työkalu. Ei tarvitse selata mitään listoja.

  #1343062 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä kuvitellussa tapauksessa mailaa ei löydy hyväksyttyjen eikä sääntöjenvastaisten listalta.

  #1343063 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Pallojen osalta homma menee siten, että jos palloa ei löydy hyväksyttyjen pallojen listalta, niin sen katsotaan olevan hyväksytty, ellei muuta pystytä osoittamaan. Mailojen osalta voitaneen noudattaa samaa periaatetta.

  Epäilen muuten vahvasti, että olisi olemassa sellainen lista kuin sääntöjenvastaiset mailat. Se ei ainakaan voi olla kovin kattava. Hylättyjen mailojen lista saattaisi olla olemassa.

  #1343064 Ilmoita asiaton viesti

  Ilmoitin viime vuonna kilpailun johtajalle tästä kielletystä mailasta. Hän ei ottanut oikeastaan mitenkään kantaa asiaan. Hän oli startterina. Mailan käyttäjälle sanoin kielletyn mailan käytöstä. Hän vastasi: et kai ole tosissasi.

  #1343070 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kai teidän seurassanne mestaruus arvotaan, kun ei sitä ratkaista pelaamalla golfia sääntöjen mukaisesti?

  #1343071 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Pallojen osalta homma menee siten, että jos palloa ei löydy hyväksyttyjen pallojen listalta, niin sen katsotaan olevan hyväksytty, ellei muuta pystytä osoittamaan. Mailojen osalta voitaneen noudattaa samaa periaatetta.

  Tässähän asia tuli aika tyhjentävästi sekvitettyä:
  jos mailaa ei löydy hyväksyttyjen mailojen listalta, niin sen katsotaan olevan hyväksytty, ellei muuta pystytä osoittamaan”
  siis sama periaate kuin palloissakin.

  #1343095 Ilmoita asiaton viesti

  KL1: Pallojen osalta homma menee siten, että jos palloa ei löydy hyväksyttyjen pallojen listalta, niin sen katsotaan olevan hyväksytty, ellei muuta pystytä osoittamaan. Mailojen osalta voitaneen noudattaa samaa periaatetta.

  Olisko mennyt ajatys tai sanat solmuun? Tuohan tarkoittaisi muuten sitä, että jos pallo loytyy hyväksyttyjen listalta, se olisi HYLÄTTY. Pitäisi varmaan lukea: ”… jos pallo löytyy hyväksyttyjen listalta, se on hyväksytty. … jos palloa ei löyty hyväksyttyjen listalta, se on hylätty, ellei muuta pystytä osoittamaan”

  #1343097 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ei ole mennyt ajatus solmuun, se on juuri siten kuin kirjoitin. Tässähän on nimenomaan kyse sellaisesta pallosta, jota EI löydy tuolta conforming -listalta. Ko. listalta löytyvät pallot ovat tietenkin hyväksyttyjä, muutenhan ne eivät olisi sillä listalla, vai kuinka?

  Joskus tuolta R&A:lta sain asiaan semmoisen tiedon, että jos palloa ei löydy conforming -listalta, sen katsotaan olevan hyväksytty ja päinvastaisen todistaminen on sen vastuulla, joka väittää pallon olevan non-conforming.

  Pallo EI siis ole oletusarvoisesti sääntöjenvastainen, jos sitä ei löydy conforming -listalta, vaan sääntöjenvastaisuus on osoitettava jotenkin. Tämä on mielestäni se ainoa oikea lähestymistapa, koska joskus palloja lanseerataan ennen niiden päätymistä conforming -listalle. Myös monet ns. practice -pallot puuttuvat listalta, mutta ovat silti conforming. Tämän tiimoilta tuo keskustelu R&A:n kanssa minun osaltani itse asiassa alkoi.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Draiverin trampoliiniefekti