28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Divotti bunkkerissa

Etusivu Foorumit Säännöt Divotti bunkkerissa

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Edellä mennyt pelaaja lyönyt valtavan divotin bunkkeriin ja jättänyt sen sinne. Pelaan pallon bunkkeriin niin lähelle divottipaakkua, että se häiritsee lyöntiäni. Voinko poistaa mättään nk. ’man made’ tuotteena vai onko se luontoon kuuluvana jätettävä paikalleen? Pelasimme onnistuneesti lättyä poistamatta, mutta epävarmuus jäi vähän kaivelemaan. Nimimerkki neuvosta kiitollinen.

  Tossa jotain copy pastettua divotin luonteesta golf.fi sivustolta. Tuo ei nyt ota kantaa bunkkeritapaukseen, mutta mä luulen ettei bunkasta sitä saa poistaa, sieltä kun saa poistaa luontoon kuuluvista vain kivet.
  Irtilyödyt turpeet – UUSITTU

  28.05.2006 klo 17:58

  Re: 14.5. Droppialueen puhdistaminen

  Kirjoitit ’On myös syytä todeta, että esim. irti lyödyt turpeet eivät ole irrallisia haittatekijöitä’.

  Vrt.13-2/5 Replacing or Removing Undetached Divot

  Q. A player’s ball comes to rest in front of a divot which is folded over but not completely detached. The divot interferes with his backswing. May the player replace or remove the divot before playing?

  A. No. A divot which is not completely detached is not a loose impediment. It is something fixed and therefore its removal or replacement would be a breach of Rule 13-2 as the lie and area of intended swing would be improved.’

  Eiköhän tuosta ole johtopäätös, että kokonaan irtiolevan divotit OVAT irrallisia haittatekijöitä?

  Kysyjän nimi/nimimerkki: Jukka-Pekka Eräkangas

  Kysyjän hcp: 7,5
  Vastaus
  Irrallisen haittatekijän määritelmässä todetaan, että hiekka ja irtomaa eivät ole irallisia haittatekijöitä muualla kuin viheriöllä. Onko irtilyöty turve irtomaata vai ei?

  ****
  Keskustelu lyönnin irrottamasta maasta on käynyt vilkkaana. Itsestään selvyys on muuttunut saivarteluksi – varmaankin johtuen liian suoraviivaisesta vastauksestani. Eli otetaanpa asia vielä kertaalleen.

  Lyönnissä irtoava maa (turve, file, divotti jne.) ei ole irrallisen haittatekijän määritelmässä mitenkään erillisenä asiana todettu. Tämä tarkoittaa sitä, että lyönnin irrottama maa-aines on tulkittava tilanteen mukaan joko irralliseksi haittatekijäksi tai sitten ei. Eli irrallista maakokkaretta on tarkasteltava ihan riippumatta siitä, kuinka se on syntynyt. Meikäläisillä savikentillä lyönti helposti irrottaa hyvin koossa pysyvän turvepalan, ja se on ilman muuta ns. irrallinen haittatekijä. Monilla hiekkapohjaisilla kentillä lyönti irrottaa usein vain annoksen hiekkaa. Ja jos vaikkapa Yyterin hiekkadyynillä (bunkkerin ulkopuoleltakin löytyy pelkän hiekan peittämiä alueita) palloa lyö, on ’divotti’ pelkkää hiekkaa eikä siis irrallinen haittatekijä muualla kuin viheriöllä.

  Siis ’tavanomaiset’ divotit toki saa siirtää, kuten jo green card -kurssillakin opetetaan.

  Keskustelu tästä aiheesta päättyy tähän.

  Erkki KM Leppävuori

  ts

  Rauski kirjoitti: (28.7.2009 12:59:11)

  28.05.2006 klo 17:58

  Re: 14.5. Droppialueen puhdistaminen

  Kirjoitit ’On myös syytä todeta, että esim. irti lyödyt turpeet eivät ole irrallisia haittatekijöitä’.

  Meikäläisillä savikentillä lyönti helposti irrottaa hyvin koossa pysyvän turvepalan, ja se on ilman muuta ns. irrallinen haittatekijä. Monilla hiekkapohjaisilla kentillä lyönti irrottaa usein vain annoksen hiekkaa.

  Tätä mä tuolla toisessa ketjussa just tarkoitin. Ensin selkeä moka, ja sitten jossain tähtitaivaalla liikkuva yritys selittää, että tuo virheellinen vastaus on oikeastaan oikea.

  Aluksi toteamus, että irti lyöty turve ei ole irrallinen haittatekij ja perään selittelynä se, että yyterissä tuosta lentää vain hiekkaa.

  Huolestuttava tilanne, koska aseman puolesta vastauksiin luotetaan, vaikka sieltä tulisi mitä.

  Onkos tää Leppävuori mistä syystä tämmöinen ”pyhä lehmä”? Välillä tulee mieleen että tää golftouhu on vähä niinku sellasta vapaamuurarimeininkiä…

  KL

  Kaiken tuon päivittelyn jälkeen laitetaan se vastauskin tänne.

  Jos divotti on jo bunkkerissa pelaajan pallon mentyä sinne, niin divottia käsitellään irrallisena haittatekijänä eikä sitä saa ilman rangaistusta poistaa. Sen sijaan, jos pelaajan pallo jo on bunkkerissa ja joku toinen pelaaja lyönnillään lennättää divotin tms. pelaajan pallon päälle/eteen/taakse, niin siinä tapauksessa pelaajalla on oikeus poistaa tuo esine/aine, koska pelaajalla on oikeus siihen makuuseen, joka hänen pallollaan on lyönnin jälkeen, pois lukien luonnon omalla toiminnallaan aiheuttamat muutokset.

  Kiitos KL. Tällainen ’kutina’ meilläkin oli ja siksi poistimme divottipaakun vasta pelattuamme, bunkkerin haravoinnin yhteydessä ja poljimme sen paikalleen lyöntijälkeen.
  Kannattaa siis käydä hakemassa divottinsa pois bunkkerista, aika hankala tilanne syntyy jos pallo jää aivan mättään taakse.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Divotti bunkkerissa

Etusivu Foorumit Säännöt Divotti bunkkerissa