23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

case Pickala

Etusivu Foorumit Yleistä case Pickala

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pickalassa on muutaman vuoden ajan noudatettu strategiaa ’Pickalasta Pohjoimaiden Suurin Golfkeskus’. Nyt kun tomu on hiukan laskeutunut voidaan kiihkotta tarkastella muutamia asioita, joilla voi olla merkitystä muillekin suomalaisille golfyhteisöille. Strategiaan liittyvä kolmas 18-reikäinen kenttä vihitään käyttöönsä arvioiden mukaan elokuussa 2004. Strategian mukaisiin hankkeisiin ei ole ollut käytettävissä ’ulkopuolista’ rahaa vaan kaikkien tehtyjen ja jatkossa tehtävien hankkeiden rahoittajana tulee olemaan ’golfaava omistaja’. Jo tehdyt ja ehdotetut rahoituspäätökset lähivuosille: laina 5 miljoonaa euroa, jolla kolmas kenttä rakennettiin, uusi laina 2 miljoonaa euroa ns. ’navetan’ saneeraamiseksi klubitiloiksi, noin 1 miljoonan euron investointi ns. ’yritysgolfiin’ (käyttöön luovutetaan nykyiset klubitilat ja kartanoravintola, yhteensä yli 500 neliö), konekannan lisääminen, kolmannelta ns. autokentältä puuttuvat golfautotiet, parkkitila ratkaisut , rangejärjestelyt, golfautot yms. Nämä merkitsevät hoitovastikkeiden nousun myötä sitä, että vuosittaiset maksut/pelioikeus tulevat olemaan noin 1500-2000 euroa. Jo 2004 maksut ovat yli 1500 euroa/pelioikeus. Tästä seuraa asioita, joita on ennakoitu hyvin huonosti: Pickalassa pelaa liki 800 pelaajaa käyttäen ns. vuokrapelioikeutta. Kuinka he suhtautuvat uusiin hintoihin, jotka menevät esim. yli 2000 euron/vuosi? Kuinka asiaan reagoivat ne osakkeenomistajat, jotka syystä tai toisesta ovat näitä pelioikeuksiaan vuokranneet ja joilta tämä mahdollisuus käytännössä poistuu? Pickalassa pelataan keskimäärin hiukan yli 20 kierrosta kaudessa per pelioikeus. Tämä tekee uudella maksutasolla kierroksen hinnaksi keskimäärin 75-100 euroa. Kuinka tähän suhtautuvat greenfee-pelaajat, joiden maksujen tulisi ilmeisesti nousta vähintäänkin samalle tasolle, jotta omistamisessa olisi mitään mieltä? Siirtyvätkö nykyiset omistajat greenfee-pelaajiksi? Aivan sama asia koskee ns. yrityskilpailuja, joiden hyväksi ollaan tekemässä vielä huikeat investoinnit oman klubin muodossa. Noudatetun strategian vaikutus osakekurssiin on vaikea asia. Onko olemassa mitään automatiikkaa, jolla tehdyt investoinnit siirtyvät osakkeenhintaan vai onko edelleenkin ainoa kriteeri siinä kuinka paljon löytyy pelaavia golfareita, jotka haluavat kolme kenttää ja ovat valmiit maksamaan kolmen kentän kustannukset?

    Nimetön

    Taidat sekoittaa puurot ja vellit eli rahoitusvastikkeen ja hoitovastikkeen.

    Hallituksen esitys vuoden 2004 hoitovastikkeesta on 530€ . Ei paha kolmesta kentästä.

    Nyt kun tomu on laskeutunut ei pölytetä ilmaa uudestaan.

    Positiivisin mielin kauteen 2004.

    K. Tuovinen tarkoitti tietenkin, että maksut osakkaalle (hoitovastike + 1000 euroa lainanlyhennystä) tekevät yhteensä tuon yli 1500 euroa vuonna 2004. Jos tämä johtaa siihen, että pelioikeuden vuokrapyynnöt nousevat lähellekään 2000:ta euroa ensi kauden osalta, voin omasta puolestani pitkäaikaisena vuokrapelaajana todeta, että minulla on seuranvaihto edessä. Golf on kivaa ja pelaan noin 100 kierrosta kaudessa, mutta joku tolkku hinnoissakin pitää olla. Hiukan kauempaa Lohjalta saanee vuokrata pelioikeuden n. 700 eurolla, joten yli kaksinkertaisen hinnan maksaminen Pickalan pelioikeudesta ei toimi.

    jos omistaja tekee vuokrahuoneistoon (vuokra vaikkapa 600 e / kk) 10.000 euron remontin, nouseeko kuukausivuokra kymppitonnilla?

    Bosco, tiedän tietysti mitä rahoitusvastike ja hoitovastike tarkoittavat. Jos kerrot kuinka ns. rahoitusvastike tässä tilanteessa siirtyy osakkeenhintaan niin teet liki 1500 Pickalan osakkeen omistajaa tosi onnellisiksi. Yksityisen golfarin kannalta nämä ovat rahaa, joka on pois hänen taskustaan kutsutaanpa sitä millä nimellä tahansa.

    vp, olen suuri nopeiden heittojesi ystävä. Tässä ei kuitenkaan ole kyse samasta tuotteesta vaan aivan uudesta ja paljon suuremmasta ’kämpästä’ eli tuote on selkeästi matkalla muuttunut.

    Hallituksen ehdottama yhtiövastikkeen korotus ei itsessään liene ongelma, vaikka A-osakkeen omistajana se merkitsee 240 euron lisäystä vuositasolla. Lisärahoitus 1000 euroa/pelioikeus on se suurempi ongelma, jonka voi siis lyhentää kerralla tai maksaa rahoitusvastikkeena viiden vuoden aikana. Tämä tekee rahoitusvastike vaihtoehdossa ainakin siis sen 600 euroa/vuosi lisää. Näinpä ensi vuoden ’pelimaksuksi’ A-osakkeen haltijalle tulee yhteensä reippaasti yli 2000 euroa entisen vähän yli 1000 euron sijasta.

    Osakkeen omistajana (ja tavallisena asuntovelallisena) toivoisin ainakin maksujen jaksottamista vuoden ajalla ainakin kahteen erään. Ei taloyhtiökään kerää vuoden vastikkeita kerralla !!! Uskoisin tämän rauhoittavan osakkeen omistajia ainakin pahimman napinan verran, kas kun siihen osakkeeseen on aika juuttunut, kun ei niitä kukaan halua edes ostaa.

    Hyvä Keijo Tuovinen ja muut nykyiset ja tulevat Pickalalaiset.

    Lopetetaan tämä kinaaminen Please.Tosiasia on että saamme uuden upean kentän ja lisää väljyyttä eikä vastike nouse älyttömästi.

    I love Pickala

    Voi Keijo kulta,

    Muistaakseni juuri sinä tyrmäsit hallituksen ehdottaman rahoitusvaihtoehdon yhtiökokouksessa ja ehdotit nyt meneillään olevaa mallia; osakkeita myytäisi vasta kun kenttä on valmis?? Se vaihtoehto sai kuin saikin kannatusta, kuten kaikki tiedämme.

    VP heitto oli erittäin hyvä, sillä tänäpäivänä on vaikea saada mitään ilmaiseksi, edes golfkenttää?

    Luulisi maalaisjärjelläkin ajateltuna, että osakkeen hinta nousisi, kolmannen kentän valmistuttua.

    Se että manailet täällä palstalla maksujen olevan n. 1.500€ ensi kaudella / osake, ei pidä varmastikaan paikkaansa. Ks. rahoitusvastiketta tuskin tarvitsee maksaa kerralla pois, vai kuinka?

    Tällä palstalla valittaminen ja itkeminen ei auta asiaa yhtään. Se vaan hankaloittaa osakkeiden myyntiä ja vuokrausta, kuten joistakin kirjoituksista voi päätellä. Onkohan se kenenkään osakkeenomistajan etu?

    Rakentavat ja paikkaansapitävät kommentit varmasti aina tervetulleita ja auttavat paremmin asioiden etenemistä.

    Toivotan sinulle Keijo, kaikesta huolimatta, oikein mukavaa Joulua!!

    Osuipa Rautaseiska nappiin!

    -clip-

    Tällä palstalla valittaminen ja itkeminen ei auta asiaa yhtään. Se vaan hankaloittaa osakkeiden myyntiä ja vuokrausta, kuten joistakin kirjoituksista voi päätellä. Onkohan se kenenkään osakkeenomistajan etu?

    -clip-

    Itselläni on tämän talven ’ostoslistalla’ osake Helsingin lähiympäristöstä ja Pickala oli erittäin varteenotettava vaihtoehto – luettuani näitä juttuja mm. tältä palstalta olen viivannut Pickalan listaltani yli erittäin paksulla ja mustalla tussilla!

    Keijo Tuovinen pureutui juuri niihin asioihin joista tässä yhteisössä ei ole vielä avoimesti hallituksen taholta kerrottu. Golfautotiet kaikille kolmelle kentälle, parkkipaikat, ym.; mikä tulee olemaan näiden ratkaisujen toteuttamisen kustannus? Kaikkihan toki tietävät sen, että rahaa ollaan jossain vaiheessa taas osakkailta pyytämässä, siitä ei vain ole vielä avoimesti keskusteltu eikä kustannuksista ole puhuttu.

    Hallituksen ehdotus uudeksi yhtiövastikkeeksi 530 euroa; kuulostaa kohtuulliselta mutta kuinka kauan vastike tulee olemaan tällä tasolla ja miten voi olla mahdollista, että kahden kentän hoitovastike on 450 euroa eli 225 euroa per kenttä mutta uudelle kentälle on laskettu 80 euroa?

    Mikäli tässä yhteisössä suoritettaisiin äänestys jossa suoraan kysyttäisiin kuinka monella osakkeenomistajalla olisi rahaa maksaa kaikki tähän mennessä esitetyt investoinnit, tulisi äänestyksen tulos varmasti olemaan se, että suurin osa osakaskunnasta ilmoittaisi kyllä rahaa olevan. Kysymys ei siis varmastikaan ole rahasta ensisijaisesti, vaan siitä mikä on järkevä hinta maksaa tästä harrastuksesta. Eivät osakkaat tyhmiä ole! Kyllähän se on hallituksen tehtävä kuunnella jäseniä/osakkaita eikä päinvastoin.

    Mitä ihmettä oks pikkurahat loppu? Et sä mua hämää. Saitko pyytämäsi hinnan?

    Mä oon jo pari vuotta laittanu ruokarahoista sivuun kentän rahoitusta varten.

    Pickalassa on loistavat kentät joista kannattaa maksaa reilu vuokra mutta…

    Eikai tarkoitus ole kenttää maksattaa ens vuoden vuokrapelaajilla kokonaan?

    Huolehditaan voikukista bunkkereissa ja lupin edessä ensin. Sitten katellaan autoja ja teitä. Meillä on vetreet seniorit ja liikunta tekee hyvää kaikille eiks vaan.

    Monikin on esittänyt, että hoitovastike vuodelle 2004 on 530 euroa. Pickalassa on tehty valtavia uusia investointeja mutta vuodelle 2003 ja 2004 ei ole esitetty poistoja laisinkaan. Tiedän, että politiikkana on kirjata tupla poistot joka toinen vuosi joten miksi ei nyt vuodelle 2004. Vuonna 2002 kirjattiin poistoja 388 000 euroa eli jos jatkaisimme samalla käytännöllä niin se tarkoittaisi 200 euroa lisää kustannuksia per pelioikeus (hoitovastike). Mikä on muuttunut?

    Nimetön

    Lopetethan turhat nurinat pellaamisen kalleudesta Pikkalassa ja maksethan kiltisti, mitä ylhäältä määräthän! Ei tää oo köyhien laji! Kierroksen jälkhen on mukava istua lubin terassilla ja rupathella kolleekojen kanssa sekä voi naattia 7 ja puolen euron pikarillisen Makuaaria tai Ekri Pika-veeriä. Kyllä sitte katteelliset töllöttää!

    Nauran vaan tässä…sitä se suuruuden hulluus teettää. Nyt teillä on aikaa tutkia vuosien aikaansaannosta.

    Onneksi en itse kuuluu tuommoiseen suuruudenhullu klubiin

    Mielenkiintoista miten edulliseksi golfkenttien hoitaminen tulee kun niitä on enemmän.

    Kaksi kenttää hoidetaan 450 eurolla, mikä sekin on halpa hinta kenttien hoidosta. Saattaa olla että pelioikeuksia on Pickalassa hieman enemmän kuin tavallisessa 36 väylän yhtiöissä, mutta kuitenkin.

    Lisäkentät tulevatkin todella edullisiksi. Pickalassa hoitovastike nousee vain 80 euroa uuden kentän johdosta. Vaikkei montaa uutta osakasta tule jakamaan kustanniuksia vielä tässä vaiheessa.

    Totuus on että 530 euroa on erittäin kustannustehokas hoitovastike kolmesta täysimittaisesta kentästä. Täytyy onnitella Pickalalaisia kun ovat löytäneet näin tehokkaan ja osaavan henkilökunnan. Tiedän monia 9-väylän kenttiä joilla maksetaan 300-400 euron luokkaa kaudessa. Summat pitää tietenkin suhteuttaa pelaajien/maksajien määrään, mutta sittenkin.

    Ei olisi ollenkaan huono idea rakentaa Pickalaan vielä neljäs kenttä. Sen hoidosta selvittäisiin varmasti parillakolmella kympillä.

    P.S.

    Toivottavasti hoidon tasosta ei kuitenkaan tingitä kustannusten säästämiseksi.

    Ote oppikirjasta kun en muuta löytänyt ->

    KPL 5:5 :n mukaan käyttöomaisuuden ja muun pysyviin vastaaviin kuuluvan aineellisen omaisuuden hankintameno aktivoidaan ja kirjataan vaikutusaikanaan suunnitelman mukaan poistoina kuluksi. KPL 5:11:n mukaan mikäli muita kuin KPL 5:7-10 tarkoitettuja pitkävaikutteisia menoja on aktivoitu, ne on poistettava suunnitelman mukaan enintään viiden vuoden kuluessa, jollei tätä pidempää poistoaikaa, enintään 20 vuotta voida erityisestä syystä pitää hyvän kirjanpitotavan mukaisena.

    Osakeyhtiöiden ja muidenkin kirjanpitovelvollisten osalta mainittujen säännösten ei ole katsottu riittävän. Osakeyhtiön osalta on katsottu ennen kaikkea osakkeenomistajien ja sen velkojien etujen vaativan, että menojen aktivoinnissa menetellään varovasti. Aktivoiduista menoista on tehtävä tarpeeksi suuret poistot riittävän nopeasti, jotta yhtiö ei näyttäisi todellisuutta edullisempaa kuvaa toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta.

    Mikä siis olisi poistojen vaikutus jos ne olisi tehty?

    Miten tässä on näin käynyt?

    Maksetaan hirmuisia investointeja, yhtiövastikkeet nousevat pilviin, osakkeen hinta romahtaa kiihtyvästi, hallituksen jäsen vaatii edustussaunoja kun ei muuten kehtaa tuoda vieraitaan golfia pelaamaan.

    Missä hitossa on pihvi vai onko sitä olemassakaan?

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: case Pickala

Etusivu Foorumit Yleistä case Pickala