12.– 19.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Callawayn uusi Epic draiveri on kerrassaan mahtava!

Etusivu Foorumit Välineet Callawayn uusi Epic draiveri on kerrassaan mahtava!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1147022 Ilmoita asiaton viesti

  Oli tuossa kokeilussa ja ostin heti pysyvästi omaan valikoimaan. Todella helppo lyödä ja tällainen keskivertoharrastajakin paukuttaa menemään tuollaisia 300 metrisiä avauksia kevyeen myötätuuleen.

  Ihan käsittämätön maila. Maailman paras ruoska:

  #1147117 Ilmoita asiaton viesti

  Minä olen paristakin suunnasta kuullut että nyt olisi kyse jostain aivan mullistavasta asiasta. Oma driveri on jo viitisen vuotta vanha. Menee vahvasti harkintaan kunhan pääsee testaamaan.

  #1147144 Ilmoita asiaton viesti

  Kävin testaamassa ja sain 12metriä lisää omaan vanhaan tituun verrattuna,mutta
  en maksa 500e sen takia.

  #1147193 Ilmoita asiaton viesti

  Mistäköhän tuo mahtaa johtua, koska joka suunnasta olen kuullut että eri ei ole ”hiukan”, vaan ihan selkeä ja huomattava. COR arvosta tuskin on kyse, eiköhän kaikissa liene aika liki sääntöjen sallima maksimi (olikos se nyt 0,829?) ja yhdellä kaverilla oli jopa vanhan mailan varsi, että kyse on siis ainakin hänen tapauksessaan nupista. Uskomatonta jos joku on onnistunut keksimään nuppiin jotain niin mullistavaa että mitta lisääntyy noin selvästi.

  #1147217 Ilmoita asiaton viesti

  Tänä keväänä kun uutta draiveria oli tarkoitus metsästää, oli Epic luonnollisesti myös harkinnassa. Harmittavasti ei tullut tilaisuutta päästä sitä testaamaan, mutta esim lehdissä olleiden testien ja Youtubesta löytyvien vertailuvideoiden (esim. Shiels) perusteella annoin itseni ymmärtää että Taylormade on vähintäänkin samalla viivalla. Toki hintakin hieman vaikutti, mutta nyt bägissä on joka tapauksessa M2 ja luulen että ne ”puuttuvat metrit” on enää miehestä kiinni..

  #1147375 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Svingikeisari kirjoitti:

  Todella helppo lyödä ja tällainen keskivertoharrastajakin paukuttaa menemään tuollaisia 300 metrisiä avauksia kevyeen myötätuuleen.

  Missä päin pelaat? Meinaan, tulen mielelläni katsomaan, kun vetäiset sen 300-metrisen kevyeen myötätuuleen. On meinaan semmoinen temppu keskivertoharrastajalta, että sitä kehtaa tulla katsomaan kauempaakin.

  Paljonko meni sillä edellisellä draiverillasi?

  #1147393 Ilmoita asiaton viesti

  Missä päin pelaat? Meinaan, tulen mielelläni katsomaan, kun vetäiset sen 300-metrisen kevyeen myötätuuleen. On meinaan semmoinen temppu keskivertoharrastajalta, että sitä kehtaa tulla katsomaan kauempaakin.

  Mä vetelen 275 metrisiä mun spoonilla… ainakin kerran kävi näin… kevyeen alamäkeen 😉

  #1147396 Ilmoita asiaton viesti

  Mä tulen kans katsomaan noin huimia draiveja, koska vuoden -88 jälkeen niitä näkee aika harvakseltaan edes Tour-pelaajilta…

  #1147425 Ilmoita asiaton viesti

  Ilkeämielisen HT (hevoismiesten tietotoimisto) huhun mukaan GW:llä ovat keksineet uuden tavan mitata sitä CORE arvoa joka mahdollistaa uudenaikaisemman tuotekehityksen !

  Kehitys kehittyy ja kentät ”lyhenee” paitsi sennuille. Se taas johtuu maan pyörimisen aiheuttamasta keskipakovoimasta joka venyttää maan ympärysmittaa erityiseesti golfväylien kohdalta. Toinen sennuväylien pidenntymiseen vaikuttava on tietysti leikkuujäte joka kasvattaa taas maan ympärysmittaa vuosi vuodelta.

  #1147455 Ilmoita asiaton viesti

  Onko tässä nyt käymässä niin, että Titun legendaarinen KsTseba – malli 983K – on löytämässä voittajansa? Voi ihme!

  #1147466 Ilmoita asiaton viesti

  Onko tässä nyt käymässä niin, että Titun legendaarinen KsTseba – malli 983K – on löytämässä voittajansa? Voi ihme!

  Mikä murheiden päivä Ks. Tseballe.
  Mutta wedgejen maailmassa ei ole isopattisanturin voittanutta, eikä tule!

  #1147634 Ilmoita asiaton viesti

  Mutta wedgejen maailmassa ei ole isopattisanturin voittanutta, eikä tule!

  Totta. Isopattisanturi on eeppinen maila!

  #1147736 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaan useammalla kentällä pk-seudulla. Yleensä Tapiolassa. Ensimmäiset 300-metrin ylitykset tänä kesänä, keskiarvo on siellä 290 metriä. Kannattaa kokeilla itse kyseistä mailaa ja sitten vasta alkaa kyseenalaistaa muiden tuloksia.

  Tasoitukseni on hieman alle 20, eli sellainen keskivertoharrastaja. Lähipeliä jos viitsisi harjoitella niin lähtisi tuloksesta paljon pois.

  #1147747 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa videollahan kaveri laittaa yli 330 metriä, kun saa kunnollisen osuman. Kyllä aikuinen mies joka osaa edes hieman lyödä palloa, niin pitää päästä avauksissaan haarukkaan 250-300 metriä (siis nykyvälineillä). Tietysti jos tulee paikalle rantasandaaleissa ja pelkillä käsivarsilla riuhtoo, niin lycka till.

  #1147749 Ilmoita asiaton viesti

  Kuriositeettina vielä että videon kaveri lyö tuon yli 330 metriä ilmassa. Siihen vielä sitten rullit päälle. Eli kaveri lyö sen 350 metriä kun rullit lasketaan mukaan. Mailanpään nopeus näyttäisi olevan 130 mph.

  #1147755 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Svingikeisari kirjoitti:

  Kyllä aikuinen mies joka osaa edes hieman lyödä palloa, niin pitää päästä avauksissaan haarukkaan 250-300 metriä (siis nykyvälineillä).

  Eikös olekin hassua, ettei 99% miehistä koskaan pääse tuohon haarukkaan..? Siis nykyvälineillä(kään)…

  Luulenpa, että meitä olisi aika monta, jotka haluaisivat nähdä sinun lyövän noita 300-metrisiäsi, mutta kerro ihan ensiksi kuinka paljon pidemmälle lyöt, tai siis väität lyöväsi Epicillä verrattuna edelliseen draiveriisi?

  #1147779 Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää tourilla parhaalla olevan keskiarvo 312 jaardia eli 285 metriä. Ja monella huomattavasti alle sen. Eivät taida käyttää Epiciä kun noin surkeita mittoja paukuttavat.

  http://www.pgatour.com/stats/stat.101.html

  #1147829 Ilmoita asiaton viesti

  Arvioisin että vähintään 15 metriä lisää. Lisäksi Callawaylta löytyy enemmän varsijäykkyyksiä kuin muilta, joten jokainen löytää helposti omansa. Mailan nupissahan se siikretti tällä kertaa on, muut valmistajat varmasti yrittävät parhaansa mukaan kopioida ensi vuodeksi.

  Lyöntipituuksiin vaikuttaa toki monta asiaa, helpottaa paljon pallon lyömistä jos pelaajan vipuvarsi on melkein kaksi metriä. Yksinkertaistettuna voisi todeta että kunnon vipuvarsi+paras maila+oikea lyöntitekniikka niin 300 metriä onnistuu helposti. Siihen vielä kunnon kengät ja oikea pelipallo niin pallo vaan lentää ja lentää.

  #1147842 Ilmoita asiaton viesti

  KL: Eikös olekin hassua, ettei 99% miehistä koskaan pääse tuohon haarukkaan..? Siis nykyvälineillä(kään)…

  Prosentit ja tilastot ovat ihmeellisiä, mutta väitän, että vaikka meistä moni tuntee single-golfareita, ”99,9 % miehistä ei koskaan pääse singeliksi”, koska karkealla laskutavalla
  – maailmassa on arviolta 3,5 mrd miestä
  – korkeintaan 1 promille on koskaan pelannut golfia
  – näistä golfia pelanneista 10 %:lla on hcp
  – näistä 10 % on single-pelaaja
  = 99,999 % miehistä ei koskaan pääse singeliksi

  Mutta näin golfarien keskuudessa 300 ylitys ei ole harvinaista ja minäkin olen ollut mukana useamman kerran porukassa, jossa joku lyö tämmöisiä. Useimmiten kuitenkin on ollut yhdistelmä, jossa a) tuuli on myötäinen ja b) kenttä on tavallista kimmoisampi/rullaavampi (aika tyypillistä links-kentille) ja c) väylä on ainakin vähän alamäkeen ja erityisesti pallon alastuloalueella.

  Esimerkiksi Tapiolassa otetaan esimerkiksi väylä 18, joka on takatiiltä 365 metriä (ja klubitiiltä 342m) ja alastulo alamäkeen. Aika usein kakkoslyönti lyödään 50 metristä tai sen alle.

  #1147859 Ilmoita asiaton viesti

  Putti-Possulta täyttä asiaa. Olosuhteet ja päivän sää vaikuttaa paljon. Eli 10 astetta lämpötilassa tekee jo paljon, avauslyöntiin 10-15 metriä helposti lisää kun on lämmintä. Suomessa on paljon kosteita peltokenttiä jossa pallo ei rullaa mihinkään, kun taas oikeilla kovilla golfkentillä pallo menee kuten pitääkin. Eli välineet ja lyöntitekniikka kuntoon, niin kaikki on enää kiinni vipuvarresta ja olosuhteista. Kahteen jälkimmäiseen ei voi vaikuttaa. Ei ole mitenkään tavatonta että keskivertoharrastaja lyö nykyvälineillä 300 metriä hyvissä olosuhteissa.

  #1147885 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Yksinkertaistettuna voisi todeta että kunnon vipuvarsi+paras maila+oikea lyöntitekniikka niin 300 metriä onnistuu helposti.

  Oikea lyöntitekniikka? Ei keskivertoharrastajalla ole semmoista. Sen sijaan PGA Tourin pelaajilla on ja silti vain harva heistä vetelee 300-metrisiä draiveja.

  Jos kerran kesässä lämpimänä kesäpäivänä myötätuuleen alamäkeen kovalla väylällä saa sen pallon ryömimään sinne 300 metrin päähän, niin onneksi olkoon. Tasaisesti 300-metristen lyöminen sen sijaan ei onnistu moneltakaan keskivertoharrastajalta, jos keltään. Itse tiedän kotiseurastani viitisen pelaajaa, jotka parhaimmillaan saavat sen 300-metrisen kiskaistua. Kaikki ovat kuitenkin kilpapelaajia eivätkä millään muotoa keskivertoharrastajia. Sitten on pari nuorta heppua, jotka lyövät yhtä vinoon kuin pitkälle, ja 300 metrin raja menee rikki silloin, kun pallo sattuu osumaan väylään, mikä tapahtuu valitettavan harvoin…

  Siitä voimme kaikki kuitenkin olla puolestasi iloisia, että olet löytänyt mailan, johon olet tyytyväinen.

  #1147886 Ilmoita asiaton viesti

  Tähän sivuhuomiona äskeiseen. Käynnissä olevassa Us openissa 98 pelaajaa draivasi keskimäärin yli 274y/300m ensimmäisellä kiekalla. Pelaajia yhteensä kisassa 156. Yli 265y/290m draivasi keskimäärin 133. Kisan ka 304y/277m.

  e: Ja kuten tulikin todettua, kyse on siis YAARDEISTA. 🙂

  #1147897 Ilmoita asiaton viesti

  Tunnen itseni todella huonoksi keskivertoharrastajaksi, kun en ole hyvissäkään olosuhteissa ollut edes lähellä 300 metriä..:/
  Ehkä tässä pitää nyt sitten kuitenkin lähteä se Epic hakemaan..

  edit.

  Käynnissä olevassa Us openissa 98 pelaajaa draivasi keskimäärin yli 300metriä ensimmäisellä kiekalla.

  Siis 98 pelaajalla oli eka kierroksen draivikeskiarvo yli 330 jaardia? 😮 Ei siis minkään yhden väylän (se missä niitä yleensä mitataan) vaan koko kierroksen? Ei huonosti!

  #1147901 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt meni Juhanakilta metrit ja yardit sekaisin. 304 yardia (jota mitat USAssa ovat) ei ole 304 metriä, vaan noin 277 metriä.

  #1147921 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eihän tuo 10% virhe nyt niin iso ole, Epicillä sen paikkaa helposti, tourillakin!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 98)

Aiheeseen ‘Callawayn uusi Epic draiveri on kerrassaan mahtava!’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.

Etusivu Foorumit Välineet Callawayn uusi Epic draiveri on kerrassaan mahtava!