Aihe: Business Finland tuki - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Business Finland tuki

Etusivu Foorumit Yleistä Business Finland tuki

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Minä kun luulin, että golfilla meni tänä vuonna erityisen hyvin?

  Ainakin oheiset yritykset saivat 100 000 euroa IS:n jutun mukaan, mutta pientähän tuo on noin miljardin euron kakusta. Kyllä rahaa on jaettu niin paljon ”vääriin kohteisiin” että ihan oikein hävettää…en nyt välttämättä tarkoita noita golfiin liittyviä, mutta…

  GoGolf Oy Muualla luokittelematon tietopalvelutoiminta Helsinki
  Golf Talma Oy Urheilulaitosten toiminta Sipoo
  Hartola Golf Oy Muu urheilutoiminta Hartola
  Linna Golf Oy Urheilulaitosten toiminta Hämeenlinna
  Oulun Golf Oy Urheilulaitosten toiminta Oulu
  Oy Season Golf Ab Urheilulaitosten toiminta Espoo
  Viipurin Golf Oy Vapaa-ajan ja urheiluvälineiden vuokraus ja leasing Lappeenranta
  Ypäjä Golf Oy Urheilulaitosten toiminta Ypäjä

  Huh huh! Miten joku Talma Golf on hakenut tai saati saanut tuen? Eikö kyseinen yhtiö tee isoa voittoa ja muutenkin huippukenttä tämän palstan mukaan?

  Onkohan nyt paukkuja laittaa raffit/väylät kuntoon?

  Huh huh! Miten joku Talma Golf on hakenut tai saati saanut tuen? Eikö kyseinen yhtiö tee isoa voittoa ja muutenkin huippukenttä tämän palstan mukaan?

  No eikös näissä pidä kuitenkin olla elinkelpoinen yritys jo ennen koronaa. Hyvä, että jotain kehittämisrahaa tulee golfiin kun yhteiskunnan tuet vaikka lajipaikkojen osalta ovat marginaalisia moniin muihin lajeihin verrattuna. Piilotuetaan isoilla summilla jatkuvasti verovaroilla mm. urheiluhallien rakentamista ja käyttömaksuja seuroille.

  Mikäs tässä. Sikaillaan me nyt. Lapset ja lapsenlapsethan sen sitten joskus maksaa.

  Sosialismiahan tuo rahojen vastikkeeton jakaminen on, mutta mikäs teet kun on vasemmistohallitus puikoissa.

  Valtio voisi antaa minulle 100 000 euroa, ostaisin uuden Teslan, eli hyvään tarkoitukseen menisi.:) Holtitonta rahan jakamista kyllä, siitä samaa mieltä.

  eipä tuossa taida olla kuin osa saajista listassa. Oikeen tuntuu olevan vaikeeta keksiä kohteita minne kaiken työntäisi. BFllä kun paha tapa seurata minne raha menee ja periä takaisin jos ei olekaan oikeen todellista ’toimintaa’…
  Luulisi että ainakin osa lähtee paluupostissa, toivotaan näin

  ”rahaa on jaettu niin paljon ”vääriin kohteisiin” että ihan oikein hävettää”
  ”Eikö kyseinen yhtiö tee isoa voittoa”
  ”Sikaillaan me nyt”
  ”Sosialismiahan tuo rahojen vastikkeeton jakaminen on”

  Kirjoittajat eivät ole ehkä ihan oivalla Business Finlandin ideaa. Se jako rahaa nimenomaan kehittämishankkeisiin – eli taustalla piti olla jokin liiketoimintaa kehittävä toiminta ja siihen raha pitää myös käyttää. Voitto ei tietenkään ole este hyväksytylle hankkeelle … itse asiassa päinvastoin = yrityksen tulee olla elinkelpoinen, eli konkurssikypsä ei kelpaa.

  Kun koronan vuoksi liiketoiminta pysähtyi keväällä aika monella yrityksellä, vaihtoehtona oli lomauttaa valtaosa väestä tai käyttää tämä jakso liiketoiminnan kehittämiseen siten, että se hyödyttää toimintaa pidemmällä aikajänteellä. BF:n/Tekesin tuella on vuosien saatossa kehitetty merkittävä määrä kasvua maahamme. Riskitöntä kehittäminen ei tietenkään ole, mutta logiikka piilee siinä, että jos edes murto-osasta kehittyy merkittävää businesta, kokonaisuus kannattaa niin yrityskentälle kuin koko Suomea ajatellen.

  Nuo heitot sikailusta ja sosialismista ovat varmaan heitetty ”läpällä” – jos ei, niin voi voi

  Niin, kuten ensimmäisessä viestissäni sanoin, niin lehdistä ja kentillä olemme saaneet huomata, että Koronalla oli itseasiassa postiivinen kassavirta kentille ja golfliikkeille jne.
  ———
  ”Rahoitusta voidaan käyttää kahdentyyppisiin projekteihin:

  Kotimarkkinoilla ja/tai kansainvälisillä markkinoilla toimiville yrityksille, säätiöille ja yhdistyksille, joiden liiketoimintaan koronaepidemia on vaikuttanut ja jotka ovat havainneet omassa liiketoiminnassaan selkeitä kehittämistarpeita koronan aiheuttaman poikkeustilanteen myötä.”

  TKI-rahoituksen avulla rahoituksen saajat voivat etsiä uusia keinoja liiketoiminnan häiriötilanteen ratkaisemiseen sekä parantaa liiketoimintaedellytyksiään ja uudistaa toimintaansa ollakseen kilpailukykyisiä koronakriisin jälkeen.
  Haettavalla TKI-projektilla tulee pyrkiä suoraan ratkaisemaan koronan aiheuttamaa häiriötilannetta tai koronan aiheuttamaa liiketoimintauhkaa.
  Hyväksyttäviä kustannuksia ovat vain tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta aiheutuvat menot
  ———–
  Tokihan jokainen, jolla on vähänkään mielikuvitusta osaa tehdä hakemuksen niin, että ”kaikki meni koronan takia”, mutta en vieläkään ymmärrä ”positiivisen liiketoimintahäiriön” tilanteen ratkaisemiseksi on saatu tukea.

  ”mutta en vieläkään ymmärrä ”positiivisen liiketoimintahäiriön” tilanteen ratkaisemiseksi on saatu tukea.”

  Korona aiheutti kaikille golfkentille ja niiden ravintoloille mainitun häriötilanteen loppukeväällä, kun esimerkiksi ravintolat oli pidettävä kiinni, Uudenemaan rajaa ei saanut ylittää, yritystapahtumat käytännössä peruttiin samoin kuin kansalliset kilpailut. Lisäksi golfia koskivat merkittävät rajoitukset, kuten valtaosalla kentistä max 2h ryhmissä. Tässä siis rautalangasta, mitä koronan aiheuttaman häiriö oli, toki varmaan golfkentästä riippuen muitakin. Se, että lehdissä on luettu loppuvuodesta golfia koskevia positiivisia lukuja, ei mitenkään poissulje em. häiriötekijöitä.

  Eihän monikaan yritys ole nostanut kokonaan tuota 100 000€ vaikka se on myönnetty.

  Itse ihmettelen miten yrityksille joilla ei ole tilinpäätöstietoja on myönnetty tuo 100 000€.

  Eihän monikaan yritys ole nostanut kokonaan tuota 100 000€ vaikka se on myönnetty.
  Itse ihmettelen miten yrityksille joilla ei ole tilinpäätöstietoja on myönnetty tuo 100 000€.

  BF:n tuki on hankerahoitusta, jota myönnetään hankkeen aiheuttamien kulujen kattamiseen. Hanke ei ehkä ole edennyt suunnitellulla tavalla tai suunnitelmat ovat muuttuneet tai yrityksellä on ollut tiukkaa omarahoitusosuuden kanssa.

  Onko tilinpäätöstietoja PRH:ssa ei kaiketi ole kriteeri. Saahan BF ajantasaiset taloustiedot kuitenkin suoraan yritykseltä. Sitä varten on yritystutkimus. Hankerahoitusta voidaan myöntää myös uusille yrityksille, joilla ei ole tp-tietoja menneiltä vuosilta.

  Jos Golf Talma Oy onnistuu kehittämään liiketoimintaansa valtiolta (veronmaksajilta) BF:n kautta saaduilla koronarahoilla, niin Golf Talman osakkeenomistajat maksavat pienempää hoitovastiketta harrastuksestaan. Muuta vaikutusta sillä ei ole.
  Tätä ”ilmaista” koronatukea jaettiin yhteensä miljardi euroa ja se rahoitettiin valtionvelalla.
  Valtionvelan maksaa takaisin lapsemme ja lapsenlapsemme – joko luopumalla niistä hyvinvointivaltion eduista, jotka meillä onnekkailla vielä on, tai sitten tuottavuutta lisäämällä ja tehostamalla toimintoja.
  Onko Golf Talma Oy:n kehityshankkeiden tukeminen veronmaksajien (lapsenlapsiemme) kannalta järkevää vai ei, riippuu siitä katsooko tätä maailmaa punavihreiden sosialistidemokraattisten aurinkolasien läpi vai jonkun muun väristen. Mielestäni tällainen toiminta on itsekästä porsastelua ja voi voi siitä.
  Tuskin olemme kaikki asiasta samaa mieltä. Eikä tarvitsekaan.
  Olihan ne Uudenmaan rajat kyllä kauden alussa sen kaksi viikkoa kiinni. Jäi varmaan paljon saamatta Uudenmaan ulkopuolelta tulevien greenfeetuloja, joilla osakkeenomistajien vastikemaksuja olisi voitu alentaa. Lienee luotava valtion tukiautomaatti golfkentille myös sadekesien varalle. Senkin voi rahoittaa ottamalla lisää valtionvelkaa. Häh?

  Jos Golf Talma Oy onnistuu kehittämään liiketoimintaansa valtiolta (veronmaksajilta) BF:n kautta saaduilla koronarahoilla, niin Golf Talman osakkeenomistajat maksavat pienempää hoitovastiketta harrastuksestaan. Muuta vaikutusta sillä ei ole.

  Samanlaisia yrityksiä ne golfoimialalla ovat kai kuin muillakin toimialoilla? Talma näyttää esim. Työllistävän 17 henkilöä. En lähtisi vähättelemään kenenkään liiketoimintaa ja vaikuttavuutta sen perusteella millä liiketoimintamallilla se toimii. Samalla tavalla kaikilla yrityksillä on myös osakkenomistajat, jotka rahoittavat toimintaa.

  Hieman kirjoituksen sävystä paistaa suomalainen kateus mutta kyllä nämä tuen saajat varmaan sen kestävät. Onko tällaisten tukien jakaminen ylipäätään järkevää ei varmaan selviä koskaan mutta rahat on jaettu, koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

  Voi olla, että kritiikkini ja sanomani ymmärrettiinn trendikkäästi tahallaan väärin, mutta varmuuden vuoksi väännän vielä rautalankamallin. Pointtini on, että jos valtiovalta jakaa Business Finlandin kautta koronatukea (nykyisten tai tulevien veronmaksajien rahoittamaa), niin mielestäni se pitäisi jakaa niille toimialoille ja yrityksille, jotka ovat kärsineet koronasta tai koronan vuoksi valtiovallan tekemistä rajoitustoimista. Tukea ei tulisi mielestäni jakaa niille toimialoille ja yrityksille, joiden kassavirta on kasvanut koronaepidemian seurauksena. Korona tai koronan vuoksi tehdyt rajoitustoimenpiteet ovat haitanneet liiketoimintaa tai tuhonneet sen kokonaan erityisesti koskien suurta osaa palvelualoja, matkailualaa, ravintola-alaa, kuntosaliyrittäjiä, tapahtumajärjestäjiä, joukkueurheilun parissa toimivia yrityksiä ja seuroja, jne., jne., jne.
  Koronasta ovat hyötyneet esimerkiksi golfkentät, nettikauppa, sellaiset yritykset, jotka valmistivat kasvomaskeja jo ennen korona-aikaa. Mielestäni tällaisille yrityksille ei tulisi jakaa veronmaksajien (nykyisten tai tulevien) rahoittamaa koronatukea – aamen.

  Samanlaisia yrityksiä ne golfoimialalla ovat kai kuin muillakin toimialoilla?

  Ei ne ihan ole. Kun niiden tavoite ei ole tuottaa voittoa ja kasvattaa toimintaa.

  Sinänsä kuka vaan voi olla mitä mieltä haluaa mutta BF:n tarkoitus ei ollut korvata korona kustannuksia vaan auttaa liiketoiminnan kehittämisessä. BF on toiminut jo pidempään, ei sitä nyt keksitty. Golf kenttien hakemuksista näkemättä niitä edes vain torvi voi sanoa varman mielipiteen.

  Samanlaisia yrityksiä ne golfoimialalla ovat kai kuin muillakin toimialoilla?
  Möllikkä: Ei ne ihan ole. Kun niiden tavoite ei ole tuottaa voittoa ja kasvattaa toimintaa.

  Perustamisvaiheessa ja ainakin toiminnan alkuvaiheessa golfyhtiöt tuottavat osakkailleen ”golfpalvelua”, joka rahoitetaan asoy:n tavoin keräämällä ensin pääomaa rakentamiseen ja sitten vastikkeita.

  Aikaa myöden on tullut tarve siirtyä tästä liiketoimintamallista kohti normaalia palvelujen tuottamismallia, jossa golfarit muuttuvat asiakkaiksi ja palveluista maksetaan hinta. Toivon mukaan vähitellen päästään eroon vastikkeista ja business muuttuu kannattavaksi. Tämä on varmaan yksi niistä muutos- ja kehittäiskohteista, joka ei tapahdu itsestään.

  Nimimerkki amatööri kirjoitti seuraavanlaisen tekstin:

  Voi olla, että kritiikkini ja sanomani ymmärrettiinn trendikkäästi tahallaan väärin, mutta varmuuden vuoksi väännän vielä rautalankamallin. Pointtini on, että jos valtiovalta jakaa Business Finlandin kautta koronatukea (nykyisten tai tulevien veronmaksajien rahoittamaa), niin mielestäni se pitäisi jakaa niille toimialoille ja yrityksille, jotka ovat kärsineet koronasta tai koronan vuoksi valtiovallan tekemistä rajoitustoimista.

  Toki saatan olla aivan raffissa tämän ajatukseni kanssa, mutta omasta mielestäni golfkenttäyhtiöt ovat kärsineet koronasta siksi, että lähtöaikojen saatavuutta on supistettu eritoten kevätkaudella ja palveluja vähennetty, mikä aivan varmasti on vaikuttanut vieraspelaamiseen ja eritoten yritystapahtumiin. Näin ollen nimimerkki amatööri voisi ehkä mahdollisesti ja kenties miettiä näkemystään uudemman kerran.

  Paitsi, jos hänen kirjoituksensa taaskin ymmärrettiin trendikkäästi väärin, jolloin minä ja luultavasti muutama muukin kirjoittaja on siellä raffissa amatöörin sijaan.

  Ai niin, tätä nimimerkki amatöörin kirjoituksen osaa en sitten lainkaan ymmärtänyt:

  Koronasta ovat hyötyneet esimerkiksi golfkentät,

  Voisiko kyseinen nimimerkki ystävällisesti valaista millä tavalla golfkentät ovat koronasta hyötyneet? Omasta pelailijan näkökulmasta ainakaan itse en ole hyötynyt yhtään mitään, varsin päinvastoin. Ravintolapalvelut ovat olleet joko minimissään tai olemattomia, vieraspelaaminen on ollut hyvin hankalaa eikä normaaleja oheistoimintojakaan ole järjestetty ainakaan omalla kotikentälläni juurikin koronan vuoksi.

  Sen näkee ensi vuonna tilinpäätöksistä ovatko kentät hyötyneet.. Jos pääosa tuloista tulee pelioikeuksista niin eihän se että osakkaat pelaa enemmän kierroksia kuin aikaisemmin, vielä tuota lisää. Oikeastaan kulut saattaa kasvaa.

  Hyvä asia meille pelaajille on jos kentät saa kehittämisrahaa. Kaikenlaista tukirahaa jaetaan muutenkin miljardeja. Yritystukia, maataloustukia jne. Voidaanhan nekin lopettaa jos niin halutaan.

  Yhteiskunta hyötyy kun kansa liikkuu. Golfia voisi tukea enemmänkin. Se lisää terveyttä eli tulee säästöä.

  Ensimmäisessä viestissä mainitun GoGolfin web-sivulta poimittu:

  ”GoGolfin muodostavat golfmedia ja verkkokauppa GoGolf, Golf Sky -välineketju, Golfresepti-matkatoimisto sekä golfkenttiä operoiva Golf Holdings Finland Oy. Yhtiöiden tämän vuoden ennustettu liikevaihto on noin 14,5 miljoonaa euroa ja liiketulos noin 600 000 euroa.”

  En epäile etteikö GoGolf olisi jotenkin (koronan varjolla) kehittänyt toimintaansa, mutta konsernin liiketulos noin 600.000 euroa, josta 100.000 euroa veronmaksajien rahoja. Ja ei ole kateudesta tämä homma nyt kiinni, kuten joku aiemmin epäili, vaan kyrsii kun”systeemi ei toimi” – ja jälkipolvet maksavat. Miljardi on iso raha.

  Ei ole mitään henkilökohtaista Gogolfia kohtaan, yritys tekee kyllä hienoa työtä golfin saralla, kaikki kunnia siitä!

  Gogolf

  Vuonna 2017 suurimmat suorien tukien summat saivat Tuuliwatti Oy, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Aalto-korkeakoulusäätiö sr, Viking Line Abp, Oulun Yliopisto, TTY-säätiö sr, Tallink Silja Oy, EPV Tuulivoima Oy, Helsingin Yliopisto ja Finnlines Oyj.

  Eli nämä miljoonia saavat eivät kyrsi ollenkaan, vain jos jotain tippuu golfiin? Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee liikuntaa 130 miljoonalla eurolla vuodessa, josta huippu-urheilu saa 30 miljoonaa. Sekään ei kyrsi. Vain golfin kerran saadut taskurahat kyrsii.

  Noh, mua ei kyrsi.

  Eikös näissä BF:n tuissa ole se tarkoitus, että vakavarainen ”yhtiö” kehittää toimintaansa ja luo jotain uuttaa siten, että saatu raha käytetään (ainakin pääosin) ulkopuolelta ostettaviin palveluihin eli tuen saaja saa jotain konkreettista itselleen ja saatu raha menee osotopalveluiden kautta eri lähteisiin ja toivottavasti jää Suomeen.
  Voin olla väärässä mitä usein olen, mutta toivottavasti en ainakaan suuresti…

  Vuonna 2017 ei ollut koronaa, ja BF toiminta oli ihan eri pohjalla. Vuonna 2020 rahaa on jaettu KORONAN aiheuttamiin liiketoimntahäiriöihin. Ihan eri juttu kuin ”normaali” BF toiminta aiemmilta vuosilta. Ja ei golf toimialana ole mitenkään tässä ”kohteena”, sattuu vaan olemaan golf aiheinen palsta.

  Edelleen:

  ”TKI-rahoituksen avulla rahoituksen saajat voivat etsiä uusia keinoja liiketoiminnan häiriötilanteen ratkaisemiseen sekä parantaa liiketoimintaedellytyksiään ja uudistaa toimintaansa ollakseen kilpailukykyisiä koronakriisin jälkeen.
  Haettavalla TKI-projektilla tulee pyrkiä suoraan ratkaisemaan koronan aiheuttamaa häiriötilannetta tai koronan aiheuttamaa liiketoimintauhkaa.
  Hyväksyttäviä kustannuksia ovat vain tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta aiheutuvat menot”

  Antaa olla, eihän sitä lainaa tarvitse koskaan maksaa takaisin, sanotaan jo eduskunnassakin.

  BF:n tuet ovat siitä järkevimmästä päästä yritystukia, monet muut yritystuet sietäisi sitten siivota pois.

  Entä sitten kuntien saama 3 mrd euron koronatuki, joka on jaettu kattamaan 2 mrd euron koronakustannuksia. Siis kun piikki on auki, jaetaan pitkin maakuntia vielä mrd ylimääräistä. Tällä sitten kunnat puuhastelevat kaikenlaista kivaa, kuten MOT ohjelmassa kerrottu Haapaveden kunnan uusi koulurakennus. Siivoaminen pitäisi kaiketi aloittaa näistä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
Vastaa aiheeseen: Business Finland tuki

Etusivu Foorumit Yleistä Business Finland tuki