23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Brooks Koepkan caddie sai koronaviruksen golfkentällä!

Etusivu Foorumit Yleistä Brooks Koepkan caddie sai koronaviruksen golfkentällä!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 74)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Eli tarttuu myös golfkentällä, uskokaa nyt:

    https://yle.fi/urheilu/3-11416754

    Samaan aikaan golfliitto vakuuttaa että mitään riskiä ei ole! Ei koske Suomea!

    Raju juttu:

    ”Golfin rankingnelonen Brooks Koepka on päättänyt vetäytyä Cromwellissä pelattavasta PGA-kiertueen osakilpailusta. Koepkan caddien koronavirustesti on osoittautunut positiiviseksi, kertoo Golfweek.

    Koepka meni caddiensa ja valmentajansa kanssa testeihin sen jälkeen, kun hän oli pelannut harjoituskierroksen Graeme McDowellin kanssa. Myös McDowellin caddien koronatesti osoittautui positiiviseksi ja pohjoisirlantilainen vetäytyi tulevasta kisasta.

    – Aion vetäytyä kisasta suojellakseni muita. Minusta se on oikein. En halua riskeerata kenenkään elämää, jos heillä on hengitys- tai muita taustalla olevia ongelmia, Yhdysvaltain avoimet ja PGA-mestaruusturnauksen kaksi kertaa voittanut Koepka sanoi Golfweekille.”

    https://yle.fi/urheilu/3-11416754

    KL1

    Tuota… mitä sinä tässä yrität todistaa?

    Tuota noin , missäs kohtaa tuossa uutisessa sanotaan caddien saaneen tartunnan golfkentällä?

    Mistäpä sitä kukaan varmasti tietää kuinka ja missä virukset leviää..

    Uutisessa kerrotaan että caddiet ja pelaajat (Koepka ja McDowell) ovat olleet keskenään pelaamassa ja kuinka ollakaan, molemmat caddiet sairastuivat.

    Onhan se hyvinkin mahdollista että kentällä yskiessään ja pärskiessään ovat levittäneet tautia toisilleen. Sekin lisää tartunnan mahdollisuutta kun todennäköisesti ovat pikku kätösillään nostelleet mm. lipputankoa edestakaisin jne.
    – nämä mahdolliset tartuntamekanismit ja riskit on kaikkien muidenkin pelaajien syytä huomioida.

    Onneksi kyseiset pelaajat ja caddiet ovat nuoria ja hyväkuntoisia. Hyvin todennäköisesti he selviävät coronasta lievemmillä oireilla ja sairastamisella.
    – ymmärrettävästi he vetäytyvät kilpailuista muutamaksi viikoksi etteivät toimi enää jatkossa tartunnan levittäjinä.
    – sehän tässä tapauksessa ja sen uutisoinnissa lienee keskeisintä..

    Golfpisteen uutisessa kerrotaan, että caddiet saivat tartunnan todennäköisesti hautajaisista, joihin molemmat osallistuivat (kuten myös McDowell). Uutinen ei kerro, missä hautajaiset pidettiin, mutta tuskinpa golfkentällä…

    Golfweekin mukaan McDowell, Comboy ja Elliott osallistuivat viikko sitten maanantaina heidän läheisen ystävänsä hautajaisiin Orlandossa. McDowellin mukaan hänen caddiensa Comboy uskoo, että hän oli saanut tartunnan pari päivää ennen hautajaisia matkustettuaan tavallisella lennolla Dallasista Orlandoon Charles Schwab Challengen jälkeen.

    Niin, kukapa sen varmasti tietää miten ja missä virukset leviää ja tarttuu.

    Yhtä hyvin taudin voi saada hautajaisissa kuin ristiäisissäkin. Tuskinpa golfkentät muodostaa tässä suhteessa mitään erityistä poikkeusta. Siellä missä ihmisiä kokoontuu ja käyttää:
    – yhteisiä tiloja,
    – palveluita,
    – harrastusvälineitä jne.
    on tartunnan riski toistaiseksi olemassa.

    Eikä tartuntavaaraa tarvitse sen enempää liioitella kuin vähätelläkään.
    – todennäköisesti omalla käyttäytymisellään voi hieman vaikuttaa asiaan.

    Silti tilanteen huomioiminen jää jokaisen omaan harkintaan ja halukkuuteen. Suomessa on ainakin tilapäisesti, saatu viruksen leviäminen kontrolliin. Monin paikoin muualla tilanne on paljon huonompi.
    – kuten jo uutisestakin voi ymmärtää.

    Tartunta saadaan yleensä n. 2 viikkoa ennen sairastumista! Onkohan tuo caddie asunut siellä väylillä, jos tartunta tullut golf-kentällä?

    Hyvä että saadaan tarkempaa tietoa Koepkan caddien tapauksesta.. Ei tarvitse niin paljon arvuutella.

    Tässä lainaus THL sivuilta..

    Itämisajaksi kutsutaan aikaa tartunnasta ensioireiden alkuun. Taudin itämisajaksi on arvioitu 1–14 päivää, keskimäärin noin 4–5 päivää.

    Lienee ymmärrettävää että hyväkuntoisella caddiella kyseisen taudin itämisaika on varmasti pisin mahdollinen.

    Mutta tavallisten ihmisten kohdalla on paljon vaikeampi määritellä koska, mistä ja milloin mahdollinen tartunta iskee.
    – yleisesti ottaen voisi sanoa että tartunnan saa sieltä missä kokoontuu paljon ihmisiä samaan paikkaan.

    Ei ole tarpeen todistaa sitä tuliko tartunta golfkentältä, huoltoasemalta, lentokoneesta, grillijuhlista tai mistä tahansa.
    – golfpisteen uutinen kertoo käytännössä vain sen ettei kukaan ole taudilta turvassa.
    – omalla toiminnallaan voi jossain määrin varautua ja ehkä jopa vaikuttaa tartunnan saamiseen. Kts. ohjeita em. linkissä.

    Mä veikkaan, että tämä ketjun aloittaja Brooklyne ei itse golfaa. On luonut tunnarin tuossa huhtikuun lopulla, ja anti-golf -henkilönä kokee tarpeelliseksi tulla tänne mouhoamaan typeryyksiä. Mene pois…tai ole edes hiljaa 🙂

    Kyllä se nimenomaan tuolla harjoituskierroksella tarttui kuten jutussa todetaan. Miksi Brooks Koepka muuten olisi vetäytynyt kisasta ja meni testeihin?

    Ei nyt oikein golfliiton ja sen kanssa läheistä yhteistyötä tekevän golfpisteen selittelyt vakuuta. Samaa valehtelua kuin aikaisemmin keväällä, jotta klubipelaajat eivät laittaisi lompakoitaan kiinni.

    Enemmän minä yleisradion uutiseen luotan, aivan kuten se on ulkomaillakin uutisoitu.

    KL1

    Kyllä se nimenomaan tuolla harjoituskierroksella tarttui kuten jutussa todetaan. Miksi Brooks Koepka muuten olisi vetäytynyt kisasta ja meni testeihin?

    Siis tuossa sinun linkkaamassasi jutussa ei missään todeta, että tauti tarttui harjoituskierroksella (jos sellaista tarkkuutta edes mitenkään pystyttäisiin todentamaan). Pitäisikö sinun harkita luetun ymmärtämisen alkeiskurssia?

    Koepka vetäytyi kisasta sen jälkeen, kun hän sai tietää caddiensä testin olleen positiivinen, mikä oli varsin järkevä teko ennen kuin hänen omat testinsä valmistuvat.

    Yhteensä viisi pelaaja jäänyt jo pois PGA tourin kisasta, niin miksi niin tekivät kun Suomen golfliitto tietää että kentällä tartuntariskiä ei ole? Ei nyt logiikka oikein aukene.

    Kyllä tartuntahetki voidaan jäljittää, tässä kahden caddien tapauksessa olivat samassa ryhmässä harjoituskierroksella. Oireettomillakin on tutkimuksissa havaittu muutoksia esim. keuhkoissa. Eli ei mikään pikkujuttu.

    On olemassa, ainakin teoreettisen pieni, mahdollisuus että virustartunnan voi saa muualtakin kuin golfkentältä. Tiedossa on joitakin koronatapauksia joissa tartunnan saaneet eivät ole käyneet lähelläkään golfkenttia edes koko elämänsä aikana.

    Brooklyne, tämäkin sun avaus meni outtiin.

    Onhan se harmi kun ei PGA tourin järjestäjät ja pelaajat lue Suomen golfliiton tiedotteita siitä kuinka pelaaminen on täysin turvallista. Kuriositteettina, toivottavasti on PGA tourin vakuutukset kunnossa, joku noista supertähtipelaajista jos saa kiertueella tartunnan niin korvaussummat on tähtitieteellisiä.

    Oiskohan trollilla taas maha täynnä ja ruokalevon aika. Kohta sitten taas uudella nimimerkillä.

    Käsittääkseni itämisaika on päiviä. Onko maantiekiitäjä trolli tullut takasin? voihan sitä väittää esim että D. Trumpin äo on yli 200. Yhtä uskottava heitto.

    Miten Brooklyn ylität tien?

    Tiger Woods pelaa vain yksityiskentillä ja pysyy pois piilossa PGA-kiertueelta. Ilmeisesti ei ole Suomen golfliitto häntä tiedottanut kuinka pelaaminen on täysin turvallista:

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiger-woods-katosi-maan-alle-paparazzit-tekivat-virhearvion-harrastepelaaja-sai-napattua-videon/7858868#gs.91b5qr

    KL1

    Muuan puolituttu kotiseurastani on pelannut kuluvana vuonna kotikentällään 60 kierrosta ja muuan toinen melkein 100. Vielä eivät ole sairastuneet. Itsekin olen pelannut useamman kymmenen ihmisen kanssa enkä vielä ole sairastunut.

    Tiger ei varmaankaan käy kaupassa itse, sieltä sen tartunnan nimittäin saa merkittävästi todennäköisemmin kuin golfkentältä.

    Trolli Brooklyne ei ilmeisesti käsitä tai halua käsittää sitä, että virukset leviävät helpoiten tungoksessa ja erityisesti sisätiloissa. Golfia pelataan ulkona eikä kierroksella ole tungosta. Vakkei sekään ympäristö ole tautien leviämisen kannalta täysin riskitön, on riski kuitenkin häviävän pieni.

    Ai niin. Golfia pelataan tietääkseni myös muualla kuin Suomessa, joten on Golfliiton tiedottamisen täytynyt toimia myös Suomen rajojen ulkopuolella…

    KL1

    Niin, eilen uutisoitiin että PGA-kiertueella on jo viides pelaaja saanut tartunnan. Lisäksi caddiet.

    Eikä siis ole mitenkään mahdollista, että he olisivat saaneet tartunnan jostain muualta kuin golfkentältä..?

    Että semmoista logiikkaa.

    Muutenko vain kielsivät kyseisiltä pelaajilta pelaamisen ja jopa harjoituskentälle pääsyn? Onko PGA-kiertueen johto ja organisaatio siis väärässä ja ylireagoinut?=)

    Tämä sinun ”puolituttusi” tuskin on käynyt edes testissä, joten et voi olla varma kantaako virusta vai ei. Onhan hän voinut tietämättään toimia vaikka minkälaisena linkona. Siis jos tämä ”puolituttu” nyt on edes oikea henkilö.

    KL1

    Nyt en naurultani kyennyt kirjoittamaan mitään vastinetta :DDDDDD

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 74)
Vastaa aiheeseen: Brooks Koepkan caddie sai koronaviruksen golfkentällä!

Etusivu Foorumit Yleistä Brooks Koepkan caddie sai koronaviruksen golfkentällä!