23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

backspinniä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu backspinniä

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Omassa klubissa on n. 500 pelaaja ja tajusin just tässä että en ole koskaan nähnyt ketään lyövän kunnon backspinniä täälläpäin. Klubin parhaat pelaajat pelaavat n.2-7 tasoituksella. Nämä jätkät lyövät jopa 280m draiverilla mutta ei koskaan backspinniä lähestymislyönneissä. Eli kysymys kuuluu: Minkä tasoiset pelaajat suomessa lyövät backspinniä?

    Mun vaimo lyö bunkkerista ja mä lyön kun mä zippaan.

    Eri tasoiset pelaajat

    Nimetön

    Minulla backspinniä tulee joka lyöntiin. En tajua miten voitte pelata tätä kyseistä peliä jos ette saa backspinniä palloon? Rullitteletteko maata pitkin sitä palloa vai miten?

    Tarkoitin alustavalla kysymyksellä sellaista backspinniä jossa pallo ihan selvästi tulee metrikaupalla taksepäin griinillä? Olen pelannut myös ympäri suomea mutta en ole nähnyt ketään lyövän kunnollista backspinniä. En laske sellaista että pallo puree alastulossa ja jää siihen.

    Pallo ei lenna ilman backspinnia 🙁

    Ja mita siihen griinilla nakyvaan backspinniin tulee, niin kylla niita lahtee ihan rautakutosellakin, jos tietaa miten se sielta irtoaa. Ei kai siihen tiettya handaria valttamatta tarvita. Kunhan vaan tietaa miten se lyodaan. Sen voi oppia korkeahandarinenkin.

    Varmaan suurin ongelma on liian pitkätkarvaiset väylät ja griinit. Ja se, että singelipelaajatkin Suomessa ovat niin pihejä, että eivät raaski pelata kunnon spinnipalloilla.

    Taitaa olla suurin ongelma liian pitkäkarvaiset pelaajat 🙂

    kaiken tasoiset!

    Eli pallo melko keskellä ja rauhallinen läpilyönti , mailat lob-r3 , draiverilla vaikeampaa !

    Mä vaan YRITIN kuulostaa viksulta. 🙂

    Toinen kysymys. Minkä tasoiset pelaajat suomessa lyö yläkierrettä?

    Sloupin kysymys oli varsin asiallinen.

    Kyllä kai jokainen tajuaa, että palloon tulee aina alakierrettä enemmän tai vähemmän!

    Mutta harvoin näkee tai kokee, että kierre on niin voimakas, että pallo lähtee vihaisesti taaksepäin osuessaan griiniin.

    Kierrettä on siis liian vähän tai pallon ja griinin välinen kitka pitkän ruohon takia on liian pieni suomalaisilla griineillä. Pallo varmaan sutii paikoillaan ruoholla.

    Joskus griinipunkkerista lyödyissä palloissa on näkynyt pientä bäkspinniä niiden pudotessa griinille.

    Tämä on mielenkiintoinen kysymys!

    Hyvin satunnaisesti saattaa wedgellä/väliwedgellä lyöty pallo tulla muutenkin kuin vastatuulella 0,5-1 m takasinpäin. MUTTA: Olin helmikuussa Espanjassa pelaamassa ja siellä tätä takaisinpäintulemista oli vähän joka lähestymisessä (ei toisin juurikaan 2 m enempää). Päätelmäni on, että Suomessa väyläkarva on sen verran pitkää, että tavallisen taatelintallaajan lyöntiin tulee liukastetta väliin eikä backspinni puraise ihan niin kuin ’oikelta’ väylältä. Vaan puhunko puuta & heinää??

    Tassakin ketjussa pari on kertonut saavansa back spinnia griinibunkkerista lyotyna. Miksi sita tulee bunkkerista, mutta ei fairwaylta? Miksi sita tulee bunkkerista, jossa ei edes lyoda palloa vaan hiekkaa? Miksi sita ei tule fairwaylta, josta pitaisi lyoda palloa, ei nurtsia?

    Miettikaas sita ja sitten tota mun ekaa kommenttia tassa ketjussa… 😉

    Oli ihan pakko kirjautua näille sivuille, kun luin tästä että kukaan ei muka lyö backspinniä. Pelaan itse tasoituksella 22,8 ja lyön joka kierroksella niin, että pallo tulee takaisin osumajäljestään katsottuna.

    Mielestäni merkittävin asia joka tähän vaikuttaa on griinien pehmeys. Myös pallo vaikuttaa paljon. Palloa on vain lyötävä reilusti alaspäin. Jos haluan lyödä reilusti backspinniä niin ajattelen lyöväni pallon suoraan maahan. Kyllä se silloin tulee takaisin päin griinillä yli kolmekin metriä. En vain ole varma mitä hyötyä tästä on.

    Tässä golf.fi svingitohtorin viisauksi:

    ’Spinnin lyömiseen vaaditaan kova alusta, lyhyt väyläheinä ja puhdas osuma. Spinnaavassa osumassa oikea kyynärvarsi ojentuu oikea-aikaisesti osumassa eteenpäin. Liike muistuttaa kivellä veden pintaan heitettyjä leipiä. Spinnaava pallo, painava lapa ja uudet tai puhtaat mailat edesauttavat myös kierteen syntyä’

    On se jännä jos joku saa rauta6:lla pallon tulemaan takaisinpäin griinin osumakohdasta!

    Olisi kiva nähdä!

    asa

    Kyllähän se on niin, että kun lyödään kovalta alustalta hyvällä pallolla (suoraan palloon) niin backspinniä tulee. Greenin ruohollakin tietysti merkitystä, mutta ei niin paljon kuin lyöntipaikalla.

    Viimeksi itselläni kovalta hiekkatieltä rauta7lla ja ProV1:llä n. 1,5m spinnit.

    Nimetön

    riippuuu minkätasoset greenit on klubillasi onko ne kovat ite pelaan tasotuksella 19 ja kuha vaan on oikeenlainen pallo esim. proovee nii kyl sitä taakesepäin pompottelee metrin verran esim. talman greeneillä 😛

    Enemman kun griinin ruoholla, greenin koostumuksella (kova/pehmea) on vaikutusta tuleeko spinnia vai ei. Kovilla griineilla ei spinnia saa jatkuvasti edes Tiikeri.

    Question: How do I get backspin?

    Answer: The effect of backspin on a golf shot is a function of

    The quality of contact (ball before ground — see this tip)

    The consistency (softness or hardness) of the ball and/or its cover

    The condition of the green being approached

    Actually, all shots that achieve and maintain a reasonably airborne state off the club’s face have some backspin. Whether the amount of backspin is sufficient to cause the ball to hold the green or stay near where it lands is another question. If you make good contact with the ball, use a ball with a reasonably soft cover and are approaching a green in relatively good condition (i.e., not extraordinarily dry or hard) you should have no problem getting the ball to hold or even back up, depending on your club head speed. To get the ball to really pull back a significant distance (this is almost always undesirable) you need extremes (i.e., more clubhead speed along with good quality contact, a very soft-covered ball, very soft greens or all of these).

    Other influencing factors are

    The length of the grass you are playing from (e.g., shots played from the fairway or shorter grass will typically spin much more than shots hit from longer grass, as contact can be made more cleanly)

    Wind direction (e.g., downwind shots do not hold as well as shots hit into the wind)

    ’Kyllä se silloin tulee takaisin päin griinillä yli kolmekin metriä. En vain ole varma mitä hyötyä tästä on.’

    Ei siitä hyötyä olekkaan. Se on vain niin Cool… 😉

    Voi siitä olla pikkuriikkisen hyötyä jos lyö jatkuvasti 3 metriä yli reiästä 🙂

    ATM

    kyl sitä kaikki saa ja varsinki bunkkerist ku lyö ja huomaa lyöneensä ’ohuen’ osuman kyl se hyvin tulee varsinki noil proveil ja bridgestoneil 😀

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: backspinniä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu backspinniä