Aihe: Avautuvatko pääkaupunkiseudun golfkentät ennen juhannusta? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Avautuvatko pääkaupunkiseudun golfkentät ennen juhannusta?

Etusivu Foorumit Yleistä Avautuvatko pääkaupunkiseudun golfkentät ennen juhannusta?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Taitaa tanttahallituksen liikkumisrajoitukset siirtää kenttien avaamisen jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Monelle se näyttää olevan hyvä vaihtoehto: mitä enemmän rajoituksia ja määräyksiä sitä vähemmän täytyy itse ajatella – kyllä isoveli/viranomainen tietää…

  Vielähän ei ole päätetty mitään, mutta eikös töissä saa käydä ja virkistymässä, en tiedä?

  Valtioneuvosto julkaisi keskiviikkona hallituksen esityksen liikkumisrajoituksista.

  Esityksen mukaan kodin pihapiirin ulkopuolella ei saisi poistua ilman erillistä syytä.

  Yksi syy on virkistäytymis- ja ulkoilutarkoitus, mutta ulkoillakin saisi vain samaan talouteen kuuluvien tai enintään kahden muun henkilön kanssa.

  Eihän ulkoilua olla kieltämässä, päinvastoin. Omasta taloudesta voit kerätä vaikka koko flaitin ja taloutesi ulkopuolista kavereista jopa 2 henkilöä sinun lisäksi voi olla samassa flaitissa.
  Mutta klubin ja sen palvelujen käyttö on varmaankin rajattua ja hyvä niin. Ehkä fiksuinta olisi, ainakin alkuunsa, estää kaikkinainen asiointi klubilla. Cädäritiski ulko-ovelle pleksein varustettuna, ravintolan tiski terassin ovelle noutopalvelu-periaatteella.
  Itse kierrokselle lähtö ja siltä paluu ovat niitä hetkiä jolloin tarvii olla tarkkana. Tuolloin maskipakko olisi mielestäni ihan Ok.
  Rangella vain joka toinen lyöntipaikka käytössä.
  Jos toivoa saisi niin ainakin alkukauteen taas viime keväiset 2-hengen flaitit ( tai saman talouden henkilöt, max 4 hlöä ) ja tihennetyt starttiajat.

  Tuplavaarin kanssa jaan näkemyksen, tuon näköinen toiminta mahtuu ulkonaliikkumiskiellon piiriin. Kahden hengen lähdöt tiukoilla väleillä oli kyllä hyvät ja kentällä hidastelu ei ollut mahdollista eli kaikkien oli mahdollista pelata sujuvasti :). Kummalla saa enemmän pelaajia läpi päivässä 2 vai 3 lähdöillä?

  Toivottavasti golfin keskushallintotoiminnan piirissä ei nyt vaan ryhdytä paavillisemmaksi kuin paavi itse eli antamaan tiukempia rajoituksia?

  Voipi olla mahdollista, mutta mistäpä noista tietää. Säännöstä virkistäytymisen ja ulkoilun osalta höllennettiin alkuperäisestä (ote IS:n jutusta):

  Rajoitusten aikanakin ulkoilu olisi mahdollista ”virkistäytymis- tai kuntoilutarkoituksessa” enintään kahden muun henkilön kanssa.

  IS:n tietojen mukaan hallituksen piirissä oli eilen tiistaina erimielisyyttä muun muassa siitä, olisiko ulkoilu sallittua vain oman kodin lähistöllä vai myös muualla.

  Lakiluonnoksen muotoilu oli aikaisemmin tiukka: ”Kielto koskee poistumista asuinpaikalla olevan kiinteistön suljetusta tai rajatusta pihapiiristä.”

  Ulkoilualuetta rajaamalla tahdottiin alun perin välttää se, että ihmiset matkustaisivat kauemmas kotoa ulkoilemaan esimerkiksi julkisilla liikennevälineillä.

  Pykälää ollaan nyt IS:n tietojen mukaan täsmennetty niin, ettei sallittu ulkoilualue käsitä vain oman kodin pihapiiriä. Aluetta ei ole rajattu kilometrimääräisesti, ja liikkuminen olisi mahdollista laajemmallakin alueella.

  Ei noista tosiaan tiedä vielä mitään. Mietin vaan ett pelikaveri voi mennä Helsingistä Kirkkonummelle mökilleen ja siellähän ei ole sulkua joten kentät varmaan toimii.. Onko niin että minä en Espoosta voi mennä sen kanssa pelaamaan..

  Portugalissa on ollut saman tyyppinen liikkumiskielto ja kentät koko talven kiinni. Näin voi käydä Espoon/Helsingin/Vantaan kentille. Toisaalta tämä ensimmäinen lienee kolme viikkoa, ei taida paljon olla kenttiä aukikaan.

  Tulossa on liikkumisrajoitus, joka saattaa estää golfin peluun Pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Tilanne on kaikille kentille vielä täysin arvoitus. Määrittelemättä on myös Turku, voivatko turkulaiset vierailla lähipaikkakunnilla golfaa eikun siis apteekissa. Alunperin THLn suositus rajoitukseksi oli kolme viikkoa, nyt esitys olisi voimassa 14.5. saakka. Kolme viikkoa ei juuri haittaisi mitään, lunta on joka kentällä. Positiivista on että ainakin kentät ovat hienossa kunnossa 14.5. (korjasin kommenttia koska rajoitus koskee koskeekin vain Helsinkiä, Vantaata, Espoota ja Kauniaista)

  Laki on voimassa 14.5. asti mutta rajoitus voi olla kolme viikkoa. Se ensin ja lisää jos tarvitaan.

  Kyllä tossa aika selväksi tuli että Espoosta (jne) ei lähdetä ulkoilemaan alueen ulkopuolelle. Ei golfaamaan eikä muutenkaan. Saako mökkiläinen golfata mökkipaikkakunnalla, tiedä sitten. Onko Espoon kentät auki, saa nähdä. Uskoisin ettei ketään kiinnosta golfareiden murheet, saamme porata ihan rauhassa kaiken vääryyttä.

  Puhutaanko tämän vai ensi vuoden juhannuksesta?

  Ei golfaamaan eikä muutenkaan. Saako mökkiläinen golfata mökkipaikkakunnalla, tiedä sitten.

  Kaiketi se menee niin, että jos alut rajoitusalueella (esim. pk-seudun kunnat) saat ulkoilla tällä alueella, mutta et mennä alueelta pois golfaamaan. Mutta jos on mökki alueen ulkopuolella (esim. Pickalassa), saa mennä sinne ja sieltä sitten voi matkustella vapaasti, kunhan pysyttelee rajoitusalueen ulkopuolella. Saako rajoitusalueen sisällä mennä golfkentälle tai rangelle – se varmaan täsmentyy, mutta vaara on, ettei sitä tulkita ”välttämättömäksi ulkoiluksi” (ainakaan vihervasemmistohallituksen mielestä)

  Ulkoilla ei saa sulkualueen toisella puolella, eli jos asut Espoossa et saa ulkoilla Kirkkonummella.

  Meillä on huippu hyvä hallitus, ei osaa sulkea rajoja, kuka vaan saa tulla Suomeen ja mennä ihan miten haluaa, mutta tunnollisia kansalaisia voi aina kyykyttää yhä enemmän.

  On se vaan jäännää kuinka matala itsetunto meidän ministereillä on, kun niin pelkäävät mitä ulkomaalaiset komennusmiehet heistä miettii, jos joutuvat valvottuun karanteeniin maahan saapuessa.

  Koska uudet rajoitukset eivät vaikuta todellisiin ongelmiin, korona on meille riesana vielä pitkään. Ainut apu tule auringon valosta.

  Tsemppiä kaikille eduskunnan aikaansaamattomuudesta kärsiville.

  Tottakai minuakin harmittaa jos golffia ei pääse pelaamaan, mutta ei se nyt maailman loppu ole. Sais jo loppua tää minä,minä,minä ajattelu, rajoituksia saa kyllä tulla kunhan se ei vaikuta omaan tekemiseen/elämään. UGH, Olen puhunut, Kerava vaikenee.

  Oma motivaatio elää rajoitusten mukaan vähenee, kun huomaa kuinka huonosti eduskunta toimii.

  Britti/Etelä Afrikan variantti tuli suomeen koska meillä ei ole pakkokaranteenia maahan tulijoilla. Yhteiskunta voisi olla lähes normaalissa tilassa, jos eduskunta kykenisi tekemään päätöksiä. Nyt eivät osaa muuta kuin kehua itseään ja kurittaa niitä jotka ovat jo noudattaneet rajoituksia vuoden ajan.

  Itse olen valmis koviinkin rajoituksiin, mutta toivoisin että ne uloittuisi kaikille, ei vain tunnollisille.

  KL1

  Oma motivaatio elää rajoitusten mukaan vähenee, kun huomaa kuinka huonosti eduskunta toimii.

  Mietipäs hetki sitä, että jos ihmiset, siis sinä ja minä, noudattaisimme ihan oma-aloitteisesti kaikkia varotoimenpiteitä, hallituksen ei tarvitsisi näitä asioita jatkuvasti miettiä.

  Eihän meillä ole edes ollut mitään oikeita rajoituksia viimekeväisen Uudenmaan sulun jälkeen. Monessa maassa on oltu pirun paljon tiukempia ja aivan syystä. Olisi jo vuosi sitten pitänyt pistää koko maa täysin kiinni kahdeksi kuukaudeksi niin sisältä kuin ulkoa, niin meillä ei Suomessa enää olisi koronaa. Mutta kun mentiin talous ja poliittisen uran varmistaminen edellä, niin tässä sitä ollaan, ja vielä pitkään…

  Itse olen valmis koviinkin rajoituksiin, mutta toivoisin että ne uloittuisi kaikille, ei vain tunnollisille.

  Täsmälleen samaa mieltä!!

  Vai ettei eduskunta hoida hommiaan, hehheh. Se on laatinut lait, joilla rajoilla tehtävät tarvittavat toimet voitaisiin nykyiselläänkin hoitaa, mutta AVIt suorittavina virastoina eivät ole ajan tasalla. Siinä mitään uusia lakeja tarvita. Halla-Ahon ja Orpon vouhotus asiasta alkaa jo olla päivänimurmelina-meininkiä.

  ”Tanttahallitus”, huono avaus keskutelulle. Tulkintani on, että esim. Espoolainen voi pelata tietyin rajoituksin rajoitusalueella eli tulkintani on, että samassa startissa voi minun lisäksi olla kaksi vierasta eli ei samaan talouteen kuuluvaa. Tästä toivottavasti tulee kentiltä lisäohjeet, kunnes nyt noi säädökset astuvat voimaan. Toivotaan parasta.

  Olisi jo vuosi sitten pitänyt pistää koko maa täysin kiinni kahdeksi kuukaudeksi niin sisältä kuin ulkoa, niin meillä ei Suomessa enää olisi koronaa.

  Mistä tällaisia aivopieruja sikiää. Pohjois-Korean malli toimii vain Pohjois-Koreassa. Siellä korona toimii kuten päämies sanoo.

  Ei tuosta tule mitään. Ja ensi viikolla on Eduskunnan lomat, ei nyt ehdi.

  KL1

  Mistä tällaisia aivopieruja sikiää. Pohjois-Korean malli toimii vain Pohjois-Koreassa. Siellä korona toimii kuten päämies sanoo.

  Nyt en muista paikan tarkkaa sijaintia, mutta jossain Alaskan suunnalla pieni, mutta kuitenkin tuhansien asuttama kaupunki suljettiin kokonaan ulkopuolisilta. Vain kaupungin asukkaat saivat tulla kaupunkiin. Luin asiasta jo kuukausia sitten, mutta siinä vaiheessa kaupungissa ei ollut havaittu yhtään koronatartuntaa.

  Tässä hiljattain tuli televisiosta hyvä 3-osainen dokumentti Lontoon 1660-luvun ruttoepidemiasta. Rutto tietenkin ajallaan levisi myös muualle Englantiin, jossa ihmisiä kuoli merkittäviä määriä. Dokumentissa kerrottiin eräästä kylästä, jossa tehtiin sankarillinen päätös eristää se kokonaan muusta maailmasta. Kyläläisiä kuoli monia, mutta rutto ei levinnyt kylän ympärille muihin kyliin. Tauti siis tukahdutettiin antamalla sen jyllätä suljetussa ympäristössä. Eloonjääneet saivat immuniteetin ja taudin aiheuttanut bakteeri hiipui pois. Niin virukset kuin bakteeritkin tarvitsevat isännän. Jos isäntiä ei ole, taudinaiheuttaja kuolee ja poistuu kartalta.

  Tukahduttamisesta ovat Suomessakin monet lääkärit puhuneet ja siitä on myös kirjoitettu lehdissä pitkin viime vuotta. Espanjantautikin aikanaan tukahtui, ei sitä rokotteilla taltutettu.

  Niin että puhu sinä vain aivopieruista. Pieni perehtyminen bakteerien ja virusten leviämistapoihin ja vaikutukseen ihmisessä avartaisi sinunkin näköalojasi.

  Olisi jo vuosi sitten pitänyt pistää koko maa täysin kiinni kahdeksi kuukaudeksi niin sisältä kuin ulkoa, niin meillä ei Suomessa enää olisi koronaa.

  Mihin tämä perustuu? Varmaan jos noin olisi tehty niin ei olisi silloin ollut koronaa. Mutta että sitä ei olisi nyt, olisi vaatinut että oltaisiin oltu vuosi kiinni. Tuo brittivariantti on tullut tuon mahdollisen sulkemisen jälkeen, ei tuolla 2 kk sulkemisella olisi ollut vaikutusta enää.

  Kaikki ollaan asiantuntijoita. Sinänsä ihmettelen poraamista rajoitteista, kun ei olla sellaisia kovia rajoitteita nähtykkään. Kaveri Portugalista raportoi koko talven kestäneestä sulusta. Oman kunnan alueelta ei saa poistua, golf kentät kiinni jne. Toivottavasti emme sellaisia täällä näe, ja tämä edellyttää meiltä kaikilta toimintaa. Ei pelkästään hallitukselta.

  Ei ole varsinaisesti mikään pks-kenttä mutta läheinen serkku, eli Vihti näköjään avasi, eiköhän kenttiä tässä hiljalleen avata muitakin.

  KL1

  Varmaan jos noin olisi tehty niin ei olisi silloin ollut koronaa. Mutta että sitä ei olisi nyt, olisi vaatinut että oltaisiin oltu vuosi kiinni. Tuo brittivariantti on tullut tuon mahdollisen sulkemisen jälkeen, ei tuolla 2 kk sulkemisella olisi ollut vaikutusta enää.

  Olet aivan oikeassa eikä tukahduttaminen tietenkään riitä, vaan pitää (siis olisi pitänyt…) ottaa käyttöön sama konsti, jota Itävalta ja Uusi-Seelanti ovat käyttäneet. Kaikille maahantulijoille pakollinen 10-14 vrl karanteeni valtion järjestämässä paikassa. Ei siis mitään vapaaehtoisia karanteeneja, joista vastuuttomat luistavat, vaan ihan oikea valvottu karanteeni. Toisin sanoen rajat tiukkaan syyniin siihen saakka, kunnes tauti on tukahtunut muissakin maissa. Kaiken tuon ajan rajojen sisäpuolella olisi kuitenkin voitu viettää normaalia elämää.

  Näitä päätöksiä päättäjät eivät vain uskalla tehdä, koska esimerkiksi EUssa yksilön liikkumisvapaus noteerataan paljon korkeammalle kuin hänen, ja ennen kaikkea kaikkien muiden, oikeutensa turvalliseen elämään. Perin sairasta mielestäni.

  Viimeisen päälle by-the-book on kyllä sulaa hölmöyttä. Aina löytyy joku professori kuoro vänkäämään. Kuka niillekin muka antoi vallan. Suu tukkoon vaan.

  Monessa Euroopan maassa on tiukat liikkumissäännöt ja sulut. Ihan EU-maita ovat, mutta osaavat tehdä omat päätökset tilanteen mukaan ja kun asukkaat sen tietävät, homma toimii. Kyllä sen EU sallii, turha sieltä onh etsiä syyllistä, paljon lähempänä ovat.

  Sinuhe Wallinheimo (@swheimo)
  Tämä esimerkki liikkumisrajoituksien kohdalla konkretisoi hyvin kuinka sekavaksi tämä nyt menisi: Pykäläehdotuksien perusteella golf-kentät saisivat olla auki, mutta liikkuminen golfia pelaten EI OLISI sallittua. Golf-kentällä ulkoilu liikkumisen syynä taasen OLISI sallittua!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Avautuvatko pääkaupunkiseudun golfkentät ennen juhannusta?

Etusivu Foorumit Yleistä Avautuvatko pääkaupunkiseudun golfkentät ennen juhannusta?