23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Aurinkolasit vahvuuksilla

Etusivu Foorumit Yleistä Aurinkolasit vahvuuksilla

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaapa kokemuksistanne minkälaiset ja merkkiset lasit kannattaisi hommata. Pari vuotta sitten ostin vahvuuksilla olevat (-3) urheilumalliset lasit, joilla ei kyllä golfaamaan pysty, koska linssien kaarevuus vääristää etäisyysnäköä ja haittaa lyöntiä eli tulee toppeja ja duffeja. Nyt olen hommaamassa ei niin kaarevilla linsseillä olevia aurinkolaseja, koska lasit päässä ei ole kiva pelata aurinkoisella kelillä. Nykyiset lasini ovat myös aika pientä kokoa eli näkökenttä pieni ja haittaa hieman lyöntiä, kun päätä pitää liikaa kumartaa nähdäkseen pallon. Piilarit+aurinkolasit ei käy kun silmät ei enää kestä piilolaseja.

    Mulla on lasit, jotka tummuvat automaattisesti auringon paistaessa. Ne toimivat hyvin enkä ole huomannut mitään haittoja golfissa. Tosin ilman laseja en ole pelannut, koska en näe sitten kunnolla. Tiedä vaikka tulokset olisivat paremmat. Erillisiä aurinkolaseja en ole kaivannut. Nää lasit on muuten ostettu edullisesti Thaimaasta.

    Jos olet pääkaupunkiseudulta niin suosittelen käyntiä Tapiolan Cazze optikolla josta löytyy asiantuntevaa palvelua, ainakin kaksi optikkoa pelaa aktiivisesti golfia. Varmasti löytyy hyvät ja parhaan sävyiset lasit.

    Itselläni on Oakley kaarevat lasit -4 vahvuudella. Lissit ovat golfkäyttöön sopivat tummuudet eli ei kovin tummat. Olen erittäin tyytyväinen, tosin kuumana päivänä voi hieman huurtua kun ovat niin tiiviisti kasvoissa kiinni. Tummennus on liian vaalea esim asfaltille, siihen minulla onkin toiset lasit.

    Uudessa golf lehdessä (tai sitä edeltävässä) oli mainos joistain aurinkolaseista joiden linssit oli sävytetty juuri golfia varten.Ne sai omilla vahvuuksilla samaan hintaan.

    En ole niitä kokeillut mutta eiköhän ne ihan ok lasit oo.

    Jos haluaa parhaat niin Oakley on valinta. Golfiin sopii hyvin esimerkiksi Oakleyn Fire-linssi, joka on myös itselläni. Saa vahvuudella niin kuin tuossa alempana joku mainitsi ja sangoista löytyy sitten ihan David Duval-sporttilasista pienempään päin, mikä miellyttää vain itseä. Tietysti sangat/linssit on pakko olla kaarevat, koska muuten eivät kyllä golfissa suojaa sivulta/ylhäälta/alhaalta tulevilta heijastuksilta ja auringolta.

    Oakleyn linssit eivät vääristä kaarevinakaan. (Hinta tosin kirpaisee kerran…)

    Joo Oakley lasit voi olla hyvä idea jos ei ole kovinkaan paljon korjattavaa. Esim meikäläisen silmillä (-5 ja -5.5) Oakleyn kaarevat linssit eivät toimi, koska kaarevuus alkaa vaikuttaa näön korjaukseen. Lopputulos on huono ja tarkan näön alue vain keskellä linssiä. Käytän itse kaksia Oakleyn pokiin tehtyjä tavallisia silmälaseja ja nyt joudun sanomaan etten ostaisi uusia. Onneksi minulla toimii tuo piilolasi + aurinkolasit. Todellisuudessa yli puolet Oakleyn pokiin tehdyistä aurinkolaseista ei ole tehty Oakleyn linsseillä. Johtuu kustannuksista ja pitkästä toimitusajasta. Korjatkaa jos tiedätte paremmin mutta muistaakseni kaikki Oakleyn voimakkuudelliset aurinkolinssit tehdään ranskassa. Siis ne jotka myydään euroopassa.

    En myöskää uskalla suositella golflaseihin liitettäviä erillisiä silmälaseja ala Bolle ja Adidas. Löytyy sellaisetkin kaapista ja en ole kertaakaan käyttänyt, löi sellaiset visiot että ei meinannut palloon osua.

    Autolla ajaessa käytän halpoja instrun perusaurinkolaseja voimakkuuksilla ja täytyy sanoa että nuo ovat optisesti parhaat lasit mitä tällä hetkellä minulta löytyy. Hintaa tuli 49€ vrt. 2 paria Oakleytä toinen linssi ilmaiseksi alennuksilla 850€.

    Voimakkuudellisissa aurinkolaseissa kun on se ongelma että niitä ei voi etukäteen kokeilla.

    Suosittelen ainakin lasien ostoa sellaisesta liikkeestä joka antaa edes jonkunlaisen tyytyväisyystakuun.

    Sitte yksi hyvä merkki on Revo. Suunnilleen samaa kamaa kuin Nasan astronauteilla visiireissään. Ei saa kuitenkaan Suomesta ainakaan mun tietääkseni, mutta jos pistäydyt ulkomailla niin näitä saa kuulemma vahvuuksilla. Optisesti huippuluokkaa.

    Nimetön

    jeps.. ja maksaa mansikkaa… 😉

    Suosittelen kokemuksesta Synsam optikko Nymania Nummelassa. Optikko Kari Nyman pelaa itse aktiivisesti mid tourilla kisaa ja olen teettänyt hänellä vahvuuksilla olevat golflasit. Olen ollut hyvin tyytyväinen sekä pokavalikoimaan (mm. Oakleyt, Bolle etc.) että asiantuntevaan palveluun.

    Synsam ketju muuten taitaa antaa tyytyväisyystakuun vaihto-oikeudella! En muista kuinka pitkä se on mutta muutama kuukausi kuitenkin.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Aurinkolasit vahvuuksilla

Etusivu Foorumit Yleistä Aurinkolasit vahvuuksilla