23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Aupa käytettyjen mailojen ostoon

Etusivu Foorumit Välineet Aupa käytettyjen mailojen ostoon

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei!

    Eli olen aloittamassa kolmatta kesää golfin parissa. Olen tähän asti pelannut noin 20v vanhoilla mailoilla ja kiinnostusta oli päivittää hieman modernimpaan mailaan. Yksi suuri tekijä päivittämiselle on se että mailoissa taitaa olla alkuperäiset gripit vielä kiinni joten pitoa ei löydy juuri yhtään. Grippien vaihtaminen maksaisi suunnilleen saman verran mitä mailoista maksoin niin taitaa olla kannattavampaa uusia samalla mailat myös.

    Tällä hetkellä kiinnostusta olisi driverin päivittämiseen. Pelaan HCP:llä 25, mailanpään nopeus driverillä on noin 100-105 mph ja löynnissä on tyypillisesti Fade/slice kurvia. Kysymys onkin että mitä ominaisuuksia minun kannattaisi etsiä käytetystä driveristä? Olen kaivellut listaa tällä hetkellä myynnissä olevista drivereistä mutta en osaa yhtään sanoa mikä olisi kannattava ostos minun tasoiselle pelaajalle.
    1. Titleist ts3, r-flex tai s-flex
    2. Cobra LTDx, r-flex
    3. Mixuno ST+x, r-flex
    4. Cleveland Launcher HB turbo, s-flex
    5. Callaway Epic Max, s-flex
    6. Taylormade M6, r-flex

    Kaikki apu ja vinkit ovat kovasti arvostettuja

    Edit: Titleist TS3 mailasta näköjään löytyy käytettynä myös s-flex verio

    -Mikko

    Callaway Epic Max, s-flex ehdottomasti noista vaihtoehdoista. Stiff varsi pitäisi olla oikea valinta noilla vauhdeilla ja anteeksiantava lapa korkeamman tasoituksen pelaajalle. Tässä mallissa on myös hyvät säätömahdollisuudet.

    Pelkästään mailanvauhdin perusteella noista draivereista vaihtoehdot 4 tai 5 eli stiffvartinen. Sitten pitäisi lyönnistä tietää tuleeko nykyään liian vähän/liikaa spinniä jne. Ja noiden myynnissä olevien mailojen nostokulmat ja minkälaiset stiff varret niissä on.

    Tuosta sinun listastasi nro 5 eli Epic Max (helppo ja säätömahdollisuus) ja stiff varsi tuolla mailanpään nopeudella.

    nsku: Kiitos vinkistä. Olen itsekkin ymmärtänyt että mikäli vauhtia on yli 90 mph niin stiff olisi kannattava

    golf2: Spinni vaihtelee 2500 ja 5000 välillä driverillä. Paljon heittoa siis mutta olen vielä sen verran aloittelija että osumatkaan eivät ole tasalaatuisia. Callaway Epic max on 10,5 nostokulmalla ja Mitsubishi MMT 60s varrella. Cleveland Launcher 10,5 astetta nostokulmaa ja Miyazaki C.Kua S-Flex varsi.

    Range: Kiitos vinkistä.

    Näyttää siltä että yleisön mielipide olisi kallistumassa tuohon Callawayn Epickiin joka kyllä täydentäisi hyvin bägiäni missä istuu jo Callawayn Mavrik raudat.

    KL1

    Mikko, käy hyvä mies fittaajalla.

    Ammattitaitoinen fittaaja kertoo sinulle millaiset mailat olisivat sopivimmat juuri sinulle. Hakuammunnalla, kuten täältä ohjeita hakemalla päädyt mailoihin, jotka ehkä sopivat sinulle, mutta mitä suurimmalla todennäköisyydellä eivät sovi.

    Vielä kun haluaa ymmärtää, että ns. puumailojen soveltuvuus sinulle ei ole lainkaan sama kuin rautamailojen soveltuvuus, niin aletaan vahvasti siirtyä ainoaan oikeaan ratkaisuun, fittaajalla käyntiin.

    Mikkohan kaipailee hiukan modernimpaa mailaa (luen ei niin kallista, koska katselee käytettyjä) ja hän kirjoittaa: ”Spinni vaihtelee 2500 ja 5000 välillä driverillä. Paljon heittoa siis mutta olen vielä sen verran aloittelija että osumatkaan eivät ole tasalaatuisia.”

    Fittaajalta tahtoo saada suosituksena vain ihan uusinta mallia (hinta 500 – 650 euroa) ja koska lyönti ei ole kovinkaan vakiintunut, niin ei taida yhden kerran käynti fittaajalla riittää….?

    Itse voisin ostaa Pingin muutaman vuoden vanhan ajurin, jos sellaisia löytyy – jos siis laadukasta ja helpohkoa etsisin.

    Nuo mene fittaajalle -huutelut ovat aika turhanpäiväisiä jos käytetty maila on haussa, koska mikään fittauksia tekevä taho ei fittaa ja myy käytettyjä mailoja tai edes poistomyynnissä olevia viimevuotisia. Kunnioittaisin tässä kysyjän itse asettamaa budjettia, joka tulee hyvin esiin myös mailojen vaihto vs. grippien vaihto pohdiskelusta.

    Tuo mailanpään nopeus viittaa kyllä stiffin varteen. Yhdellä mailavalmistajalla eri vuoden mallien lyöntituntuma on usein aika samanlainen (siis keskitasoituksilla pelaavan tarpeisiin), joten jos pelikavereilta löytyy noiden kyseisten mailavalmistajien ajureita (vaikka erimallisiakin) bägeistä ja uskaltavat antaa niitä rangella testata, niin tämä olisi tietysti yksi tapa löytää mieluinen merkkivaihtoehto.

    Ja kannattaa tuota käytettyäkin mailaa kysyä kokeiltavaksi

    Kiitos kaikille vastauksista. Olen tosiaan kallistumassa tuon Callawayn Epic Maxin suuntaan toska stiff varsi ja anteeksiantavuus on niitä asioita mitä kommenttien perusteella pelini kaipaa. Fittaus olisi todella siistiä käydä kokemassa, mutta minulla on vielä niin epätasalaatuinen swingi että en usko fittauksesta saavan hirveästi apua.

    KL1

    kommenttia on moderoitu

    Lyönnin ei tarvitse olla vakiintunut, koska sitä se on ehkä noin kahdella tai kolmella prosentilla klubipelaajista. MUTTA, väärällä varrella pelaaminen estää kehittymisen, joten fittaamisen ammattilaisella käynti kannattaa aina. Hän myös kertoo, jos fittaaminen ei kannata.

    Kohta alkaa demopäivät kentillä. Käy siellä testaamassa ja osta mailan edellinen versio käytettynä tai poistomyynnistä. Titulta kannattaa kokeilla ts2 -mallia myös. On pikkasen anteeksiantavampi. Epic muuten sopii hyvin joillekin ja toiset eivät saa sillä kunnollista osumaa millään.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Aupa käytettyjen mailojen ostoon

Etusivu Foorumit Välineet Aupa käytettyjen mailojen ostoon