Aihe: Ammattilaiseksi - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Ammattilaiseksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ammattilaiseksi

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Iltaa!

  Kysynpä pikkuveljeni puolesta neuvoa, ikää tällä hetkellä hänellä 29 vuotta ja ammattilaisuuddsta hän haaveilee. Pelannut golfia nyt 10 vuotta ja tasoitus tippunut 1,6:een! Hän on erittäin motivoitunut ja treenaa lähes kokoajan, kroppa tarkastettu ja on moitteettomassa kunnossa että vaikka ikää on, niin keho kestää rasitusta. Hän ajatteli jatkaa Finnish Tour-divisoonassa jossa hänellä 6 kautta takana ja sitten etenee nordic liigan kautta challenge ja europe tourille. Minua sukulaisena huoletta että jo lukion hän jätti kesken golfin takia eikä omaa minkäänlaista koulutusta, että alkaako mennä liian riskiksi panostaa vielä golfiin vai onko aika mennyt hänestä ohi. Hän on suullisesti sanonut omalla klubillansa että majoriin tähdätään, joten itseluottamusta ei todella häneltä puutu, tosin osaksi tämän takia häntä hävettää lopettaa tässä vaiheessa. Meriittinä hänellä on nuoruudesta aluetour voitto sekä finnish tourilla 5 top-10 sijoitusta, sekä Niitvälja Karikas top-25. Sanoo että kun tasoitus on saavuttanut numeron nolla niin ammattilaisuus kutsuu ja hän on tarpeeksi hyvä nordic liigaan tai Ecco tourille. Epäilen?

  KL1

  Kyllä ammattilaiseksi voi ryhtyä kuka vain. Se iso kysymys on, kuka maksaa viulut?

  P.S. Aika myöhäisellä iällä on pikkuveljesi ollut lukiossa, jos hän on sen jättänyt kesken golfin takia ja aloittanut golfin vasta 19-vuotiaana…

  Eikös meidän jokaisen tulisi elää elämämme parhaaksi katsomallamme tavalla, tehdä niitä asioita joista tulemme onnellisiksi, unelmia pitää olla.

  #1326973 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Peesaan KL:ää. Keilailussa entisistä muun lajin huipuista on tullut pro-tason pelureita. Piirikunnallisista mestareista ei niinkään, paitsi niistä, jotka ovat valinneet lajin varhaisina teinivuosinaan.

  Taustaa tietämättä 10 vuotta ja vasta 1,6. Kyllä ryhtyisin itse opiskelemaan jotain toista ammattia, jos ei satu olemaan miljonääriä suvussa tai lähipiirissä, joka on valmis painamaan 100 k vuodessa kisa- ja treenibudjettiin. Ajatuksessahan on helppo kellua, mutta huippu valmennus ja säntillinen pitkäjänteinen työ vasta palkitsee eikä sekään aina riitä.

  Jos ei seuraavalla kaudella top-10:t FT:llä vaihdu voittoihin lähes joka startissa, niin ryhti suoraan ja todeta, että aloitti liian myöhään tai yksinkertaisesti katsoa totuutta silmiin, kovasta(?) treenaamisesta huolimatta ei taidot riittäny.

  Teini-iässä, 12-16-v ikäisenä tehtyjä toistoja pitää olla noin miljoona, että suoritus on huipulle riittävän toistettava. Vanhempana vastaavaan päästäkseen treeniä tarvitaan enemmän ja se saattaa tuntua enemmän työltä.

  Realistinen tulostaso pitää olla kotikentällä selvästi alle parin takatiiltä keskiarvoisesti, jotta maanosan pääkiertuetta voi pitää mitenkään realistisena tavoitteena.

  Ensi kesä tuo sukulaisellesi tervetulleen muutoksen, kun hän pääsee pelaamaan Mid-Tourille. Jos siellä pärjää 10-sakkiin mm. entisiä ET-pelureita vastaan ja voittaa SM:t, niin sitten voi Nordic Leaguessa päästä jo pisteille.

  #1327027 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Näitä ketjuja ja avauksia on paljonkin jenkkien keskustelufoorumeilla ja lyhyt vastaushan on aina tämä –> Ei mitään mahdollisuutta ammattilaiseksi. Ammattilaisten taso taitaa liikkua jossain +5 tasoituksessa tms. Mutta toki ammattilaistasoja on erilaisia, voihan olla vaikka opettava ammattilainen.

  Mutta todennäköisyydet ei varmasti ole hänen puolellaan, tsemppiä joka tapauksessa ja kannattaa ilman muuta treenata ja mennä kohta tavoitteita, jos intoa riittää. Mutta jossain vaihessa varmasti tulee taloudellinen puoli vastaan, että ehkä kannattaisi vaikka opettava pron tutkinto samalla suorittaa.

  Kyllä 1,6 händäri on jo todella kova sana Suomessa.

  Sam Snead on vanhin koskaan voittaja, kun 52 vuotiaana PGA kisan voitti….Tom Watson 2009 oli todella lähellä Major voittoa vielä 59 vuotiaana.

  29 vuotiaana on jopa vasta aloitettu golfaaminen ja silti oltu rahasijoilla PGA tourilla.

  Watson kuten DeChambeau ovat itse oivaltaneet oman lyöntinsä ja saaneet sen ikäänkuin ”idioottivarmaksi” jolloin voittaminen on helppoa.

  Ammattilalaisilta saa hyviä neuvoja lähipeliin ja lyöntiin yleensä..kannattaa aina kysyä, koskaan ei kadu.

  KL1

  Kyllä 1,6 händäri on jo todella kova sana Suomessa.

  Ehkä klubipelaajien keskuudessa, mutta jo MID Tourilla tuo on paperia Finnish Tourista puhumattakaan. Olikos Golf-lehdessä taannoin juttu Keijo Jaakolasta, jonka tasoitus on jotain +4,6 ? Sellaisella händärillä voi amatööri jo pikkaisen kehuskellakin…

  Teini-iässä, 12-16-v ikäisenä tehtyjä toistoja pitää olla noin miljoona, että suoritus on huipulle riittävän toistettava. Vanhempana vastaavaan päästäkseen treeniä tarvitaan enemmän ja se saattaa tuntua enemmän työltä.

  Löytyykö tähän jotain lähdettä? Nykysuuntaus taitaa keskittyä harjoittelun laatuun vaikka määrääkin toki tarvitaan tiettyyn rajaan asti…

  Testi !

  Tigerin HCP oli +9,4 parhaimmillaan…mutta ei pelannutkaan pakkasessa jollain sänkipellolla.

  Greg Norman löi päivässä 1500 palloa. Se on yli miljoona kolmessa vuodessa..ellei kahdessa. Lekuriinhan siitä joutuikin.

  Päivitys velipoikaa liittyen. Olen kaiken kaikkiaan palannut taas foorumeille itsekkin.
  Mies pelasi siis vuoden 2021 kesän vielä kilpagolfia niissä harvoissa kisoissa joita järjestettiin, ja tuli sieltä top10 eräästä FT-kisasta, mutta ei ihan hermo pitäny ja 10cm putti oli kuulemma mennyt ohi toisiksi viimeisellä reiällä. Taas yksi paikallaan poljettu vuosi ja veli sanoikin 30v syntymäpäivillään, että kaikki tai ei mitään, 2021 vielä pelataan. Mutta kun ei tulos riittänyt niin päätti hän lopettaa sitten tämän kunniakkaan lajin kokonaan. Katkeruus oli suurta ja oli mies päätynyt yöllä ajamaan kuulemma kotikenttänsä väylällekin rallia, sillä syyttää kaikkia muita paitsi itseään. Koutsiin ja entisiin kisatovereihin kaikkiin välit poikki, kun eivät kuulemma ymmärtäneet hänen ahdinkoaan ja tukeneet. Olin mukana hänen viimeisellä golfkierroksellaan jolla mies ei alittanut 90 lyöntiäkään ja kierroksen päätteeksi aivan absurdilla tavalla upotti golfvälineensä 18. Väylän järveen. Huomasin vasta lopussa että koko mies on varsin impulsiivinen henkilö, eikä tuolla luonteella huipulle olisi päästykään. Tänä vuonna hänellä on uudet tuulet elämäänsä ja tarkoitus olisi hakea opiskelemaan kasvatustieteitä

  ZZ Top on mun lempibändejä myös…siksi kysynkin, missä päin Suomea veljesi pelaili ?

  ZZ Top, kiitos päivityksestä. Pikkuveljesi tilanne todella kiinnostaa – hyvä, että katse on eteenpäin. Jos kasvatustieteiden opinnot eivät aukea, ymmärsin, että lukio jäi 19 vuotiaana kesken golfin takia, veljesi voi yrittää avoimen yliopiston kautta alalle. Mikäli tämäkään reitti ei aukea, kannattanee palata golfin pariin, reitti vain kannattaa miettiä uusiksi.

  Veljesi vaikuttaa impulsiiviselta. 10 cm putti ohi, kun 52 reikää on jo pelattu ja ollaan liki pokaalissa kiinni, ongelma on keskittymisen puutteessa. Miten olisi ensin parin vuoden rauhoittuminen buddhalaisena munkkina Tiibetissä, edellyttäen, että Kiinan rajat aukeavat. Jos Tiibetiin ei pääse, Thaimaa ja Kambodza ovat hyviä vaihtoehtoja luostarielämään. Kun henkinen tasapaino on saavutettu, opittu ehkä jopa jooga-lentäminen, voi palata golfin pariin aluksi esim Thaimaan tai Kambodzan pienellä kiertueella. Alkaisivat 10 cm putit upota.

  Jäin miettimään, millä kentällä, ZZ Top, pelasit veljesi kanssa viimeisen kierroksen. Veljesi upotti baginsä nimenomaan 18. reiän järveen, ei tavalliseen lammikkoon. Esim. Yyterissä 18. reiän vieressä on meri, joten se ei tule kyseeseen. Oliko Kytäjän S-W?

  KL1

  Jos Tiibetiin ei pääse, Thaimaa ja Kambodza ovat hyviä vaihtoehtoja luostarielämään.

  Valamokin on hyvä vaihtoehto ja paljon lähempänä, etenkin kun nuo palkintorahat golfista jäivät ilmeisen vaatimattomiksi.

  Tulinpa minäkin (Rauski) tänne, pitkästä aikaa. Tässä on oltu yhden ammattilaisen managerina, rahoittajana, kädinä joskus myös valmentajana vaikka itse tietää usein paremmin mistä kiikastaa, mutta yhteistyö on saumatonta. Händäri Henkalla +4,3, kiitos tämän uuden tasoitusjärjestelmän. Ainakin 95% kilpailutuloksia Midtour, Finnishtour, Nordicleague, Sm-kisat ja taisi olla yksi klubikisakin siellä. Jos händäri on tullut harkkarundit mukaan lukien tasoitukseen 1,6 on edessä kyllä aika kivinen tie edessä. Täytyy olla tosi hyvä valmentaja ja paljon treeniä joka osa-alueella, että saa sen reilusti plussalle. Se että jossain kisassa saa hyvän sijoituksen ei ole tae siitä että homma toimii. Tällä +4,3 händärillä olevalla pelaajalla kisakeskiarvo oli 70,94. Sitä kannattaa katsoa ja miettiä onko vain onnelliset tähdet olleet mukana kun on jostain saatu hyvä sijoitus.

  Jos haluaa käydä tsekkaamassa tilanteen ja on mahdollista miltä se oma swingi, wedge ja puttipeli oikeasti näyttää käytännössä niin tämä Henkka antaa opetustakin simulaattorissa nyt talviaikana Helsingissä. On niitä muitakin hyviä valmentajia joitakin. Voin kyllä vakuuttaa, että sieltä saattaa löytyä jotain kultajyviä siihen tekemiseen siellä kentällä ja saada jotain toistakin näkökulmaa, joka voi johtaa oivallukseen ja parempaan lopputukokseen. Suosittelen tsekkaamaan tilanteen ei maksa paljoa, jos pääsee vain paikalle.
  Löytyy facesta yhteystiedot, hinta ja paikka: https://www.facebook.com/HenrikKontroGOLF/ Tämä oli siis mainos en sitä kiellä.

  Edit: Sen verran tuli tsekattua ettei taida ihan lähellä Helsinkiä asua, mutta kuitenkin ajomatkan päässä, yhdessä ei olla pelattu vaikka kasvot ovat kyllä tutut noin 500 kädikierroksen perusteella.

  KL1

  Tervetuloa takaisin, Rauski!

  Perskuta, joko Henkka on midi-ikäinen?? Niin ne vuodet rientävät.

  Se ikä laski, otti osaa viimevuonna 3 kisaan ja sijoitukset 1,1 ja 3 ranking 2 kolmen kisan perusteella. 🙂

  KL1

  Ja vanhat midijyrät kiittivät 😀

  Juu perustivat uuden sarjan liian vanhoille. 🙂

  ZZtop, jos arvaus on suht oikea niin yhteys Henkkaan ja jos ja kun täälläpäin käy niin Henkka lupasi ihan spesiaalihinnan tsekkaukselle josta voi saada hyvää tietoa omaan hommaan. Neljästä vaihtoehdosta valikoitui yksi sopiva, voi toki olla vääräkin. Saatan tuntea Suomen kauniimman sukulaisen yhteisitä työvuosista. Tuntuuko yhtään mahdolliselta tuo sukulainen alkaa T kirjaimella.

  Rauski moi….onko Bulls Hit vielä elossa ?

  KL1

  Oli ainakin vielä kesällä.

  Jotenkin tässä vaan katkeruus kasvaa noita ’kultapojuja’ kohtaan, ketkä eivät työskentele vaan sukujen rahoilla ja lahjakkuudella käyvät kisoissa. Autot ja kaikki koutsit heille ostetaan yms, istuvat valmiiseen pöytään ja keräövät hedelmät.
  Kuulin pikkuveljeltä että oli yksi näistä golfareista myös vienyt häneltä tyttöystävänkin. Oli kuulemma jollain bemarilla viekotellut. Nyt lähti vaatteiden silittäjä sitten pois kotoa ja veli palas takaisin äitinsä helmoihin. Kyllä hänellä tarmoa on ja yritti silitellä, mutta kun kaksi J.Lindbergin paitaa on silitysraudan alla palanu poroks nii ei siinä muu auta.
  Pistää kyllä harmittamaan veljen puolesta ja hänkin erittäin katkera tästä naisasiasta ja ylipäätänsä golfista ja muista kisaajista.
  Tehtaalla hän tällä hetkellä työskentelee minimipalkalla ja sanoo, että joku päivä hänestä tulee miljardööri. Suuret on suunnitelmat, ja monet hänelle vain nauravat mutta itse näen hänessä jotain potentiaalia näin vanhana käpynä.

  Ei se mitään, hyvää tiistai-illan jatkoa.

  Nyt en osaa neuvoa. Olen kokeillut Bemarilla, prätkällä, veneellä ja fyrkkaakin on, hoikka ja pitkä urheilullinen tyyppi, tukka päässä, enkä koskaan pottuile golf osakkaille. Mikään ei auta, ei puhettakaan toisen tyttöystävän saisi vietyä. Kyllä pistää vihaksi, äidin luokaan ei pääse.

  Aikamoista tekstiä…. Onkohan koko ”veljeä” edes olemassa? Jos on niin toivon hänelle kaikkea hyvää ZZTop, mutta vähän tää kertomuksiesi lentoisuus haiskahtaa.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Ammattilaiseksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ammattilaiseksi