Aihe: Amatöörisääntöjen uudistaminen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Amatöörisääntöjen uudistaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Amatöörisääntöjen uudistaminen

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Uudistuvat amatöörisäännöt ovat golfaajien lausuttavana vielä muutaman päivän. Yleinen lausuntokierros päättyy 26.3.21.

  Keskeisiä uudistuksia on alustavassa paperissa mm. seuraavissa kohdissa.
  – Amatööristatuksen palauttamisen menettely
  – Palkintojen jakaminen amatöörikisoissa myös rahana
  – Opetustoimintaa koskevia tarkennuksia
  – Amatöörin sponsoroinnin vapauttaminen rajoituksista

  Vaikka perusteena on Open Golf, niin mm. historiallisten amatöörikisojen kohtalo on ohjaamassa varsin hillittyyn muutokseen huolimatta perustavanlaatuisesta ajatuksesta ottaa harppaus mm. tenniksen tavoin avoimeen aikakauteen. Myös tasoitettujen kilpailujen problematiikka nähdään perusteeksi säilyttää jako edelleen.

  Luonnos täältä…

  KL1

  Myös tasoitettujen kilpailujen problematiikka nähdään perusteeksi säilyttää jako edelleen.

  Harvemmin noissa tasurikisoissa rahaa jaetaan, joten perustelu on aika ontuva.

  Koko uudistuksessa pitäisi jotenkin ymmärtää mitä sillä ajetaan takaa. Minun on helppo uskoa, että koko alkusysäys tulee jenkeistä, jossa raha on kaiken onnen perusta. Siksi amatöörienkin pitää saada ansaita rahaa menettämättä amatöörioikeuksiaan. Pitää siis saada rusinat pullasta ja syödä se pulla myös, ja kaiken lisäksi ilmaiseksi.

  Henkilökohtaisesti pidän koko uudistusta aika kummallisena tuolta osin. Amatööri pelaa ja kilpailee omaksi ilokseen, etevimmät myös pästäkseen joskus tekemään samaa hommaa työkseen. Ammatinharjoittamisesta maksetaan, harrastamisesta ei. Pitää valita kumpaa haluaa tehdä. Elämä on valintoja.

  KL: Henkilökohtaisesti pidän koko uudistusta aika kummallisena tuolta osin. Amatööri pelaa ja kilpailee omaksi ilokseen, etevimmät myös pästäkseen joskus tekemään samaa hommaa työkseen. Ammatinharjoittamisesta maksetaan, harrastamisesta ei. Pitää valita kumpaa haluaa tehdä. Elämä on valintoja.

  Neuvotteluissa puitiin jossain vaiheessa mahdollisuutta luopua kokonaan amatöörisäännöistä, mutta tätä ei harkinnan jälkeen katsottu aiheelliseksi. Amatöörigolfilla on pitkät ja kunniakkaat perinteet, joita edelleen halutaan vaalia. Samalla jouduttaisiin luopumaan monista merkittävistä, kuten The Amateurin ja U.S. Amateurin kaltaisista amatöörikilpagolfin kivijaloista.

  Tämä jaottelu amatööreihin ja ammattilaisiin on aina ollut golfin kummallisuus, joten tuossa Golfpisteen otoksessa perustellaan ”kunniakkailla perinteillä”. Onko siis niin, että järkeviä muutoksia ei voida tehdä, kun historia estää ne? Onko muissa lajeissa vastaavia jaotteluita: esimerkiksi jääkiekossa varmaan ylin sarjataso on täynnä ammattilaisia, mutta mestiksessä pelaa ammattilaiset ja amatöörit sekaisin – pitäisikö nekin erottaa?

  KL1 kirjoitti:

  Harvemmin noissa tasurikisoissa rahaa jaetaan, joten perustelu on aika ontuva.

  Niin. Ei ole voitu näin menetellä, koska amatöörikisoissa rahan jakaminen on kielletty nykyisillä säännöillä. Rahanarvoista tavaraa, lahjakortteja ja krääsää sen sijaan on toistaiseksi jaettu.

  Uusien sääntöjen myötä (edellyttäen, että ehdotukset myös hyväksytään) lahjakortit voi jakaa rahanakin, eikä tarvitse välttämättä kikkailla niiden kanssa kaiken varalta. Luonnollisesti kilpailujen järjestäjien palkintoja haaliessa tällaisia edelleen tulee olemaan käytössä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Amatöörisääntöjen uudistaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Amatöörisääntöjen uudistaminen