12.– 19.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Älykello golfiin

Etusivu Foorumit Välineet Älykello golfiin

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1297657 Ilmoita asiaton viesti

  Olen etsinyt älykelloa joka mittaisi unet, sykkeet jne. Ja samalla toimisi hyvänä golfkellona, näyttäen gps-seurannan, etäisyyden ja laskien lyönnit.

  Akunkestosta plussaa ja tarkoitus siis käyttää kelloa kaikessa arjessa.

  Mikähän oisi hyvä näihin kriteereihin?

  #1297709 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Approach X40 mittaa sykkeet, mutta unista en tiedä, en ole viitsinyt niin syvällisesti paneutua ostamaani vempeleeseen. Ranteessa se pyörii kaiket päivät ja joskus yötkin. Sykettä en viitsi mitata, en sitä tarvitse. Matkat se mittaa, tosin kävellyt matkat eivät oikein vakuuta, en tiedä mistä se niitä repii. Lyönnit ja pisteet se laskee, jos niin haluaa. Kiinasta moisen vempeleen kopion saa alle kympillä, aito maksaa Suomessa kahdensadan molemmin puolin.

  Laite on perin siro, muuten en moista viitsisi käyttääkään. On se silti tiellä aina välillä, kuten mikä tahansa rannekellokin.

  https://buy.garmin.com/fi-FI/FI/p/519298

  #1297727 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Garmin Fenix 5 plus (600-1100 e), Näitä on erivarusteilla. Kooltaan kohtuullisen iso. Muut ovat leluja tai oli heinäkuussa 2019. Itse päädyin edulliseen golf kelloon (noin 120 e) ja toinen urheilun sekä unen mittaamiseen (300 e).

  Unen mittaaminen vaatii kellolta kohtuullisen paljon, ainakin ranteensa.

  Kelloon syötettävät lyönnit ovat pääsääntöisesti haasteellisia verrattuna puhelinsovelluksiin.

  Ainut neuvo testatkaa ennen ostoa, muuallakin kuin vain myymälässä.

  Tuttava kehui Gobran nastoja ja sovellusta. Varsinkin, jos pelaa samalla kentällä.

  #1297754 Ilmoita asiaton viesti
  Sami Sarpakunnas
  Moderaattori

  Seuraavassa Golflehdessä julkaistaan testi muutamasta Garminin kellosta. Muilla valmistajilla ei ole markkinoilla sopivia tuotteita, Garminilla useita.
  Sami Sarpakunnas, tuottaja

  #1297758 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on toiminut hyvin, että Polarilla (Vantage) mitataan sykkeet, kuljetut matkat ja sensellaiset jokaisesta urheilulajista mukaanlukien golf, Gamebookiin taas kirjataan golfiin liittyvät asiat ja mitataan etäisyydet kentällä. Gamebook toimii siinä paremmin kuin kello, koska satelliittikuvapohjalla on helppo mitata matkaa mihin tahansa kohteeseen, eikä ainoastaan griinille. Kiikaria en ole viitsinyt hommata vielä yhdeksi erillislaitteeksi, koska Gamebook kulkee joka tapauksessa kierroksella mukana ja sen tarkkuus matkoissa on minun peliini oikein riittävä.

  Polar taas on hyvä urheilu-, aktiivisuus- ja hyvinvointikello (jatkuva sykkeenmittaus, unet, palautuminen ym) noin ylipäänsä, jossa ei ole tehty kompromisseja yksittäisen lajin ehdoilla. Ainakin jos muutakin urheilua kuin golfia harrastaa, ja erityisesti jotain sykettä nostavaa, niin suosittelisin ”oikeaa” urheilukelloa. Toki sillä alueella jokaisella merkillä on oma kannattajakuntansa, ei sen nyt erityisesti Polar tarvitse olla.

  #1297759 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Gamebookiin taas kirjataan golfiin liittyvät asiat ja mitataan etäisyydet kentällä. Gamebook toimii siinä paremmin kuin kello, koska satelliittikuvapohjalla on helppo mitata matkaa mihin tahansa kohteeseen, eikä ainoastaan griinille.

  Totta, jos haluaa mitata etäisyyttä johonkin erityiseen kohteeseen, vaikkapa yksittäiseen puuhun tai kiveen. Kellossa kuitenkin on (tai ainakin pitäisi olla…) kaikki bunkkerit ja estealueet, joiden etu- ja takareunaan saa etäisyyden kellolla, joten kaikki normaalisti tarvittavat mitat löytyvät. Tarkkuus on sitten ihan oma lukunsa kaikilla GPS-tekniikkaan pohjautuvilla laitteilla.

  #1297764 Ilmoita asiaton viesti

  Gamebookiin taas kirjataan golfiin liittyvät asiat ja mitataan etäisyydet kentällä. Gamebook toimii siinä paremmin kuin kello, koska satelliittikuvapohjalla on helppo mitata matkaa mihin tahansa kohteeseen, eikä ainoastaan griinille.

  Totta, jos haluaa mitata etäisyyttä johonkin erityiseen kohteeseen, vaikkapa yksittäiseen puuhun tai kiveen. Kellossa kuitenkin on (tai ainakin pitäisi olla…) kaikki bunkkerit ja estealueet, joiden etu- ja takareunaan saa etäisyyden kellolla, joten kaikki normaalisti tarvittavat mitat löytyvät. Tarkkuus on sitten ihan oma lukunsa kaikilla GPS-tekniikkaan pohjautuvilla laitteilla.

  No, kommenttini kellosta oli heitetty ihan täydellisen tietämättömyyden tuomalla itsevarmuudella, koska en ole golfkelloa koskaan henkilökohtaisesti käyttänyt 😀 Mulla ne muut kuin griinin keskelle otetut mitat ovat bunkkereiden ja esteiden lisäksi varmaan useimmiten doglegin takareunan etäisyys, tai sitten välilyönnilä tavoitellun paikan mitta keskeltä väylää valittuna pisteenä. Puhelimella tarkkuus tuntuu olevan hyvinkin parin metrin luokkaa, kun olen kiikarikaverin lukemiin verrannut. Lyöntisuorituksissa on kuitenkin niin paljon hajontaa, että 10 metrin tarkkuuskin kertoo jo aivan riittävän hyvin, millä mailalla tällä kertaa haluan epäonnistua… Ja kotikentällähän lyönti on tullut käytyä lyömässä jo melkein jokaisesta mahdollisesta ja mahdottomasta paikasta, joten loppujen lopuksi ihan kauhean montaa mittaa ei tule kierroksella edes otettua.

  #1297866 Ilmoita asiaton viesti

  Kentällä mittailua en ehkä koe niin tarpeelliseksi, mutta työ lyöntien automaattinen laskeminen ja kartalle piirtäminen jälkikäteen vaikuttaa aika hienolta jutulta. Voi sit tehdä analyysiä missä kohtaa lähdettiin menemään pieleen.

  Täytyypä tutustua noihin Garmineihin. Hintaa on mutta, toisaalta sillä taitaa saada ihan fiksuja paketteja.

  Tuo vanhempi 5-malli oli hitusen edullisempi, täytyy tutkia onko paljon eroja uusiin. Ainakin tuo rannesykkeen mittaus on kuulemma uusissa merkittävästi tarkempi. Tosin en muista koskiko tämä minkä merkkisiä, mahdollisesti Polarista oli puhe.

  #1297914 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Hei

  Rannesykemittauksessa on eroja kellojen välillä.

  Asia johon itse kiinnittäisin erityistä huomioita on miten numerot ja tekstit näkyvät.

  Onko vaalealla taustalla tumma teksti vai tummassa vaalea teksti sekä miten kontrastia kellossa voi säätää.

  Eroavaisuudet akunkestossa tai tarkkuudessa ovat samassa hintaluokassa pieniä

  #1297993 Ilmoita asiaton viesti

  Itsellä Apple Watch, koska tuolloin nuo kaikki tarvittavat apit on jonkin kolmannen osapuolen tekemiä ja jos niistä haluavat rahaa, niin olisi hyvä, että toimisivat. Golfiin on useampi erilainen ja toinen toistaan parempi vaihtoehto yksinkertaisesta vaikeakäyttöiseen. Lähtökohtaisesti kyllä vain helppoja tullut vastaan ja tuloksen syöttäminen on tehty sellaiseksi ettei se häiritse pelaamista. GPS-mitat on toki mitä on, mutta omalla kohdalla on lyönnitkin. 😀 Unet ja sykkeet saa myös mitattua. Toki ei ole ehkä Suunnon kaltainen treenin ohjaaja vakiona, mutta itselle sopiva vaihtoehto ja akunkestokin on riittävä. Mutta mielipiteitä on yhtä paljon kuin niitä persimonneja… Garmin Fenix 5 Plus olisi kiva, mutta siinä lähtee itselle kyllä hinta lapasesta.

  #1299677 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen nyt kallistumassa Garmin Fenix 6x Pro malliin. Minullahan on ennestään Garmin Approach S40 ja S60 kellot. Vanhin on S60, mutta S40 hommasin paremman akunkeston vuoksi. Nyt himottaa multisport mallia, kun olen vähän palaillut juoksuharrastuksen pariin. Nuo Golfkellot ovat hyvin rajoittuneita juoksuominaisuuksien suhteen. Arkikellona käytän Apple Watchia, mutta omalla ikänäöllä ja nakkisormilla en ole huippumiellyttävään golfsoftaan törmännyt. No, toki itse olen käytellyt Garminia monet vuodet, joten painaa vaakakupissa sekin – siellä on entiset datat tallessa.

  #1299846 Ilmoita asiaton viesti

  Listailin jotain fiiliksiä ensimmäiseltä Feneix 6x Pro ulkoilutukselta…

  https://landgolf.blogspot.com/2019/10/garmin-fenix-6x-pro-golf.html

  Aiheen vierestä… ainakin jos oikein muistan niin S40 ei kykene sykkeitä mittaamaan, mutta täällä jotain kommenttejani siihen liittyen…

  https://landgolf.blogspot.com/2019/04/garmin-approach-s40.html

  #1300103 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos LandG, tosi hyvää vertailua S40 ja S60 välillä. Itselläni kellon osto tulossa ja näistä jompaa kumpaa olen miettinyt. Miten koet S60 ranteessa koon puolesta verrattuna S40? Kuitenkin isompi niin huomaako eroa mitenkään? häiritseekö swingiä?

  #1300292 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo S40 vs. S60 painoero ei ole itsellä käynyt edes mielessä (9 g). Minulla on siis tuo kevyempi S60 perusmalli. S60 mallien toiminnoissahan ei ole mitään eroa, ainostaan materiaaleissa on eroa ja perusmalli on 9 g keveämpi.

  S40 43 g
  S60 perus 52 g
  S60 premium 61 g

  Fenix 6X Pro 93 g painon jo huomaa, mutta itse en ole tuota sen kummemmin ajatellut, joskin vain pari syyskierrosta sen kanssa takana.

  #1300406 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia vastauksesta. Lähinnä minua mietitytti koossa se, että S60 kellotaulu on kooltaan isompi ja paksumpi kun S40, että tuntuuko se häiritsevämmältä ranteessa. Mutta vastauksesi perusteella taitaa olla turha pelko 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Älykello golfiin