Aihe: Aloittelijoiden palsta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Aloittelijoiden palsta

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Aloittelijoiden palsta

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1369580 Ilmoita asiaton viesti

  Moi, toivottavasti tuli oikealle palstalle. En löytänyt äkkiseltään mtn aloittelija -lankaa joten pistin itse pystyyn, jossa voin tiedustella laajalla kirjolla asioita, jotta pelaaminen kehittyisi. Toivottavasti myös muut aloittelijat löytävät langan. Pyrin itsekin ottamaan kantaa kysymyksiin mikäli tietotaito riittää.

  OP aloittaa tuoreimmalla pohdiskelulla: Missä asennossa ranteiden pitäisi olla osumahetkellä? Ongelma on tullut vastaan draw-lyönneissä. Hybridillä erityisesti – mailaa kiertämällä sisäänpäin lavan club angle on käytännössä mitätön ja kaikki lyönnit lähtevät maata pitkin. Pitääkö esim. hybridillä toteuttaa lopussa ”ranne -swingi/pyöräytys” että pallo saisi vähän korkeutta vai mitenkä? Palloa enempi etujalalle? Toki jos laittaa etujalalle liikaa niin sisältä tule swing plane ei ole niin tehokas?

  #1369609 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Hieno ajatus aloittaa tällainen aloittelijan palsta. Pakko kuitenkin sanoa, että kysyt heti kärkeen sellaisia asioita, joista jopa opettavat ammattilaiset ovat hieman eri mieltä keskenään, joten voin vain kuvitella millaisen vastausten kirjon saat täältä. Keskustelu on toki aina tärkeää ja ennen kaikkea hyvä asia, mutta tämäkin on ns. internet, jossa on paljon vääriä ja vain vähän oikeita vastauksia.

  Toivittavasti saat täältä kuitenkin jotain hyödyllistä omaan peliisi. Parhaat opit saat kuitenkin pätevältä prolta, siitä olen aivan varma.

  #1369612 Ilmoita asiaton viesti

  Joo meni kyllä korkealta ohitse tuo teksti, suosittelen käymään muutamalla eri prolla, jotta löydät omasi. YouTube on myös varsin hyödyllinen , esim me an my golf TV ja Ricky Shiels. Vieläkö saisi kropan toimimaan oppien mukaan.

  #1369617 Ilmoita asiaton viesti

  Ei aloitukseen ole oikeaa vastausta, kaikki PGA PRO-nimikkeellä toimivat opettajat kun eivät ole yhtä mieltä juuri mistään, Kaikilla on omat mielipiteet ja tavat opettaa. Ihan jo lähipelistäkin on täysin erilaisia näkemyksiä, mitä pitää tehdä ja mitä ei ei.

  #1369618 Ilmoita asiaton viesti

  Ainoa neuvo mitä voi antaa: pidä homma yksinkertaisena ja etsi sellainen pro joka myös tekee niin. Hyvä lyönti toteutuu todennäköisimmin kun olet tehnyt asiat oikein ennen downswingiä. Osumahetki on niin lyhyt että jos yrität aktiivisesti vaikuttaa siihen niin todennäköisesti metsään menee.

  #1369621 Ilmoita asiaton viesti

  Eipä se mittään jos asia ei mennyt perille. Koitan laittaa videota myöhemmin niin jospa sillä saisin asiaan hieman paremmin ilmaistua. On totta että mielipiteitä on laajalti mutta yleensä asioista saadaan jonkinlainen konsensus ja lopulta laajasta kirjosta joku toimii itelle ja se riittää.

  Yksinkertaisuus on myös erittäin hyvä pointti ja siinä pyrin pysymäänkin. Keskustelun kautta pyrinkin etsimään ns. oikoreittejä ja keskittyymään olennaiseen.

  Proolla oon käynytkin mutta yritän ottaa foorumikeskustelun mukaan harjoittelurepertuaariin.

  #1369829 Ilmoita asiaton viesti

  Jokainen voipi kirjoitella mielipiteensä tänne niin saadaan aktiivinen postaus 🙂

  Missä asennossa ranteiden pitäisi olla osumahetkellä? Ongelma on tullut vastaan draw-lyönneissä. Hybridillä erityisesti – mailaa kiertämällä sisäänpäin lavan club angle on käytännössä mitätön ja kaikki lyönnit lähtevät maata pitkin. Pitääkö esim. hybridillä toteuttaa lopussa ”ranne -swingi/pyöräytys” että pallo saisi vähän korkeutta vai mitenkä?

  Itse koen, että ranteet tulee olla kohtalaisen perusasennossa. Eli samassa, kuin silloin kun otat mailasta kiinni. En ihan saanut kiinni ajatuksesta, miksi draw-lyönnissäsi kierrät mailaa sisäänpäin tai mikä on ”ranne-swingi/pyöräytys”. Perusidea lyönneissä on, että lapa pysyy suorana ja mailan kulkureittiä muuttamalla muutat pallon kierrettä ja lentorataa. Sisältä ulos tekee kierteen pelaajasta ulospäin ja pallo kääntyy sisälle, ulkoa sisälle vastakkain. Eli ei niin, että lyöt aina suoraan ja käännät lapaa kiinni tai auki. Näin itse ainakin pelaan.

  Hybridissä tulisi olla sen verran nostokulmaa lavassa, että tarpeeksi voimakkaalla osumalla nostokulma kyllä nostaa palloa.

  Palloa enempi etujalalle? Toki jos laittaa etujalalle liikaa niin sisältä tule swing plane ei ole niin tehokas?

  Hybridillä pitäisin palloa hitusen etujalalla, mutta riippuu lyöjästä. Hybridi raudan ja puun sekoitus, joten osumahetki voi kulmaltaan olla jopa miinus – 0 astetta. Ei positiivinen, kuten driverilla. Voi olla, että olet yrittänyt kompensoida korkeuden puutetta sillä, että pallo liian edessä ja lyönnistä tullut lämärimäinen.

  Omaan kokemukseen perustuen näkisin ongelmaksi sen, että lapa on liian kiinni ja osuma ei ole puhdas. Mahdollisesti vauhti on myös vähäinen. Nopealla fiksillä voit kokeilla lyödä kuin raudalla, eli hieman jyrkemmässä kulmassa. Näin saat perusideaa muutamalla onnistuneella miltä lyönnin tulisi tuntua. Toki arvioimalla videolta lyöntiäsi näkisi ongelmat parhaiten, kaikki tämä vain spekulointia.

  Jos olet täysin aloittelija, niin tutki pikaisesti, miten golf lyönti toimii. Eli miksi raudoilla tulee löydä alas. Auttaa hahmottamaan, miten jokaisella mailalla tulee lyödä. Kun sen ymmärtää, voi myös pohtia, missä kohtaa pallon tulisi stänssissä olla jotta sinulla on mahdollisuutta lyödä palloa oikeassa kulmassa. Tässä videon kohta, missä näkyy negatiivinen rautakulma: https://youtu.be/OStvJf9qdUA?t=146

  Tsemppiä alkuun, muut voi antaa kommenttinsa ja olla lynkkaamatta jos eri mieltä.

  #1369830 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  En ihan saanut kiinni ajatuksesta, miksi draw-lyönnissäsi kierrät mailaa sisäänpäin tai mikä on ”ranne-swingi/pyöräytys”.

  Tuo ehkä tulee siitä toivottavasti jo kuopatusta krossaus -ajatuksesta. Kukaan ei ehdi kääntää ranteitaan osumahetkellä, mitä jo vuosia sitten nimimerkit fukke ja ts aktiivisesti yrittivät saada forumin lukijat ymmärtämään ( ja varmasti myös lukuisia muitakin, opettajia kun ovat kumpainenkin).

  #1369831 Ilmoita asiaton viesti

  ”OP aloittaa tuoreimmalla pohdiskelulla: Missä asennossa ranteiden pitäisi olla osumahetkellä? Ongelma on tullut vastaan draw-lyönneissä. Hybridillä erityisesti – mailaa kiertämällä sisäänpäin lavan club angle on käytännössä mitätön ja kaikki lyönnit lähtevät maata pitkin. Pitääkö esim. hybridillä toteuttaa lopussa ”ranne -swingi/pyöräytys” että pallo saisi vähän korkeutta vai mitenkä? Palloa enempi etujalalle? Toki jos laittaa etujalalle liikaa niin sisältä tule swing plane ei ole niin tehokas?”

  Onneksi ei ole tarvinnut vielä pohtia tuollaisia ongelmia. Lähes 40 vuotta olen pelannut ja tasoitus parhaimmillaan 10 tienoilla, nyt vähän nousussa. Eikä silloin, kun aloittelin, ollut onneksi mitään hybridejä. Fiiliksellä on menty koko ajan, välillä paremmin, välillä vähän huonommin, tänäänkin 85 laukausta.

  #1369832 Ilmoita asiaton viesti

  Kukaan ei ehdi kääntää ranteitaan osumahetkellä

  Todennäköisesti haettiin tätä. Itse samalla linjalla, että se on 1. Vaikeaa toteuttaa halutusti (kuitenkin mahdollista jos oikein vääntelee) 2. Mahdotonta toistaa luotettavasti (golfin ydin).Ehkä siksi tuo liike oli itsellek vaikea ymmärtää, mitä aloittaja haki. Eli summasummarum, yritä päästä eroon siitä. Todennäköisesti virheenä on se, että yrität viedä mailaa liian pitkälle taakse, jolloin ranteet menee ”kuopalle”. Tätä sitten pitää kompensoida tällä pyöräytyksellä.

  Ota hengari käteen puolesta välistä. Golfotteella kiinni. Tarkoitus on, että hengarin pääty osuu kokoajan käsivarteen. Jos ranne menee kupille, niin hengari irtoaa.

  Ja Markulle kiitokset informatiivisesta ja arvoalisäävästä kommentista. Olemme astetta viisaampia aiheesta nyt.

  #1370183 Ilmoita asiaton viesti

  Oivalluttavaa katsottavaa aloittelijoille – ja ranne- ym. asentojen kanssa askarteleville:

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Aloittelijoiden palsta