26.10.–2.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][4]
KilpailuaSuomalaista

Aloittelijalle uudet alennusmailat vai metsästänkö käytettyjä?

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijalle uudet alennusmailat vai metsästänkö käytettyjä?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1346229 Ilmoita asiaton viesti

  Olisi tarve hankkia rautamailat sillä edelliset käytettynä hankitut myin niiden ollessa itselle hieman hankalat näin aloittelijana (Ping i20)

  Kysymys kuuluukin, että onko järkeä ostaa uudet raudat alennuksella (n.300-400€)?
  Tällä hetkellä tarjolla nettikaupoissa Esim.
  ~300€ Taylormade RBZ, Cobra FlyXL.
  ~400€ Taylormade M2, Cobra Fmax3 airspeed tai Wilson D9

  Vai onko kenties fiksumpaa koittaa löytää käytettynä soveliaammat? Säilyttääkö nuo yo. uudet edulliset raudat arvoaan käytettynä mitenkään ja onko ne ylipäätään soveliaat pari kesää satunnaisesti pelanneelle aloittelijalle, jolla myös ollut pari viime kesää taukoa pelaamisesta?

  Lisähaastetta tuo myös vasurin puolelta pelaaminen joten käytettyjä on hieman huonosti saatavilla.

  #1346236 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Golfuran alkutaipaleella olet päätellen kirjoituksestasi, mutta olennaista tietoa puuttuu. Paljonko olet pelannut ja millä tasolla? Miksi nuo Pingit eivät sinulle sopineet? Väärä varsi, liian ohut/paksu grippi, liian vaikeat lavat?

  Tässä mennään taas sille perusvaikealle alueelle, ts. raha versus helppous. Se oikea metodi olisi mennä asiantuntevalle fittaajalle ja selvittää millaiset mailat olisivat ne sinulle sopivimmat. Toisaalta jos pelailet vain silloin tällöin eikä ajatuksena ole kehittyä (merkittävästi), niin on koko lailla sama millaisilla aloittelijan maililla huitelet, lompakon paksuus sen määrittää.

  MUTTA, jos tarkoituksesi on ryhtyä oikeasti harrastamaan, niin sinulle epäsopivilla mailoilla opit lyömään väärin ja sen korjaaminen on, kuten täälläkin on tullut moneen kertaan todettua, ihan pikkaisen perkuleen vaikeaa.

  Siis: mieti mitä haluat ja tee päätös sen jälkeen. Fittaajalla käyminen maksaa vain sen fittausajan verran, mutta kannattaa aina. Suosittelen.

  #1346238 Ilmoita asiaton viesti

  Pingin i20 on kehäpainottainen eikä mitenkään vaikea. Todennäköistä on, että mailat ovat väärin mitoitetut: grippi, varren jäykkyys, paino ja pituus, lie-kulma (Pingillä väripiste). Kannattaisi myös kokeilla Pingin konfiguraattoria, jonne syötetään omia mittoja ja ohjelma antaa suositellut speksit – sitten voit verrata, onko jokin noista em. tekijöistä kovinkin poikkeava.

  Jos ostat alennusmailat kaupasta tai käytetyt, miten voit tietää, että mitoitukset ovat oikein. Suosittelen fittausta tai vähintään asiantuntevan myyjän kanssa keskustelua, että saat oikein mitoitetut mailat.

  #1346264 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Ehdotan, että fittaat rautamailat (5-P tai 6-P)) ja maksat siitä muutaman kympin.
  Suosittelen myös putterin fittaamista.
  Tämän jälkeen voit hetken etsiä itsellesi sopivia mailoja.
  Pyydä fittauksen jälkeen itsellesi kahden erilaisella varrella rauta seiska ja käyt rangella lyömässä korin palloja parina päivänä.
  Saat ymmärryksen mitkä mailanvarret sopivat sinulle.

  Suosittelen, että ostat kehäpainoitteiset mailat (joku tavanomainen isompi merkki).
  Merkkejä on useita, isoja eroja ei harrastelija näiden välille saa.

  Minusta puumailoissa harrastelija huomaa eroavaisuuksia helpommin kuin rautamailoissa.
  Suosittelen, että hankit rautamailojen lisäksi puu vitosen avauksiin sekä 56 asteisen wedgen (tai S-mailan) hiekkamailaksi.
  Ensi vuonna lisää mailoja, kun lyöntitekniikka on parantanut sekä parempi ymmärrys omista tarpeista.

  Vaikka olet golf harratuksen alussa, niin erityistä huomioita varsiin sekä jonkinverran grippiin.

  Varressa tulee olla lyöntitekniikkaan sopiva jäykkyys, joka vaikuttaa lentokaareen ja pituuteen. Gripeissä paksuus sekä oma fiilis.

  Jos ostat edulliset pakettimailat tai käytetyt, niin grippien vaihto kustantaa noin 90-140 e. Tämä kannattaa huomioida hankintaa tehdessä.

  Joka kerta kun lyöt ensimmäisiä lyöntejä uusilla mailoilla, niin ensimmäisissä lyönneissä on parempi tempo kuin oikeasti pelaat.
  Ero on voi olla suurikin.

  Aikuisilla miehillä yleisemmin mailat ovat liian jäykkiä kuin löysiä. Teineillä tilanne voi olla toinen, kun voimia tulee lähes itsestään.

  #1346595 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään alkaa Golf Center TAGi:ssa vuosittainen demomailojen myynti. Sieltä voisi varmaan löytyä sopivia mailoja fiksuun hintaan. Bonuksena mailojen testaaminen rangen studioista.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijalle uudet alennusmailat vai metsästänkö käytettyjä?