23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Aloittelija kaipaa apua

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Aloittelija kaipaa apua

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi! Elikkäs GC:tä ei vielä ole, mutta viime kesestä asti on käyty pk-seudun par3 kenttiä kiertelemässä ja rangella treenaamassa. Kysymyksiä piisaa, olen 194cm lyön normaali vartisilla ja kulmaisilla (lavan ja varren välistä kulmaa ei ole muutettu) mailoilla, aiheuttaako tämä suoraan kylmiä väreitä? Mailoina toimii x-14pro ja varret on mitä on(jäykät). Varsinaiset ongelmat koskevat pitkiä rautoja eritoten 4 ja 3. Rautakutosella pystyn vielä lyömään hyvin, pallot lentävät noin 150m ja hyvin osuessani tuotan mukavan drawn. Tästä siirryttäessä pitempiin mailoihin ei lyöntien pituus enään kasva toivotulla tavalla, i5 lentää semmosen 155, i4 ja i3 jää samoihin mittoihin. Huomattavaa on myös, että duffien määrä kasvaa exponentiaalisesti rautojen pidentyessä. Mistä ihmeestä tämä johtuu? Toinen kysymys koskee ranteita, sinulla on i7 kädessä, olet ottanu alkuasennon ranteet hieman pallon edellä. Jos sinun pitäisi liikuttaa ranteet tässä vaiheessa aseentoon jossa ne olisivat suunnanvaihdon (Bs–>Ds) tapahtuessa niin mikä se olisi? Eli kuvitellaan kellotaulu piirretynä siihen maahan, nostanko ranteet klo 12, 13 vai 14? Entäs montako astetta nostan ranteita sivulta katsottuna ’ylöspäin’? Olen tv:ssä nähnyt jonkun pelaajan siirtävän ranteet tiettyyn asentoon ennen bs:n aloittamista. Sitten vielä, eli aloittaessani ds:n, onko lantioni tarkoitus lähteä kiertymään auki ennen kuin käteni vaihtavat suuntaa? Siis pitäiskö lantion olla hitusen edellä suunnan muutoksessa? Pitää muuten kiittää kaikki foorumilaisia hienoista keskusteluista joita on ollut ilo seurata, erityisesti oikean käden käyttö ja sillä tulittaminen on tuonut uusia ulottuvuuksia omaan lyömiseeni. ps. ennen kuin vastaatte niin katsokaa tämä! Ette ole ehkä sitten niin vihaisia, vastaillessanne aloittelijan typeriin kysymyksiin!

    Pikainen tutkailu mailojesi julkaistuihin spekseihin kertoo karua kieltään. 3i/4i ja 4i/5i -väleillä mailojen loft muuttuu vain 2,5 astetta kerrallaan ja välillä 5i/6i eroa on 3 astetta kun tavallisimmin peräkkäisten rautojen loftien ero on 4 astetta. Kun tuo muutetaan metreiksi usein käytetyn 80/20-säännön mukaan (80% rautojen lyöntimittojen erosta tulee loftista, 20% varren mitasta) ei ole iso yllätys, etteivät nuo pisimmät raudat vie palloa toivotun paljon kauemmaksi kuin keskiraudat. 1,5 asteen ”vääristymä” loftissa kun tarkoittaa sinunkin lyöntimitoillasi useaa, arviolta noin 3 metriä.

    Lisäksi sinun lyöntimitoillasi raudoilla 3, 4 ja jopa 5 ollaan ”kriittisellä alueella” eli mailanpään nopeutesi ei riitä kantamaan noilla mailoilla palloa juuri pidemmälle kuin rautakuutonen – jonka olet toki huomannutkin. Harjoittelun myötä toivottavasti saat lisää nopeutta mailanpäähän, jonka mukana noista pitkistäkin raudoista voi tulla vielä hyödylliset kapistukset.

    Mailojesi tehdasspeksit löytyvät täältä: X14 Pro Series

    Ai niin, pelkästään pituutesi tietäen on hyvin vaikea arvioida ovatko nykyiset mailasi sinulle epäsopivan mittaiset.

    Kokeileppa pitkien rautojen, ainakin 3 ja 4 mutta mahdollisesti myös 5, tilalla hybridejä, potkivat taatusti pidemmälle kuin raudat.

    Sitten kun gc-kurssille menet, pyydät opettajalta vinkkiä pitkiin rautoihin. Ne on kuitenkin vaikeammat, osa niillä ei osaa lyödä ollenkaan. Usein kuitenkin meille pitkille helpompia kuin pätkille.

    Suuntaa mahdollisiin lie-kulmien jyrkentämiseen ja varsien pidentämiseen voit katsoa jostain nettityökalusta, esim. Golfsmithin sivuilta. Lopullinen päätös kannattaa tehdä kuitenkin demomailojen testaamisen kautta.

    Hybridit… kuten Faldo golflehdessä sanoi: Rauta-2 kannattaa korvata hybridillä.

    Staattista mitoitusta, joka antaa hyvän lähtökohdan, voi katsoa esim täältä Ping WebFit
    Pituutesi lisäksi tarvitset ranteiden korkeuden maasta. Gripin kokosuositukseen tarvitset kämmenen ja pisimmän sormet mitat.
    Lie kulma ja gripin kokosuositukset tulevat Pingin värikoodeina, ja niiden merkitys löytyy esim täältä: Ping Irons
    (Custom fittingin alta kohdista Color Code ja Grip Size).

    Kuvittelisin että 194cm mitalla täytyy olla aika gorillan kädet standardivarsille. Itse (195cm) aloitin aikanaan 1 tuuman pidemmillä varsilla ja standardi lie kulmilla (ensin staattinen mitoitus ja valmiilla mailoilla testattiin dynaaminen mitoitus). Nykyset on väännetty 2 astetta pystyyn (Pingin suositus minulle 4 astetta). Dynaamista mitoituksessa kannattaa käyttää asiantuntija-apua, enkä tiedä kuinka hyödyllistä se edes on aloittelijalle.

    Ne on vaan vaikeemmat. Rauta kuutonen on sun rajamaila. Pidemmillä kannattaa lyödä vain vastatuuleen.

    Itselläni kävi joskus kauan sitten samoin. Viitonen osoittautui huomattavasti vaikeammaksi kuin kuutonen. Kun kuutosella onnistuminen oli tasoa 80% oli vitonen tilanne lähes toisinpäin. Noin 15 vuotta myöhemmin satunnaisella pelaamisella tuo vitonen on ehkä tasolla 50% ja kutonen ehkä 85%. Eli minun rajani on siinä vitosen paikkeilla. Tiiltä menee kyllä nelonenkin hyvin.

    Jos HALUAT lyödä pitkiä rautoja sanoisin että vaatii paljon pelaamista ja harjoittelua että tuon rajan saa vedettyä jonnekin nelosen kohdalle.

    Itse en hybrideihin ole ’sortunut’ mutta se nyt on vaan omaa tyhmyyttäni. Luultavasti hybridejä voi suositella lämpimästi pitkien rautojen korvaajaksi. Tai sitten opettelet pelaamaan 😉

    Taapero kirjoitti: (30.5.2007 10:39:23)
    Ne on vaan vaikeemmat. Rauta kuutonen on sun rajamaila. Pidemmillä kannattaa lyödä vain vastatuuleen.

    Itselläni kävi joskus kauan sitten samoin. Viitonen osoittautui huomattavasti vaikeammaksi kuin kuutonen. Kun kuutosella onnistuminen oli tasoa 80% oli vitonen tilanne lähes toisinpäin. Noin 15 vuotta myöhemmin satunnaisella pelaamisella tuo vitonen on ehkä tasolla 50% ja kutonen ehkä 85%. Eli minun rajani on siinä vitosen paikkeilla. Tiiltä menee kyllä nelonenkin hyvin.

    Jos HALUAT lyödä pitkiä rautoja sanoisin että vaatii paljon pelaamista ja harjoittelua että tuon rajan saa vedettyä jonnekin nelosen kohdalle.

    Itse en hybrideihin ole ’sortunut’ mutta se nyt on vaan omaa tyhmyyttäni. Luultavasti hybridejä voi suositella lämpimästi pitkien rautojen korvaajaksi. Tai sitten opettelet pelaamaan 😉

    Tuo hybrideihin ’sortuminen’ on sitten kanssa jännä juttu….ja täälläkin siitäkin asiasta on väännetty pariinkin otteeseen. Joillekkin se vaikuttaa olevann jonkinlainen status-kysymys….eli sieltä bägistä pitää löytyä ne rauta kakonen ja kolmonen, muuten ei oo pelimies ;). Sitähän en kuitenkaan väitä, etteikö monelle niistä oikeesti jotain käyttöökin olisi.
    Fahtahan on, että tuolla pro-toureilla hybridien käyttö yleistyy koko ajan. Ja eikös tässä pelissä tarkotuksena oo kuitenkin saada pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään….ja jos tota päämäärää helpottaa esim hybridillä lyöminen, niin sanoisin, että go for it!!

    Toinen kysymys koskee ranteita, sinulla on i7 kädessä, olet ottanu alkuasennon ranteet hieman pallon edellä.

    Älä vaan työnnä ranteita pallon etupuolelle kun lyöt I7:lla, ellet välttämättä tavoittele matalaa punch lyöntiä, mutta tällöinkin ranteet ovat lähes normaalisti mutta palloa vain tuodaan hiukan lähemmäs takimmasta jalkaa. Normaalissa alkuasennossa ranteet ovat pallon takana kun lyödään raudoilla I3-I8(I9) ehkä I8-I9 ranteet voivat olla lähes pallon päällä mutta ei edessä. Vasta wedgeillä (PW-SW,LW) ranteet ovat hiukan pallon etupuolella.

    Etenkin pidemmillä raudoilla I3-I5 ongelmasi voivat johtua juuri siitä että ranteesi ovat liian edessä näillä mailolla. Tällöin tulet palloon aivan liian jyrkästi joka aiheuttaa juuri noita mainitsemiasi duffeja. Pitkillä raudoilla swingin kaari pitäisi olla laakeampi jolloin palloon osutaan loivemmassa kulmassa mutta kuitenkin edelleen alaspäin suuntautuvalla liikkeellä. Jos ranteesi ovat pallon edessä on swingistäsi muodustuu helposti liian jyrkkä, joka tosin toimii vielä jotenkuten lyhemillä raudoilla, mutta ei enää pitkillä eikä varsinkaan puu mailoilla.

    Pitkät raudat I3-I5 ovat aloittelijoille vaikeita ja on ihan normaalia ettei pallot niillä lennä juuri minnekkään. Itsekin tuskailen vielä hiukan I3:n kanssa joka tosin pikkuhiljaa alkaa jo toimia kohtuullisesi ja kantaa nyt n. 190m, mutta edelleen sillä pallot karkaa enemmän oikealle kuin esim. I4:lla sekä kylkkäreitä ja duffeja esiintyy enemmän kuin I4:lla.

    Joo, en lähtis määkään suosittelemaan alkuasennossa ranteiden paikaks tota pallon etupuolta. Itellä ainakin aiheuttaa bsw:hen ongelmia. Ja jos bsw:ssä on häikkää, niin silloin lopputuloskin yleensä kusasee enemmän tai vähemmän.

    Ja semmonenkin voi vaikuttaa ainakin rangella että jos on huonoja palloja, niillä ei näe todellista mittaa koska niitten maksimi lentomatka on se 150 metriä niin pitkät raudat tuntuu saman mittasilta sit vasta jollain driverilla alkaa nakyä eroa.

    Toinen kysymys koskee ranteita, sinulla on i7 kädessä, olet ottanu alkuasennon ranteet hieman pallon edellä.

    Otan itse hiukan edellisiä ohjeita takaisin kun hiukan tuossa tutkiskelin ammattilaisen asentoja (mm. Garsia, Els, Parnevik), mutta en vieläkään suosittele työntämään ranteita hirveästi pallon etupuolelle. Alkuasennossa mailan varsi on suoraan otteen ylemmän käden käsivaren jatkeena siten että mailan grippi osoittaa etummaisen jalan nivuseen eli hiukan siihen ’perhekalleuksien’ etupuolelle. Ranteiden paikka palloon muuttuu siten että pallon paikkaa siirretään mailan pituuden mukaan. Pallon paikka muuttuu siten että raudoilla I7-I9 se on lähes keskellä tai hiukan etummaisen jalan puolella, I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella, PW-SW,LW pallo on sitten enemmän takimmaisen jalan puollella.

    Ehkä paras neuvo voisi olla, että älä kuuntele läheskään kaikkea mitä täällä neuvotaan!

    Paljon on ihan oikeata asiaa, mutta sekaan mahtuu 75 % sellaista saiberia ja muuta potaaskaa, että korvat ja silmät umpeen!

    Ehkä hauskin asia näillä palstoilla on se, että paljon tiedetään asioista, mutta oikeasti ei osata itse lyödä palloa ollenkaan. Kyllähän jokainen osaa lukea kirjoista kuinka palloa pitäisi lyödä ja miten kunkin osa-alueen tulisi toimia.

    Itse ehdotan seuraavaa. Ota joku tuttu, joka oikeasti tietää lyönnistä jotain tahi pro, joka kertoo suurimmat virheet lyönnissä. Tämän jälkeen alat niitä sitten karsimaan yksi kerrallaan… Ja jos tykkäät itse analysoida ja itse tiedä lyönnistä jotain niin ota lyönti kameralle ja vertaile sitten useampaan PELAAJAN svingiin. Siitä saa usein ihan hyviä ajatuksia, joita kannattaa kokeilla.

    Mitä tulee pitkiin rautoihin, niin joskus eräs pro totesi minulle ’ Et voi siirtää painoasi noin nopeasti eteen (prässätä) kun lyöt pitkällä raudalla. Maila on pidempi ja siksi lyöntiä pitä odottaa hieman. Pallo pitää ikään kuin lakaista ilmaan’.

    No tulipa mielenkiintoinen viesti! Olen kyllä itsekin saanut täältä paljon hyviä ajatuksia, mutta kaikkea ei kannata uskoa! Ja vielä totean, että tämä viesti ei ole suunnattu mitenkään edellä kirjottaneille!

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 13:39:21)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Siksi, kun Hogankin teki niin – ja mä 😮

    ts

    topix kirjoitti: (30.5.2007 13:17:48)
    Ota joku tuttu, joka oikeasti tietää lyönnistä jotain tahi pro, joka kertoo suurimmat virheet lyönnissä. Tämän jälkeen alat niitä sitten karsimaan yksi kerrallaan…

    Ja ihan ensimmäiseksi, unohdat kaikki sellaiset tyypit, jotka kertovat sinulle swingissä olevista virheistä!!!

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 13:39:21)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Oikeen hyvä kysymys

    Määhän en tästä kyseisestä swingistä niin tiedä, enkä muistakaan, kun tuli taas väärä mappi mukaan. Mutta sen verran mun täytyy sanoa, että niin kauan kun Golfia yritetään opetella sen mukaan, mitä joku sanoo tai miten joku toinen on tehnyt, mennään koko ajan syvemmälle suohon. Tietyt lainalaisuudet tietty ovat olemassa, mutta niistäkin pitäisi oppia syyn ja seurauksen suhteet. Ei oikeaa ja väärää.

    Ilon… eiku ymmärryksen kautta… ja miksei ilonkin niin…

    Paksupekka kirjoitti: (30.5.2007 13:54:46)

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 13:39:21)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Siksi, kun Hogankin teki niin – ja mä 😮

    Heh… Onhan tuokin perustelu.

    Otsikon mukaan aloittelija kaipaa apua. Jos sokeasti noudattaa SideSpinin (sorry, SS) ohjetta, mennään todennäköisesti helposti ja nopeasti metsään, ja sit ihmetellään oliko syynä grippi, stanssi, swingi, väärät mailat vai huono alusta. Suosittelisin, että aloittelija, jota lentokaaren säätely ei todennäköisesti vielä kauheasti kiinnosta, opettelisi pitämään pallon paikan vakiona. Ei absoluuttisesti, vaan suhteellisesti ylävartaloon/vasempaan puoleen (oikealta lyövällä) nähden. Ai miksikö? Eihän swingin pitäisi muuttua eri mailoilla, eihän? Jos painon siirtyminen ja kaikki muu noudattaa vakiota, eikö swingikaaren pohja ole kutakuinkin samalla kohtaa kehon vasempaan puoleen nähden – you know, se tuki, jota vastaan kierrytään (unohdetaan vielä driveri, koska tikun nokalta swingikaaren pohja ei ole pallon jälkeen samalla tavoin kuin raudoilla ja väyläpuilla)? Stanssin leveys saattaa muuttua, koska balanssin saaminen pidemmillä mailoilla edellyttää sitä, mutta swingiä ei tulisi muuttaa. Jos palloa suhteessa vasempaan puoleen siirretään vasemmalle, muuttuu setup, puhumattakaan palloontulosta. Hartiat jäävät enemmän auki, kurkotetaan palloon, ja seurauksena toppeja ja muuta kivaa. Eli pallo vakiokohtaan vasempaan puoleen nähden (esim. xx senttiä kantapäästä, mutta mieluummin absoluuttisesti vähän kauempana kuin lähempänä), stanssin leveys balanssin mukaan, ja vakio swingi. Siinäpä se. Kapeastanssisilla pelaajilla pallon paikka ei muutu edes absoluuttisesti kovinkaan paljoa, kuten alla näkyy Nick Pricella (pätee muuten myös Tigeriin… ainakin jokunen vuosi sitten).

    Nick Pricen r9

    Nick Pricen r3

    Mut tää olikin vain mun mielipide aloittelijalle. Toisaalta, tätä mieltä ovat myös Butch ja Jack 😉

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)

    Toinen kysymys koskee ranteita, sinulla on i7 kädessä, olet ottanu alkuasennon ranteet hieman pallon edellä.

    Otan itse hiukan edellisiä ohjeita takaisin kun hiukan tuossa tutkiskelin ammattilaisen asentoja (mm. Garsia, Els, Parnevik), mutta en vieläkään suosittele työntämään ranteita hirveästi pallon etupuolelle. Alkuasennossa mailan varsi on suoraan otteen ylemmän käden käsivaren jatkeena siten että mailan grippi osoittaa etummaisen jalan nivuseen eli hiukan siihen ’perhekalleuksien’ etupuolelle. Ranteiden paikka palloon muuttuu siten että pallon paikkaa siirretään mailan pituuden mukaan. Pallon paikka muuttuu siten että raudoilla I7-I9 se on lähes keskellä tai hiukan etummaisen jalan puolella, I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella, PW-SW,LW pallo on sitten enemmän takimmaisen jalan puollella.

    Mä oisin silti vieläkin sitä mieltä, että käsiä ei alkuasennossa pallon eteen. Ja taas omat kokemukset huippujenkin swingeistä tukee jopa sellaista asetelmaa, kuin ns. mid-body hands….eli mailan nuppi ja kädet siinä keskivaiheilla. Se tod näk. kuulostaa ja kokeillessa tuntuukin tosi oudolta, koska sehän monesti tarkottaa sitä, että käsien rannekulmat on juuri päinvastaiset, kuin mitä osumassa tulisi olla, eli nyt vasen ranne mutkalla, ja oikea flat. Ja joskus jopa nähnyt tuossa vaiheessa varren olevan kallellaan pikkusen taaksepäin johtuen tosta em. asetelmasta.

    Ja sitten mukaillen edellisiä postaajia…..pron tms. pakeille.

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 14:29:49)

    Paksupekka kirjoitti: (30.5.2007 13:54:46)

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 13:39:21)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Siksi, kun Hogankin teki niin – ja mä 😮

    Heh… Onhan tuokin perustelu.

    Juu, eikä ihan vakavissaan tarjottu 😉
    Noissa Pricen kuvissa stanssi on kyllä yllättävn kapea pidemmille raudoille. Hoganillahan pallo pysyi ’paikoillaan’ vasempaan jalkaan nähden ja stanssi leveni mailojen pidetessä ja sen takia pallon asema muuttui stanssin keskikohtaan nähden. Hänhän myös sulki stanssia pidemmillä ja avasi lyhyemmillä mailoilla, joka varmasti oli yksi syy tuohon suhteellisesti ’muuttuvaan’ pallon paikkaan.

    Paksupekka kirjoitti: (30.5.2007 14:45:04)

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 14:29:49)

    Paksupekka kirjoitti: (30.5.2007 13:54:46)

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 13:39:21)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 13:13:37)
    I3-I6 pallon on sitten selvästi enemään etummaisen jalan puolella

    Miksi?

    Siksi, kun Hogankin teki niin – ja mä 😮

    Heh… Onhan tuokin perustelu.

    Juu, eikä ihan vakavissaan tarjottu 😉
    Noissa Pricen kuvissa stanssi on kyllä yllättävn kapea pidemmille raudoille. Hoganillahan pallo pysyi ’paikoillaan’ vasempaan jalkaan nähden ja stanssi leveni mailojen pidetessä ja sen takia pallon asema muuttui stanssin keskikohtaan nähden. Hänhän myös sulki stanssia pidemmillä ja avasi lyhyemmillä mailoilla, joka varmasti oli yksi syy tuohon suhteellisesti ’muuttuvaan’ pallon paikkaan.

    Juuri näin tarkoitin. Asia vain helposti mielletään absoluuttisena, ei suhteellisena muutoksena, jolloin pallo muuttaa paikkaa itse swingikaaren pohjaan nähden. Ja sehän ei yleensä ole etujalan päällä… Mut se on jo toinen juttu se…

    Eihän swingin pitäisi muuttua eri mailoilla, eihän?

    Veikkaan että et varmaan swingaa samalalla tavalla SW:llä ja I3:lla, eikä näin tee myöskään kuviesi Nick Price. Jos huomaat niin r3 ei sukella ruohoon läheskään yhtä syvälle kuin r9, eli jotain menee erilailla.
    Vaikka swingi periaatteesa on sama kaikilla mailolla, eli samat liikkuvat osaset swingistä lyötyy mailasta riippumatta. Niin jotain kuitenkin muuttuu, osuma on hiukan erilainen eri mailolla. Esim. SW:llä palloa lyödään jyrkästi alaspäin kun taas draiverilla maila on osumassa jo nuosussa sekä väyläpuilla ja jopa I3:lla lapa pitäisi olla osumassa aika lähellä swingikaaren alakuolokohtaa.
    Eli kuten kuvistasi huomaat niin r9:llä palloon tullaan aikalailla jyrkemmin kuin r3:lla joten swingi on r3:lla laakeampi ja pallo on selvästi enemmän etujalan puolella. Se että Nick lyö samasta kohtaa myös r9:llä on tietysti pelaajan mieltymyksistä kiinni. On pelaajia jotka lyövät samasta paikasta kaikilla mailoilla, mutta tällöin juuri swingiä pitääkin säätää hiukan enemmän jottei pitkillä mailoilla tulla palloon liian jyrkästi tai lyhyillä liian laakeasti.

    Jos muuten huomaatte niin kuvissa Nick lyö aika paksusti, sillä maila taitaa upota nurmeen ennen palloa eikä sen jälkeen. Vai tulkitsenko kuvia väärin?

    Paksupekka kirjoitti: (30.5.2007 14:45:04)
    Noissa Pricen kuvissa stanssi on kyllä yllättävn kapea pidemmille raudoille.

    Näin on. Mut niin se on. Tsekkaapa tätä Tigerin r4:sta. Perspektiivi tietty vähän huijaa, mutta silti.

    Eye of the tiger

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 14:57:33)

    Eihän swingin pitäisi muuttua eri mailoilla, eihän?

    Veikkaan että et varmaan swingaa samalalla tavalla SW:llä ja I3:lla,

    Arvelinkin. Ei olisi pitänyt avata suuta. Swingikaaren jyrkkyys on enemmän seurausta käytettävästä mailasta, kuin tietoinen suorite. Osumaan tullessa painon pitäisi alakertaan nähden siirtyä enemmän tai vähemmän samalla tavoin mailasta riippumatta. Näin ollen pallon paikan (driverin jo dissasin tästä keskustelusta) ei pitäisi kovinkaan paljon muuttua suhteessa vasempaan puoleen, joka toimii samanlaisena tukena osumahetkellä mailasta riippumatta. Suhteellisestihan tuo pallon paikka muuttuu, kuten edellä on jo pariin otteeseen todettu. Kyse oli enemmänkin siitä, ettei ohjeistusta pidä ymmärtää väärin. (Takajalalla palloa ei pidä kuitenkaan pitää muuta kuin silloin, kun halutaan tietoisesti vaikuttaa pallon lentokaareen.)

    SideSpin kirjoitti: (30.5.2007 14:57:33)
    Jos muuten huomaatte niin kuvissa Nick lyö aika paksusti, sillä maila taitaa upota nurmeen ennen palloa eikä sen jälkeen. Vai tulkitsenko kuvia väärin?

    Tulkitset väärin. Kuten jaloista näkyy, kyseessä on setup (siitähän tässäkin on ollut kyse), ei osumahetki.

    Ja jotta tämäkin tulisi havainnollistettua ja löytyisi konsensus (ehkä?), pari kuvaa.

    Pointtini yksinkertaisesti on: Tällainen mielikuva pallon paikasta aiheuttaa todennäköisemmin ongelmia…


    (mielikuva: stanssi pysyy samana, pallon paikka muuttuu…)

    …kuin tällainen…


    (mielikuva: pallon paikka sama, stanssin leveys muuttuu…)

    Scoop kirjoitti: (30.5.2007 15:10:15)
    Tulkitset väärin. Kuten jaloista näkyy, kyseessä on setup (siitähän tässäkin on ollut kyse), ei osumahetki.

    Jep, niin taitaa olla, r9 kuvassa vain ihan näyttää siltä kuin maila olisi jo hiukan kaivautunut nurmeen ja turvetta jo hiukan ilmassa.

    Nimetön

    Veikkaan että et varmaan swingaa samalalla tavalla SW:llä ja I3:lla, eikä näin tee myöskään kuviesi Nick Price. Jos huomaat niin r3 ei sukella ruohoon läheskään yhtä syvälle kuin r9, eli jotain menee erilailla

    —————————————————————————————————–

    eSuurimman eron tekee varsien kulmien ero osumahetkellä. Jos SW on 70 ast vaakatasosta niin r3 on 50 ast (arvauksia). Joten lähestymisjyrkkyys on ihan erillainen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
Vastaa aiheeseen: Aloittelija kaipaa apua

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Aloittelija kaipaa apua