16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Aikaisin tiiaus?

Etusivu Foorumit Yleistä Aikaisin tiiaus?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mulla tänään pallo ilmassa 03:54. Perheellisen peliaika 😉 Puoli seittemän maissa 18 väylää tallustellessani näkyi toinen pelaajakin. Oli muutes hieno aamu! Mikä sinulla aikaisin tiiaus?

    3:54 ei ole aikaisin, se on myöhään 🙂 Olemme usein pelanneet keskiyön yli Kainuun kentillä. Näin keskikesällä siellä näkee pelata ympäri vuorokauden, kunhan vain ei ole kovin tummia sadepilviä keskiyöllä. Silloin saa pelata rauhassa, on mukavan viileää ja erilaisia luonnon elukoita näkyy mukavasti. Usein tuntuu olevan vielä niinkin, että päivällä puhaltava tuuli tyyntyy illalla. Suosittelen yöpelaamista.

    Juu öisin tulee käytyä lätkimässä silloin tällöin. Tuulta ei kyllä ole juuri koskaan mutta ne prkleen itikat! Osaavat kyllä pilata pelin ihan totaalisesti! Piti viimeksi jättää pari viimestä väylää pelaamatta kun unohtu itikkamyrkky himaan.

    Ok, olisi pitänyt olla tarkempi. Ei sitä koko yön pelaamista lasketa. Sehän on iisiä. Pelataan ja mennään sitten nukkumaan.

    Mutta menet ensin illalla nukkumaan ja sitten heräät yöllä pelaamaan. Mikä silloin aikaisin?

    Lisäsääntö: Ei saa mennä takaisin nukkumaan 🙂 Mielellään suoraan töihin.

    Ensi viikolla pelataan sitä iisiä mallia. Ja näkee täällä Oulussakin 🙂

    Tyhmä kysymys, mutta kenenkäs luvalla siellä ollaan, vai onko ihan ok seuran puolesta että siellä kierretään?

    Oon tiiannu neljältä kouluaa*******, jolloin pelasin koko rundin ja koulussa piti olla kello kahdeksan.

    Koulussa tosin oli vähän hiljaista tämän jälkeen 😉

    Aamuyöllä muistaakseni 8:20. Ja oli todella hirveää. Ihmistä ei ole luotu harrastamaan mitään vähänkään vaativampaa ennen puoltapäivää 🙂

    Ne kentät, joilla minä ole yöllä pelannut, suorastaan mainostavat yöllä pelaamisen mahdollisuutta. En ymmärrä, miksi yöllä pelaaminen ylipäätään pitäisi kieltää.

    Zapal, kaikki on suhteellista. Olen itse harrastanut joskus myös aamupelaamista, mutta aamu-unisena menen mieluummin myöhään. Kesälomalla illat muutenkin tuppaavat venymään. Tunnelma toki on erilainen illalla ja aamulla. Joskus aamulla häiritsee kaste, jos sitä on paljon.

    Aikainen pelaaja tekee birdien. Kuuden aikaan kun lähtee niin on jo ennen kymmentä takaisin mökillä ja koko päivä edessä muihin aktiviteetteihin.

    Eräs aamupelaamisen herkimpiä puolia on kasteen peittämän greenin ’korkkaaminen’. Kun saa oikein pitkän snaken sisään, tai edes lähelle kuppia, on jälkeä hauska tutkiskella. Samalla siitä jää dokumentti perässä tuleville: – Tuosta se on pannut yhdellä mukiin, tuohon se on sössinyt kolme lyöntiä jne. Greenien breikit tulevat tutuiksi tällä lailla.

    Usein joudun pelailemaan yksikseni, jolloin on tilaisuus pelata kahdella, kolmella pallolla. Hupinsa siinäkin.

    Golfin sosiaalista osuutta voi hoidella myöhäisherännäisten kanssa illemmalla käymällä sutaisemassa vaikka vain 9 reikää. Tai 18…

    Jos kotikentälläsi pelaat ja kausimaksun olet maksanut, niin eikös silloin ole oikeus mennä kentälle mihin aikaan päivästä haluaa?

    En ainakaan tiedä kenttää, jolla olisi varsinaiset ’aukioloajat’ pelaamisen suhteen…en ainakaan ole sellaiseen törmännyt, mutta hyvinkin voin olla myös väärässä…

    Itse kun mielelläni valvon myöhään lomalla, ei tule ihan kukonlaulun aikaan lähdettyä kentälle. Toisaalta silloin harvoin kun menen, niin ne ovat olleet lähes ikimuistoisia kokemuksia.

    Muistuu kyllä mieleen kierrokset joita kavereiden kanssa pelattiin EGS:ssa kymppitiiltä lähtien niin että ajettiin autot kentän takanurkkaan ja lähdettiin illan viimeisen ryhmän perään. Oi niitä aikoja…

    ’Ainoo jarruttava tekiä kentälle menossa on kastelu järjestelmä parilla väylällä.’ Sanoo seurani caddiemaster.

    Eli kun maan päällinen kastelu on päällä niin kannattaa suojautua vedeltä.

    Kastelulaitteen toimintaa seuratessa voikin puraista vaikka voikkarin. Ei tule niin nälkä loppukierroksella. Meillä yöpelaamista kuvaa hyvin sana rauhallinen. Kierroksilla ei hötkyillä ja lyöntejä sekä putteja mietitään. Ehkä tämän vuoksi yökierroksilta tulee yleensä hyvät tulokset. Tietysti kokonaisfiilis on koko ajan rento ja mukava, joten tulokset paranevat senkin vuoksi.

    Kasteesta on todellakin hyvä lukea pallon reitti. Kerran katsottiin isäni avauslyönnin jälkeä, joka meni suoraan reiän yli 🙂 Silloin oli holari lähellä.

    Jep. Kotikentällä pelataan ja maksut kunnossa. En usko, että seura pistää pahakseen.

    Hyviä pointteja tullut yöpelaamisesta. Kaste on todellakin haaste. Jarruttaa putteja ja lahkeet tuppaa kastumaan. Mutta on siinä tuo toinenkin puoli, näkee mistä pallo mennyt jne.

    Ja ne sadettajat 🙂 Voe ketmu, kun ne menee aina samaan suuntaan kun minäkin. Nooh, onneksi ei todellakaan ole kiire minnekään. Todella rauhallisesti pelaillen meni viimeksi 2h ja 50 min.

    Esim. viime yönä tuli pelailtua niin, että kentältä päästiin pois kahden maissa. Valoa riittää näin kesällä ja aurinkokin alkoi loppuväylillä valaisemaan kuten päivällä.

    Aaumulla pelaamisessa ongelmallisimmaksi olen havainnut kankeuden, eli paikat on aika jumissa joten vaatii normaalia perusteellisemman lämmittelyn/ venyttelyn ennen kierrosta. Ötököitä ei taida tosin olla niin paljon aamusella. Aamulla tulee lähdettyä yleensä 6 maissa, joten ehtii hyvin vielä töihinkin suoraa kahvipöytään.

    Hyviä puolia tosiaan näissä lepakkovuoroissa on, että ei ole kiire minnekkään, jos vaikka on isommalla porukalla liikenteessä. Lisäksi voi kahvitella vaikka useampaankin kertaan kunhan vaan muistaa keittää termarin täyteen.

    Ainakin Espoossa seisoo seinällä teksti, että ennen klo 7.30 tiiavien greenfee -pelaajien pitää hankkia green fee ennakkoon.

    Mitään muita aikarajoituksia ei mainita.

    Taitaa tuo (aamu)yön pelaaminen sopia henkilöille, jotka saavat mototorinsa heti herätessään käyntiin.

    Toisaalta nuo kuvaukset luonnosta ja kasteesta yms. herättävät mielenkiintoa.

    Tänään pallo ilmaan 6:30, ei tosin aikaisin kierros, mutta on se kivaa kun kierros on jo takana ennen kymmentä. Jää vielä aikaa muille harrastuksille. Sääkin oli aamusta vielä hyvä.

    Kyllä kannattaa herätä kauniiseen kesäaamuun:-)

    Se oli 1.30. Pelasin silloin viiden kierroksen maratonin

    Klo 06 ja kymmenen aikaan takaisin pelaamisessa ainoa huono puoli on se, että illemmalla tuntuu, että viime kierroksesta alkaa jo olla aikaa, pitäis päästä pelaamaan… 😉

    No, toisaalta, mikä estää illalla pelaamasta toista

    kierrosta

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Aikaisin tiiaus?

Etusivu Foorumit Yleistä Aikaisin tiiaus?