16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

9 tunnissa green card ??

Etusivu Foorumit Yleistä 9 tunnissa green card ??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen kuullut että jossain seuroissa saa alkeiskurssin jälkeen suoraan green cardin käteen vaikkei taidoista olisi tietoakaan ?? Mikä tämän ikuisen green cardin myöntämis perusteet oikein on, kun käytännöt vaihtelee näinkin paljon ? Suoritetaanko kokeet kaikkialla samalla tavalla vai saako sen rahalla niinkuin välillä luulisi ?? Olen tavannut kyllä monta green cardin omaavaa pelaajaa jolla ei ole mitään käsitystä säännöistä ja etiketistä saatika lyöntipituudet edes tiin päältä 30 m pitkiä !!! Ja sitten ihmetellään kun tulee hitaita kierroksia ja ongelmia kentällä. Onkos opettajilla ja vastaanottajilla mitään käsitystä vaatimuksista ?? Mielipiteitä kiitos vastaanotetaan !! PS. Ei green cardia vailla vaan ihmettelee vaan !!

    Tämä keskustelu on käyty jo aikaisemmin..

    Olen varmaankin toisinajattelija tässä keskustelukerhossa, mutta minusta green card vaatimusten pilkuntarkka noudattaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Säännöt ja etiketti pitää tietenkin hallita jo turvallisuudenkin takia, mutta lyöntitestissä pro saa mielestäni käyttää tervettä järkeä ja harkintaa.

    Oman perheeni nuorimmainen esimerkiksi sai green cardin, vaikka lyönti ei millään tahtonut yltää vaadittuihin metrimääriin. Mutta ei ole nappula kenttien tukkeena ollut ja nyt alkaa lyönnissäkin olla mittaa niin, että kohta jää pappa toiseksi.

    On ihan turha entisestään korottaa lajin piiriin tulemisen kynnystä. Golfin elitististä ja sisäsiittoista mainetta pitäisi mieluummin hälventää.

    Hitaista kierroksista on helppo syyttää aloittelijoita. Suurempia vikapäitä ovat mielestäni kaikenkarvaiset swinginsäätäjät, pöpeliköissä palloaan etsivät ja griinille juoruamaan jäävät tekstiiligolfarit, jotka ovat jo pelanneet niin kauan, ettei heitä enää mikään sääntö koske.

    Lisäksi kannattaa muistaa, että tämähän on jokaisen klubin oma asia. Valtaosalla kentistä on vieraspelaajille tasoitusrajat, ja klubitasoituksella pelaavat ovat ’omaa väkeä’, jotka ovat korttinsa suorittaneet oman klubin prolle.

    9 tuntia voi riittää oikein hyvin. Joku ei tarvitse sitäkään. Toisille taas ei riittäisi 90 tuntia. Mutta siitä olen samaa mieltä, että etiketti ja säännöt pitäisi hallita nykyistä paremmin.

    EFC

    Ainakin pohjoisella uudellamaalla on ’äärimmäisen vaikea’ saada korttia (ehkä hyvät suhteet prohon auttaisivat). Jos taidot ei ole vielä kohdallaan niin kokelas kyllä huomaa olevan taas kerran pron tunnilla ja rahaa menee…. En tiedä onko muualla sitten helpompaa, kirjoitusten perusteella ilmeisesti on.

    Suoritin viime kesänä green card:n ja ainakin Rinkussa oli ihan sama miten löit kuhan maksoit kurssin niin sait kortin.

    Samalla kurssilla oli pari nais ihmistä ja he olivat huolissaan lyöntikokeesta (syystäkin, 10:stä lyönnistä 8 lähti maata pitkin 20m ettepäin). Mutta Pro lohdutti heitä sanomalla ei teidän kannata olla siitä huolissaan, olen nähnyt teidän lyövän useasti pitkälle.

    Itse en olisi heitä laskenut missään nimessä kentälle ennenkuin lyönti paranisi huomattavasti.

    Ei lyöntien tarvitsisi olla pitkiä, jos aika varmasti löisi aluksi 50-100m lyöntejä niin sekin riittäisi.

    No niin, olenkin hieman ihmetellyt mistä näitä nurmiporia oikein syntyy. Onnittelut Rinkun Pro:lle

    hyvän tahdon eleistä…;D

    Nimetön

    Suoritin viime kesänä gc:n OGK:n kentällä ja ainakin siellä piti jokaisen pelisuorituksen olla prikulleen mitä vaaditaan kortissa.Sääntökoetta ei toisaalta ollut vaan se kuitattiin 2-3 tunnin sääntöluennolla.

    Tämä ’tiukkuus’ vaikutti omalta osalta siihen, että en noin vain lähtenyt kokeilemaan suorituksia, vaan harjoittelin kaikkia osa-alueita niin kauan, että olin varma suorituksestani. Harjoitus toisaalta palkittiin, eka kierros OGK:n sangin kentällä punaisilta(hcp 54; slo 47) ja lyöntejä 101. Tasoitus putosi 54=>36

    Sääntökoetta ei toisaalta ollut vaan se kuitattiin 2-3 tunnin sääntöluennolla.

    Nimetön

    Maken viestiin vielä pieni täsmennys, että OGK:n kentällä on kaksi eri käytäntöä noiden sääntöjen opettamiseen. Toinen on itse pänttäämällä ja toinen on sääntöluento. Molemmat varmasti ihan hyviä tapoja ja tärkeintähän on, että osaa etiketin ja tärkeimmät säännöt. Ei niitä kaikkia pilkkutarkasti kukaan voi muistaa vaikka paljon on pelaajia, jotka luulevatkin kaikki säännöt osaavansa.

    sulla oli OGK:ssa prona varmaan Kuiri, se on aika tarkka.

    Mutta Mattila antaa gc:n kun vaan otat pari yksityistuntia ja maksat kortin suorittamismaksun, nin saat lyödä miten sattuu ja kortti tulee. Tuttu oli hänellä gc testissä ja oli lyönyt paineessa aivan miten sattuu kymmenen palloa joista kaksi oli lähtenyt oikein, no ko. pro sanoi, että hyvä ja lähtään chippaamaan, no tuttu chippas ensimmäisen säkällä kuppiin ja pro sanoi, että selvä, puttien vuoro, putit oli mennyt oikein, bunkkerista oli noussut yksi pallo ja Gc tuli taskuun….että sellanen greencardi se…..

    Nimetön

    Jees. Kuiri oli mulla prona.

    Oon kuullut samaa J. Mattilan gc kokeista. Ehkä J. Mattilan kannattaisi satsata myös hieman siihen, kenelle tai millaisilla lyönneillä kortin taskuun antaa. Ei ole mitenkään mieltä ylentävää kiertää kenttää ja hakata noin 20-50 metrin lyöntejä tusinan verran/väylä…

    Minä hommasin green cardin pari kesää sitten, paikkana oli OGK ja prona Kuirin Juha.

    Juha piti minulle kyllä sääntöjen mukaiset testit, hermoillessani kyllä pitkät lyönnit & chipit piti ottaa uusiksi, uusintakoetta ei sentään tarvinnut tehdä. Sääntö- ja etikettiosan kävimme läpi suullisesti, kuitenkin ’oikeaa’ kirjallista koetta apuna käyttäen ja pelitaitokokeeksi riitti edellispäivänä kierretty kipinäkierros, jonka tuloskorttikin oli mukana.

    Valmistautuminen tähän sitten? Kuukauden ajan paljon palloja rangella & harjoitusalueella, muutaman illan aktiivinen sääntöjen ja etiketin pänttääminen kotipron avulla (hän myös opetti minulle lyömisen alkeita) ja tuo mainittu kipinäkierros. Pron tunneilla en siis käynyt…

    Mielestäni tuolla testillä pystyttiin varmistamaan minun pelitaitoni ja sääntö&etikettituntemukseni riittävän hyvin green cardia varten…

    …ja tasoituskin pysyi 54:ssä kokonaisen päivän ajan, tipahti parilla pykälällä ensimmäisellä kierroksellani

    Joo mulla oli kans Kuiri ja tasoitus lähti heti ajokortin saatuani laskuun. Mattilan kannattas ehkä hieman tiukentaa linjaansa esim. juuri niin, jos jokin ei mene läpi niin otetaan uusiksi ja antaa pari vinkkiä miten lyönti tehdään(itse jouduin ottamaan chipit uusiksi, mutta onnistua heti kun Kuiri neuvoi vähän unohtuneita chipin saloja).

    Mutta mitä sanotte siihen, että Kuiri vaatii yhtä 7-vuotiasta greencardin suorittajaa täyttämään sen kirjallisen sääntölapun ohjekirjan kanssa. Tällä 2-luokkalaisella pikkupojalla menee kaksi viikkoa sen täyttämisessä, koska kirjoitustaito ei ole vielä kovin nopea. Ois hyvä kun pro kävis lapun pojan kanssa suullisesti läpiTervettä järkeäkin saa gc kokeissa käyttää, ei ihan kaikkien taarvi mennä normien mukaan vai? 7-vuotias poika on taidoiltaan gc arvoinen ja tietää säännötkin.

    Nimetön

    Oma GC:n hankkiminen kesti alle 3 tuntia, kahtena peräkkäisenä päivänä. Sain kortin J.Kuirin yksityisoppilaana ammattitaitoisen opetuksen kera. Testit vietiin läpi opetuksen ja harjoittelun jälkeen saman tien. Eniten ongelmia tuotti tietysti yön aikana sääntöihin tutustuminen, nyt 3 vuotta myöhemmin ja 40+ kisaa käytynä alkavat nekin olla hanskassa.

    Niin, se pelitaito kortin saatuani? Pelitaito testattiin pelaamalla muutama reikä oikealla kentällä, toisella väylällä (par 4) pääsin puttaamaan birdietä … läpäisin testin.

    Osalle ihmisistä golf-pallon lyöminen on luontaista, minulla ei ollut missään vaiheessa ongelmia pallon hakkaamisessa. GC:n suoritin vasurilta, joka tuntuu luontaisemmalta puolelta. Ennen sitä oli kavereiden mailoilla ihmetellyt, miksei palloon osu – oikealta puolelta. Minusta 9:ssä tunnissa voi oppia aivan riittävästi golfia, jopa säännöt, että voi mennä pelaamaan. Minua ei ole koskaan häirinneet vasta-alkajat kentällä, ns. ammattilaiset aiheuttavat paljon enenmmän hammasten kiristelyä niin kotokentällä kuin vieraissakin.

    -Pacdam, hcp 14.9

    Meillä on klubissa jäsenmäärä yli 800 ja aktiivipelaajien osuus melko korkea. Kenttä pakkaa ruuhkaantumaan ja max. ryhmätasoitus ruuhka-aikoina on 108. Yli 36 HCP:n omaaville suositus pelata punaisilta.

    Meillä pro huolehtii kurssituksesta ja sekä perus- että jatko-opetuksesta. Seuran tasoitustoimikunta on valtuuttanut n. 10 ns. ’kokenutta golfaria’ vuoro viikoin ottamaan vastaan greencard-suoritukset.

    Systeemillä on saavutettu 2 etua, eli pro voi keskittyä pelkkään opetukseen ja toiseksi kortin suorittajien taso on noussut. Uusien kortinsaajien on helpompi lähteä kentälle kun perustaso on korkeampi ja suoritusvarmuus parempi.

    Kierrosaika 4 hengen ryhälle on yhä 4 h – 4 h 15 min, vain poikkeustapauksissa enemmän.

    Palaan takaisin keskusteluun ja haluankin täsmentää sitä tosi asiaa että kyllä joku voi oppia green cardin vaadittavat taidot jopa 9 tunnissa mutta EIVÄT KAIKKI. Silti osissa seuroissa on green card kursseja ja on sitten minkälainen tumpelo tahansa niin ei muuta kuin kentälle kuin kurssi on käyty. Ei kaikki opi yhtä nopeasti !!!!

    Onhan se vähän eri asia jollekkin urheilulliselle nuorelle oppia golfia kun eläke ikään ehtineelle liikuntaa karttaneelle naispelaajalle. Kyllä niitä 20 metrin lyöntejä tulee silloin aikaisen monta !!

    Siis siinä ei ole mitään väärää jos testit testataan ja päästään vaadittuun tasoon mutta samat säännöt sitten kaikille.

    7 vuotialle junnulle sääntökokeen pitäminen kirjallisena lienee turhaa. Ensimmäisiä kierroksia kuitenkin pelaa varmasti vanhempien mukana ja siellähän ne säännöt parhaiten oppii.

    Ei green card saa olla mikään este golfille mutta e i saa kyllä mielestäni mikään kurssi todistuskaan olla !!!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: 9 tunnissa green card ??

Etusivu Foorumit Yleistä 9 tunnissa green card ??