23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

35 metriä lipulle

Etusivu Foorumit Yleistä 35 metriä lipulle

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Mitä tekisit? Lippu on keskellä griiniä. Sinulla on matkaa lipulle noin 35-40 metriä, ei esteistä, maasto tasaista. Pallosi lepää hyvin väylänurmen päällä. Minkä mailan valitset ja miten suunnittelet pelaavasi reiän loppuun?

    Nimetön

    Rautakasi käteen ja chippaus griinin reunalle, josta se rullii toivottavasti reikään asti.

    Nimetön

    Luotan 52° titun väliwedgeen. Sillä kaunis nosto, joka putoaa greenille muutama metri ennen lippua ja vierii kuppiin…

    Kevyt matala nosto PW:llä, eka pomppu 5m ennen reikää josta se rullaa huikan reijän taakse, josta helppo tap in.

    On tää peli niin helppoa =)

    Lyön täydellä svingillä, hiekkamailalla, avoimella lavalla, perkeleen korkean ja lyhyen, äärettömän näyttävän lobin, onnistun joka 3:s kerta ja naurattaa niin mahottomasti kun pallo lähtee mihin sattuu loput 66,7 prosenttia yrityksistä..

    Golf on elämyslaji, ja skinit on kivoja.

    Titun 60° Wokeyllä korkealta suoraan tikulle. Tai sitten ei.

    Harjoitus tekee mestarin. Chippaan kohti lippua ja sitten uudeestaan vastakkaisesta suunnasta.

    Höpö höpö, jokos sulta unohtu viime kesän Invitationaali? Siellähän sää upotit just ton mittasen suoraan kuppiin, yhdellä chipillä.

    Kiitos, kiitos. Se oli kyllä kesän paras chippini. Kuittasi monta kylkkäriä ja duffia. Ööö, siis ne muut kesän chipit, siis.

    Mutta normaalisti olen siis harjoitusmoodissa ja chippaan uudestaan samanmittaista – joskus jopa samasta suunnasta =D

    Mulla gap wedge 51° ja hieman avoimella stanssilla pallo hiukan takajalan puolella ja kevyt noin 1/3 swingi. Pallo nousee helposti ja varmasti sekä tippuu 8m ennen lippua josta se rullii tikulle.

    Lempimatka, tuollaista kun pystyn vielä harjoittelemaan omalla pihallani…

    52-asteinen gäppi ja kevyt pitch, alas vähän ennen lippua. Tai vähän jälkeen. Tai vähän sivulla. Ja joka kolmas kerta, varsinkin vähän tärkeämmässä paikassa, on tuloksena se s**tanan s*ketti.

    60-asteinen lobberi on valintani. Lapa seljälleen, täysi svingi ja juureen tippuu…näin suunnittelen.
    60 lobberi, läpa seljälleen, toppi kylkeen, wedgellä 100-metrinen lähestymislyönti takaisinpäin, chippi väliwedgellä jaa kaksi puttia…näin se tuppaa menemään.

    Nimetön

    Titun 56 wedge käteen , korkeahko pitch lyönti joka tippuu vähän ennen reikää ja ….meneee kuppiin!!

    Mullakin 52-asteinen gäp ja 1/2 pitch, alas vähän ennen lippua. Mulle helpoimpia lyöntejä.

    Riippuu greenin koosta ja väyläruohon pituudesta. Jos on rulleja luvassa(iso greeni, lyhyt ruoho väylällä) niin tsippaan jäykin rantein esim. rauta seiskalla/kutosella. Oletan että eka pomppu on väylän puolella. Jos greenin reunaan liikaa matkaa ja ruohokin tuuheaa niin lobbarilla nosto greenille etureunaan, josta pallo valuu lipulle.

    gapillä mäkin yleensä lyön – tavoitteena päästä griinille ja kahdella putilla sisään…

    ts

    Mä en kyllä uskalla tosta täyttä lyöntiä lähteä lyömään. Se käy sen verran korkeella, että äkkiä sattuu joku asteroidi linjalle ja muuttaa pallon kulkua. Sitten se ei meekkään reikään ninnkun oli tarkotus. Semmonen 72,6% teholla lyöty jossa hieman koittaa saada mailan osuman takana olevaa massaa enemmän pallon alle kuin taakse, antaa kuolleemman lentoradan ja saa sen pysähtymään paremmin kuin spinnilyönnin vastaavalta etäisyydeltä

    Nimetön

    Rautakasilla tai -ysillä puoliswingillä puhdas osuma forelle tai griinin etureunaan alustasta riippuen, josta sitten rullit lipulle ja hyvällä säkällä niin lähelle, ettei tarvita kuin yks putti. Ja kenttämestarikin kiittää.

    58asteinen kaäteen ja agresiivisesti matala pitch lipulle

    Todennäköisesti koettaisin saada wedgellä alakierteisen pitchin greenille..jossa se yhden pompun jälkeen pysähtyisi lipun juureen (teoriassa näin). Harvemmin taitaa mennä suoraan kuppiin.

    Tottahan siinä pitää katsoa miten pallo loppuviimeksi makaa, kuinka greeni viettää ja miten se esim. rajautuu bunkkereihin, veteen jne. Liialla riskinotolla tulee helposti tupla tai tripla.

    Vaihtoehtona on lyödä korkeampi (lobby)wedge-lyönti greenin keskelle.

    Tällainen 30-40 metrinen on kiva lyötävä. Ainakin meikäläinen joutuu iskemään ’fiiliksellä’, mitään varsinaisia mittoja ei näille ole. Hyvänä päivänä onnistuu, sittenkin tulee useinmiten kahta puttia. ’Sählipäivänä’ enemmänkin.

    Mailavalinta riippuu siitä kuinka paljon griiniä on käytettävissä. Pallo mahdollisimman matalana, alas metri griinin puolella ja loput rullina. Helppo kontrolloida ja virhelyönnitkin yleensä yhden putin päässä lipusta.

    Scoring low is a game of a humble man.

    Pakkohan kaukon on yrittää erottua massasta. Hybridi käteen ja tatsilla pallolle kyytiä. tarkastan kyllä ennen lähestymistä mihin suuntaan ruoho on ajettu väylällä, forella ja greenillä. Tuloksen kannalta ratkaisevampaa lienee seuraavan putin onnistuminen.

    Nimetön

    Titun 60º käteen ja puolisvingillä lipulle.

    mielialasta riippuen joko chip-and-run tai lobby 60 asteisella!

    Mä otan sändin käteen ja lobi lipulle. Jos käy huonosti, ni pallo saattaa jäädä jopa metrin päähän lipusta… normaalisti siis suoraan ilmasta kuppiin!

    Näin olen siis unta nähnyt…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
Vastaa aiheeseen: 35 metriä lipulle

Etusivu Foorumit Yleistä 35 metriä lipulle