16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

28 Pelaamaton paikka

Etusivu Foorumit Yleistä 28 Pelaamaton paikka

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kuinkas moni käyttää tätä sääntöä hyväkseen ja kuinka moni taas jääräpäisesti lyö sen pallon sieltä minne on sen edellisellä lyönnillä laittanut? Kuulun jälkimmäiseen porukkaan vaikka yleensä tuosta tulee parikin ylimääräistä sen rangaistuksen välttämisen sijaan. Pääseekö tästä syndroomasta jotenkin irti?

    Kuule Antti, tuohon en voi muuta sanoa kuin että tyhmyydestä sakotetaan! 😉

    Mulla on ainakin taipumusta yrittää pelata liian vaikeista paikoista. Liian usein 28-sääntö unohtuu ja sen muistaa vasta epäonnistuneen pelastusyrityksen ja 5 minuutin kiroilun jälkeen. Jostain syystä joka kerta, kun pelikaveri yrittää pelata mahdottomasta paikasta, säännön 28 kyllä muistaa, mutta itse sitä ei tule käytetyksi tarpeeksi.

    Löin viikko sitten pallon suoraan toisen väylän tiiauspaikan roskikseen, voitteko kuvitella! Oli siinä pelikavereilla naurussa pitelemistä.

    Jouduin ottamaan dropin. Niin ois Anttiki ottanu. Onko kyseessä muuuten vapaa droppi? Kiinteä haitta kuitenkin.

    Mikä sen järjen pimentää metsähallituksen puolella? Viimeksi eilen Sea Golf Rönnäsissa par 4:lla 9, kun piti kaivaa pallo neljällä lyönnillä pusikosta.

    Mulla on tapana lyödä Peltolan viitosella oikealla puolella olevaan männikköön. Kerran aloin taiteilemaan chipperillä palloa väylälle ja epäonnistumisen seurauksena aloin epäillä näkökykyäni – turpeeseen lyömässäni pesässä olikin kolme palloa;) Vahingosta viisastuneena tässä kohtaa poikkeuksellisesti käytin sääntöä 28 ja ylimääräisten lyöntien lisäksi sain siis kaksi ylimääräistä palloa:)

    Eikös toi roskakori muuten ole haitta ja näin ollen jonkun muun säännön alainen?

    Kun palloni on hankalassa paikassa tai vesiesteessä lyötävissä, punnitsen saanko lyönnillä vai dropilla pallon VARMEMMIN paremmin peliin. Yleensä droppi voittaa, mutta jos lyömällä voi voittaa lyönnin niin silloin voi kokeilla. Lyömällä voi voittaa griinin lähellä jos on mahdollisuus saada pallo griinille. Sitä vastoin par-5:lla suoritetun avauksen jälkeen pahasta paikasta on yleensä droppi paikallaan.

    Eli ajattele: droppi tai lyönti (ihan sama tuloskortissa). Monet lähtee ihan turhaan lyömään hankalasta asennosta vain muutaman metrin voittaakseen – ja todella paljon riskeeraamalla.

    Vinkki: Jos pallo on TODELLA PAHASSA raffissa ja reiälle on matkaa 150-200 metriä niin silloinkin kannattaa parempienkin pelaajien harkita droppaamista JOS pääsee lyömään väylältä. Näin voi päästä kahdella ’lyönnillä’ griinille kun taas PAHASTA raffista voi pallo mennä mihin vain jos edes saa ylös. Tämmöinen tilanne toteutuu ainakin kotikentällämme dogleg par5:lla, jossa oikaisijoita varten on mutkan raffi jätetty polven korkuiseksi.

    Droppi ottaa itsetunnolle, mutta TULOSKORTISSA SE EI NÄY

    Vielä kun sisäistätte tämän niin kynnys dropata ei ole enää niin suuri:

    Droppi on ystävämme ei vihollisemme! =)

    Täytyy kyllä myöntää että tässä asiassa on ollut sääntötuntemuskin heikko eli pelaamattomasta paikasta vapautuminen. Harhaluuloni eli mailan mitta lähimmästä vapauttavasta paikasta maksoi mulle sunnuntaina vähintään kaksi lyöntiä. Todellisuudessahan pallo liikkuu sivusuunnassa kaksi mailan mittaa sijaintikohdasta…

    Niin kaksi mailan mittaa sivuun sijaintikohdasta tai lipun linjassa taakse niin paljon kuin sielu sietää mutta joskus pallo saattaa mennä niin syvälle ettei kumpikaan edellisistä vaihtoehdoista riitä pääsemään hyvin pelattavaan paikkaan niin tällöin kannanttaa palata pelaamaan uusi pallo edellisen lyöntipaikalta.

    Niin ja kannattaa pitää muistissa että tilapäisestä vedestä saa vapautua myös metsän puolella. Tämä saattaa hyvällä tuurilla vapauttaa ilman rankkuja.

    Hyviä vinkkejä, kiitos:)

    Tuo taaksepäin palaaminen näissä tapauksissa on useimmiten pelin joutumisen kannalta huono ratkaisu (siis ensin on haettu palloo ja sitten koitettu ihmetellä vaihtoehtoja).

    Ja muistakaahan, että pelaamattoman paikan saa ottaa myös bunkkerista. Jos vaikkapa puttaa/chippaa sikanopealla greenillä bunkkeriin, saa rankkarilla uusia puttinsa/chippinsä. Hyödyllinen muistaa varsinkin, jos olet mielestäsi huono bunkeripelaaja tai jos pallon paikka bunkkerissa on todella vaikea (lipan alla alarinteessä tms.)

    Nimetön

    Eikös sen bunkkeriin menneen lyönnin uusiminen ole sama kuin löisi esim. outtiin. Eli rankkari plus se bunkkeriin lyöti lyönti. Sääntö 28 on mielestäni eri asia.

    Nimetön

    Mielestäni pack on oikeassa, eli ainostaan vesiesteessä ei saa pallo julistaa pelaamattomaksi. Eli jos puttaat metrin päästä reiästä kovaa keskelle periaatteella ja lipsahtaa vierestä ohi ja valuu vaikka griinibunkkeriin niin voit julistaa pallon pelaamattomaksi, viedä pallon metrin päähän lipusta uudelleen yhdellä rankulla. Ei kovin urheiluhengen mukaista kylläkään.

    Vai olenko väärässä?

    Pallon voi julistaa pelaamattomaksi bunkkerissa mutta se on dropattava bunkkeriin joten unohtakaa ne uusintaputit yhdellä rankulla….

    Joo siis Kaapolle vastauksena että tämä on nimenomaan sitä että julistetaan pallo bunkkerista pelaamattomaksi, eli sääntö 28. outtiin lyönti on eri. Tietysti lopputulos on lyönneissä sama molemmissa: rankkari ja uusi lyönti edellisestä lyöntipaikasta. Mitä tulee siihen, onko tämä ’reilua peliä’, niin ainakin itse käytän kaikkia niitä porsaanreikiä, mitä säännöt antavat myöten, kuitenkin pelaten niiden mukaisesti. Golfin eräs viehätys on se, että tuntee säännöt ja pyrkii säästämään lyöntejä sääntöjen mahdollistamalla tavalla 🙂

    Olet väärässä! Kyllä yksi mahdollisuus on (kuten sanoit) bunkkerista dropata kahden mailanmitan päähän/lyöntisuunnassa taaksepäin, mutta bunkkeriin. Jos käyttää sen sijaan edellisen lyöntipaikan sääntöä, saa pallon lyödä edellisestä lyöntipaikasta bunkkerin ulkopuolelta. Tarkistapa sääntökirjasta!

    joo taidatpa sittenkin olla oikeassa…

    ts

    Golfin sääntöjen mukaan pallon saa AINA! ja joka tilanteessa dropata yhdellä penaltilla edellisen lyönnin lähtöpaikalle. Siinä ei myöskään ole mitään hengen vastaista, koska säännöt sen selkeästi sallivat. Pelaamattoman paikan sääntö bunkkerissa rajaa lähinnä lipun linjassa taaksepäin menemisen niin, ettei esteestä pääse pois, mutta edellisen lähtöpaikalle pääsee AINA !

    Nimetön

    Launantaita varten hyvä neuvo, älä lyö pelaamattomaan paikkaan =) A-radan oon nyt pelannu valkosilta, B:tä en vielä, A2 pääse ainakin vielä veden yli mutta taitaa tosiaan olla liikaa matkaa siinä B2:lla, pitääpä huomenna kokeilla =)

    Pelaamaton paikka bunkkerissa – ok, tän ymmärrän. Mutta kuinka tuohon tilanteeseen putataan?

    Ojo

    Hiukan menee offtopic, mutta kysymys:

    Kuinka monta rankkua tulee tilanteessa, jossa olet lyönyt vaikka 2. lyönnin metsään ja ajattelet että ’kyllä se sieltä löytyy’ etkä lyö varapalloa. Et kuitenkaan löydä palloa vaan päätät jatkaa siitä kohtaa josta pallo metsään meni. Eli lähteekö sieltä 4. vai 5. lyönti?

    Et voi lyödä uutta palloa siitä kohtaa, ’josta se metsään meni’. On palattava edellisen lyönnin paikalle yhdellä rankulla.

    Nimetön

    Jos palloa ei löydy metsästä ja varapalloa ei ole lyöty on uusi pallo (eli tässä tapauksessa 4. lyönti lähtee) lyötävä siltä paikalta mistä edellisen löi metsään. Golfissahan ei tunneta ’kadonnut pallo’ käsitettä – eri asia on, jos pallo on mennyt todistetusti vesiesteeseen.

    Ojo

    Tiedän että pitäisi kävellä takaisin edelliselle lyöntipaikalle ja lyödä sieltä, mutta joskus pelin nopeuttamisen kannalta on parempi jos jatkaa siitä. Olemme kaverin kanssa joskus tehneet näin ja ottaneet 2 rankkua.

    Pitää vaan lyödä se varapallo, niin ei tule turhia väittelyjä rankkujen määristä.

    Ei tuo bunkkeriin puttaaminen ole niin teoreettista kuin ensi kuulemalta tuntuu. Pitkä alamäkiputti, lippu reunassa ja liukas greeni ynnä bunkkeri sopivalla paikalla.

    Tuo oli joka tapauksessa uusi ja mielenkiintoinen tieto, että pallon voi dropata aina lähtöpaikalleen yhdellä rankilla.

    Enpä osaa pitää rankin ottamista mitenkään epäurheilijamaisena, pikemmin järjen käyttönä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 46)
Vastaa aiheeseen: 28 Pelaamaton paikka

Etusivu Foorumit Yleistä 28 Pelaamaton paikka