16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

18r kenttä -> 12r?

Etusivu Foorumit Yleistä 18r kenttä -> 12r?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1326682 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    Ihan vaan ajatuksen tasolla. Mitä mieltä olette jos lähtökohtaisesti kentät olisivatkin 18-reijän sijaan 12-reikäisiä? Esimerkiksi kahdesta 18-reijän kentästä voisi saada kolme 12-reijän kenttää. Uhka vai mahdollisuus?

    – Enemmän valinnan varaa?
    – Vähemmän ruuhkia kentillä?
    – Kierros kestää pitkään, mutta ei liian pitkään?
    – 9r on liian lyhyt, 18r liian pitkä?
    – Mitä muuta?

    TT

    #1326694 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hieman tuota pitäisi sulatella, töiden jälkeen 9r riittää mainiosti, viikonloppuisin mielellään 18r. En itse varmaan kovin pitkälle yli 20km ajaisi 12r kierroksen takia.

    #1326695 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kaikki reikämäärät ovat hyviä tilanteesta ja pelaajasta riippuen. Fiksua voisi olla se, että klubi ei sijaitsisi kierroksen puolivälissä vaan esim. 12 reiän jälkeen. Esimerkiksi Masterissa toinen kenttä on 7 + 11 reikää ja toinen 18 reikää. Esimerkiksi aikaisin aamulla, jolloin kenttä on tyhjä, voi valita minkä tahansa näistä vaihtoehdoista (eli lähteen pelaamaan reiältä 8, jos 11 reikää tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Lisäksi Forestilla voi kääntyä takaisin taukokioskilta, jolloin Forestin kierros voi olla melkein mitä tahansa 11 ja 18 väliltä. Eli vaihtoehtoja riittää.

    Nimetyille pelioikeuden haltijoille, jotka lisäksi pystyvät/haluavat pelata ei-ruuhkaiseen aikaan nämä ovat todellisia vaihtoehtoja. Mutta prime ajankohtina on vaikea sovittaa yhteen niitä, jotka haluavat pelata 18r ja ne, jotka haluavat pelata vähemmän – varsinkin, jos pitäisi vielä vajaat kierrokset pitäisi hinnoitella täysiä kierroksia halvemmiksi.

    #1326696 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minusta golfin paras piirre on se, että jokaisella kierroksella on onnistumisia ja epäonnistumisia. Pikainen tulosstatistiikan vilkaisu osoittaa, että tähän tarvitaan 18 reikää.

    Tietysti, jos asenne on kierroksen ensimmäisen huonon reiän jälkeen ”p…a päivä, läiskitään kierros loppuun sen kummemmin yrittämättä”, lyhyemmät kierrokset voi olla parempi ratkaisu, koska silloin on paremmat mahdollisuudet päästä maaliin ilman tuota tunnetta.

    Siirtyminen kahdelle eniten pelaamalleni kentälle vie 40-50 min, joten 18 reiän kierroksissakin aikahyötysuhde jää huonoksi 65-75% ja pienemmillä reikämäärillä hyötysuhde on todella huono. Tästäkin syystä pelaan lähes yksinomaan 18 reiän kierroksia (n. joka neläskymmenes kerta on 9 reiän kierros eli yksi kaudessa).

    Viitaten tämän päivän pääartikkeliin: golfin ei tarvitse olla hauskaa vaan elämyksiä tuottavaa. Nämä asiat vain sekoitetaan niin usein nykyään.

    Minun puolestani kukin saa pelata halaumansa mittaisia kierroksia, kunhan käytännöt eivät rajoita pelin päämuotoa eli 18 reiän kierroksia tai hidasta merkittävästi 18 reiän kierrosten pelaamista.

    #1326698 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Aika paljon tuosta 12-reikäisestä mallista puhuttiin muutama vuosi sitten. Lähtökohtana oli tietenkin golfin houkuttavuuden kannalta negatiivinen ajankäytön dilemma. Lyhyemmästä kierroksesta ajateltiin ongelmaan ainakin jonkinlaista ratkaisua, lähinnä jenkeissä (tietenkin). Nykykentät ovat pääsääntöisesti kovin vaikeita muutettaviksi niin 12- kun 3×6-reikäisiksikin, joka jälkimmäinen vaihtoehto olisi mielestäni puhtaasti ajankäytön ja valinnanmahdollisuuksien kannalta se parempi vaihtoehto.

    En ole itse kuitenkaan juurikaan lämmennyt tuolle kolmen lisäreiän ajatukselle, kiireiselle pelaajalle taitaa sittenkin riittää se yhdeksikkö. Ja kuten Pappa totesi, se oikea mittari on 18 reikää, koska ne fyysiset ja sen myötä myös henkiset haasteet iskevät juurikin siellä 12 reiän jälkeen.

    Fiksua voisi olla se, että klubi ei sijaitsisi kierroksen puolivälissä vaan esim. 12 reiän jälkeen.

    Tämä ei kuulosta oikein hyvältä ainakaan nykymalliin peilaten. Tuolla tavalla pakotettaisiin pelaajat pelaamaan 12 reikää, vaikka haluaisivat pelata vain ysin.

    #1326736 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuskin mikään estää pelaamasta vain 12 reikää tai vaikka 5 reikää. Green-feellä tämä tietysti tulee reikää kohti kalliimmaksi kuin täydet kierrokset, mutta vapaalla pelioikeudella vain muutaman reiän pelaamisen hinta ei ole ongelma. Mielestäni lähtöaikojen saatavuus on melkein kaikilla kentillä suurempi ongelma – kun kenttä on täysi, kierros kestää. Eikä täyden kierroksen jälkeen voi lähteä pelaamaan vielä 9 tai esim. vain 4 reikää, kun kaikki tee-ajat on jo varattuna. Tietysti poikkeuksena monet maaseudun kentät sekä Sarfvik, joissa pelaajamäärä on pienempi, jolloin pärjätään pallorännillä. Myös Pickalassa taitaa olla aina 1 kenttä pallorannillä.

    #1326737 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Tuskin mikään estää pelaamasta vain 12 reikää tai vaikka 5 reikää.

    Ei tietenkään estä, mutta käsittääkseni tässä onkin kyse kentän suunnittelusta siten, että 12 reiän jälkeen ollaan takaisin lähtöruudussa. Omilla kotikentilläni matka klubille on 5 tai 12 reiän jälkeen aika pitkä…

    #1326738 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jos peli ei olisi kotoisin tusinamaasta, voisi olla 15 reikää. Mutta nyt se on 18 ja käy mulle hyvin kun aikaa on. Jos ei olisi niin ysi sitten. Ei tarvetta muutokseen.

    #1326739 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä reikämäärällä spekulointi on sikäli tarpeetonta, että jokainen voi pelata haluamansa määrän ja esim 12 reiän jälkeen kävellä takaisin klubille (matka 12 griiniltä klubille yleens < 1km = 10min). Loppukesän iltakierroksilla tämä on aika usein realiteetti, eli pelataan niin pitkään kun valoa riittää.

    … vai olemmeko tässäkin asiassa niin auktoriteettien vallassa, että tarvitsemme Marinin hallitukselta tarkan määräyksen, kun emme muuten osaa tehdä päätöksiä omilla aivoilla.

    Joku voi ryhtyä valittamaan greenfeestä, mutta siihen in valmis vastaus: nimetystä vapaasta pelioikeudesta pitää olla jotain etua suhteessa gf-pelaajiib – esim se, että voi itse päättää, montako reikää pelaa

    #1326757 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Rinkussa onnistuisi 5 ja 11 erinomaisesti. 12 onnistuu myös jos 13 avauksen jälkeen kiipeääkin klubitalolle. Mikä estää pelioikeuden haltijaa lopettamasta niihin. GF pelaajille varmaan joku hinnoittelu.

    #1326763 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    12 onnistuu myös jos 13 avauksen jälkeen kiipeääkin klubitalolle.

    Öh… nyt minulta jäi jotain ymmärtämättä… miksi joku avaisi reiällä 13, jos hän lopettaa 12 reiän jälkeen..?

    #1326764 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Rinkussa onnistuisi 5 ja 11 erinomaisesti.

    Kyllä, erityisesti vitosen jälkeen on helppoa siirtyä suoraan autolle, sen sijaan 11 vaatii pikku mutkan klubin kautta, mutta se on vain hyvä asia, kyllä siinä vaiheessa jo juoma ja ehkä ruokakin maistuu.

    Aloin tässä kuitenkin miettiä mahdollisia lieveilmiöitä, en juuri Rinkun osalta, vaan ylipäätään. Jos ja kun ihmiset alkavat lopetella kierroksiaan sinne sun tänne kentillä, joilla pelaaminen on suunniteltu 9- tai 18-reikäiseksi, niin syntyyko siitä turvallisuusongelmia ja tarpeetonta pelin viivästymistä kierroksensa kesken lopettaneiden haahuillessa pitkin poikin kenttää?

    Nooo, tuskin sentään, ei kai noita poikkeusyksilöitä sentään niin paljon sikiä, että asiasta syntyisi ongelmia. Toivottavasti…

    #1326765 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Öh… nyt minulta jäi jotain ymmärtämättä… miksi joku avaisi reiällä 13, jos hän lopettaa 12 reiän jälkeen..?

    Ei kai miksikään mutta poistuminen tapahtuisi noin avauksen kohdalta. Jos taas lähdetään 12 jälkeen mäkeen kohti klubia niin minusta se aiheuttaisi turhaa odottelua jos siellä 12:ntee paikalla on jo porukka odottamassa. Pitäisi vielä odottaa että keskeyttävät tulee rinnettä ylös. 13:sta kautta sentään ei tulisi muille häiriötä.

    Muutenkin siitä poistuttuaessa,siis myös 11 jälkeen, pitää katsoa ettei 10:n avaajat lyö palloa kalloon… Olisko tässä mitään järkeä, epäilen. Ja muutenkin, jos otetaan tavaksi poistua kuka mistäkin, tulee siitä härdelliä ja vaaraa ennen pitkää.

    #1326772 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Ei kai miksikään mutta poistuminen tapahtuisi noin avauksen kohdalta. Jos taas lähdetään 12 jälkeen mäkeen kohti klubia niin minusta se aiheuttaisi turhaa odottelua jos siellä 12:ntee paikalla on jo porukka odottamassa. Pitäisi vielä odottaa että keskeyttävät tulee rinnettä ylös. 13:sta kautta sentään ei tulisi muille häiriötä.

    Muutenkin siitä poistuttuaessa,siis myös 11 jälkeen, pitää katsoa ettei 10:n avaajat lyö palloa kalloon… Olisko tässä mitään järkeä, epäilen. Ja muutenkin, jos otetaan tavaksi poistua kuka mistäkin, tulee siitä härdelliä ja vaaraa ennen pitkää.

    Siis hetkinen? Mikäs Rinkussa nykyään onkaan pelijärjestys? Kympin avaajat lyövät 11:ltä poistuvia kalloon?? Ei kai sieltä 11 griiniltä tarvitse kympin väylän kautta poistua, vaan sitä tietä pitkin, jolloin voi mainiosti odottaa, että kympiltä ovat avanneet.

    #1326778 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    En muista kenttää josta poistutaan jonkun toisen väylän teepaikan edestä. Mutta voi niitä silti olla.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: 18r kenttä -> 12r?

Etusivu Foorumit Yleistä 18r kenttä -> 12r?