[10][12]

Toni Karjalainen ja Janne Mommo ET:n toisiin esikarsintoihin

Toni Karjalainen pelasi itsensä toiseenkarsinta vaiheeseen

Toni Karjalainen sijoittui Chart Hillsin kentällä Englannissa kymmenneksi ja Janne Mommo 17:ksi Kölnissä ET:n ensimmäisissä esikarsinnoissa joihin osallistui lähes 700 pelaajaa. Karjalainen oli koko neljän kierroksen karsinnan ajan kärjen tuntumassa. Kisan voittaja oli häntä vain viisi lyöntiä edellä ja kuittasi 1463 euroa. Karjalainen ja Mommo jäivät ilman palkintorahoja mutta saivat paikan toiseen karsintavaiheeseen. Viidellä eri kentällä pelatuista karsinnnoista selvisi 148 pelaajaa toiseen vaiheeseen joihin pääsevät mukaan myös Challenge Tourilta 90 ensimmäisen joukkossa rahalistalla olevat. Nimekkäimmät suomalaiskarsiutujat olivat Tuomas Tuovinen, Ari Savolainen ja Thomas Sundström. Viimeiseen , finaalivaiheeseen pääsee 168 pelaajaa. Finaalissa tulee olemaan mukana paljon myös ET:lla 115:n heikommalle puolelle jääneitä. Tällähetkellä myös Mikko Ilonen (121:s) on vaarassa joutua karsintojen viimeiseen vaiheeseen 35 finaalin parasta kuittaa kategorian 11 ET:lle. Suomalaisista vain kaksi, Mika Piltz ja Anssi Kankkonen on saanut ET:n kortin karsintojen kautta. Roope Kakko ja Pasi Purhonen pääsevät mukaan toiseen karsintavaiheeseen joka pelataan Costa Bravalla marraskuun alussa. Kuuden kierroksen mittainen finaali kisataan Aurinkorannikolla marraskuun puolivälissä.

ET:n esikarsinnat