Teppo, 85, teki viidennen hole in onensa – ”Näköjään vanhanakin pystyy ihmetekoihin” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Teppo, 85, teki viidennen hole in onensa – ”Näköjään vanhanakin pystyy ihmetekoihin”

Teppo Virranniemi on sovitellut harrastelijagolfariksi poikkeuksellisen usein palloa reikään yhdellä lyönnillä.

Seuraavaksi tavoitteekseen hän asetti omaa ikäänsä vastaavan kierrostuloksen pelaamisen.

Teppo Virranniemelle jos jollekin ”holareiden” tekeminen tuntuu olevan arkipäivää. Hän onnistui jälleen viime perjantaina iskemään pallonsa yhdellä lyönnillä reiän uumeniin, tällä kertaa Peuramaa Golfin Pikku Peura -kentällä, jonka kahdeksannella reiällä tullut hole in one oli jo golfuran viides.

”Se oli komea 123-metrinen lyönti vanhalla draiverilla. Pallo putosi kaksi metriä ennen lippua ja pyörähteli siitä reikään. Mietiskelin vain, että näköjään vanhanakin pystyy ihmetekoihin”, Virranniemi, 85, kertoi.

Teppo totesi olleensa pelikumppaninsa Aila Ramm-Schmidtin kanssa tapahtuneesta sen verran hölmistynyt, että Srixon-merkkisen pallon nosto reiästä jäi kuvaamatta. Myös kuohuvat juomat ovat vielä nauttimatta.

”Emme ehtineet jäädä klubille juhlimaan hole in onea muiden kiireiden vuoksi, ja pallo sekä tuloskorttikin ovat vielä minulla. Vien ne sitten seuraavalla kerralla, kun menen Peuramaalle. Ja ehtiihän tuota myöhemminkin juhlia.”

Ensimmäinen on aina ensimmäinen, ja tässä viimeisimmässä lentokaari draiverilla oli erityisen hyvä.

Ensimmäinen holari näki päivänvalon Kuusamo Golfin entisellä kentällä, Rukalla, vuonna 1999. Kolme muuta ovat tulleet Teneriffalla, missä Virranniemi on viettänyt 22 talvea. Kaikki hole in onet ovat olleet myös osuman puolesta laadukkaita lyöntejä, paitsi Teneriffan viimeisin, joka oli hänen mukaansa ”tarkka maanuoliainen”.

Tehdyistä holareista kaksi nousee ylitse muiden.

”Ensimmäinen on aina ensimmäinen, ja tässä viimeisimmässä lentokaari draiverilla oli erityisen hyvä.”

Virranniemi on yli 200 henkilöä työllistävän kuusamolaisen puunjalostusyrityksen Pölkky Oy:n perustajajäsen. Golfin hän aloitti kotikonnuillaan jäätyään eläkkeelle vuonna 1995. Sittemmin tie vei Espooseen lähemmäksi tyttären perhettä.

”Hyvin olen Espoossa viihtynyt, vaikka eihän kuusamolaisuus minusta minnekään häviä. Olen Kuusamo Golfin jäsen, ja Petäjäkankaan kentällä tulee edelleen käytyä pelaamassa, seuraavan kerran elokuussa.”

Virranniemi osallistuu tuolloin Pölkky Golf -nimiseen kilpailuun, jonka on kerran voittanutkin.

”Golfaaminen on kohdallani jonkin verran vähentynyt. Pelaan nykyään keskimäärin kaksi kierrosta viikossa – ja siis 18 reiän kierroksia, sillä kierrän aina ysireikäiset harjoituskentätkin kahteen kertaan. Siitä kertyy sellaiset 100 kierrosta vuodessa.”

”Noin tasoituksella 22” pelaava Virranniemi sanoi, että hänen seuraava tavoitteensa on pelata 18 reiän kierroksella omaa ikäänsä vastaava tulos. Tästä Teppo on päässyt tänä vuonna jo kolmen lyönnin päähän.

”Olisikohan se satavuotiaana helpompaa? Silloin ei tarvitsisi pelata kaksinumeroista tulosta”, hän pohdiskeli naureskellen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje