11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rory McIlroy uskoo, että R&A suunnittelee Openin järjestämistä Irlannissa

Portmarnock Golf Club on klassinen links-kenttä Dublinin lähellä. Kuva Getty Images.

Maailman vanhinta major-turnausta ei ole vielä koskaan pelattu Irlannissa.

Maailman vanhin major-turnaus, The Open Championship, on pelattu aina Britteinsaarilla. Kilpailun juuret ovat Skotlannissa, ja yhdeksästä nykyisestä niin sanottuun Open-rotaatioon kuuluvasta kentästä, neljä sijaitsee Englannissa. Irlannin saarellakin Open on pelattu kahdesti, kun Pohjois-Irlannin Royal Portrush isännöi kilpailua vuosina 1951 ja 2019.

Irlannin valtio alueella The Openia ei kuitenkaan koskaan ole pelattu, vaikka Irlannissa on Skotlannin jälkeen toiseksi eniten links-kenttiä maailmassa. Enemmän kuin Openista vahvan jalansijaan saaneessa Englannissa.

Aika Openin järjestämiseen Irlannissa saattaa kuitenkin olla jo lähellä. Niin uskoo ainakin Rory McIlroy.

”Luulen, että R&A harkitsee sitä vakavasti – ja olisihan se mahtavaa”, McIlroy totesi viime viikolla pelatun Irish Openin yhteydessä.

McIlroy arvioi, että kentistä R&A:n kiikareissa saattaa olla Dublinin liepeillä sijaitseva Portmarnockin klassinen links-kenttä, jonka on aiemmin arveltu olevan logistisesti haastava Openin kaltaisen suurtapahtuman järjestämiseen.

R&A on toistaiseksi toppuutellut puheita Openin järjestämisestä Portmarnockissa, muttei ole vielä julkisesti reagoinut McIlroyn tuoreeseen arvioon. Juuri McIlroyn spekulointi herättää kuitenkin väistämättä kysymyksen: ei savua ilman tulta?

Seuraavien kolmen vuoden ajalle The Open -isännyydet on jo päätetty: Royal Troon, Skotlanti (2024), Royal Portrush, Pohjois-Irlanti (2025), Royal Birkdale, Englanti (2026).

Lue seuraavaksi: Yksi nousi ylitse muiden äänestyksen suosikkina uudeksi The Open -kentäksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje