12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

Phil Mickelson ei lähde puolustamaan PGA Championshipin voittoa

Phil Mickelsonin poisjäänti PGA Championshipistä oli odotettu ratkaisu, sillä hän ei ole pelannut ainuttakaan kilpailua yli kolmeen kuukauteen. Kuva: Getty Images

Mickelsonilta jää ensimmäisen kerran kaksi peräkkäistä major-kilpailua väliin lähes 30 vuoteen.

Spekulaatiot Phil Mickelsonin tulevaisuudesta PGA Tourilla ja huippugolfissa yleensäkin ovat velloneet sen jälkeen, kun hän päätti jäädä helmikuussa sauditaustaista LIV Golf Invitational -kiertuetta koskevien kohua herättäneiden kommenttiensa jälkeen kilpailutauolle.

Perjantaina Mickelson ilmoitti, että hän ei aio osallistua ensi viikolla pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun PGA Championshipiin, eikä näin ollen ole puolustamassa turnauksen viimevuotista voittoaan.

Kisaa organisoivan PGA of America -järjestön mukaan Mickelson olisi ollut tervetullut Southern Hillsiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta 29 vuoteen, kun vuonna 1992 ammattilaiseksi ryhtyneeltä Mickelsonilta jää kaksi peräkkäistä majoria pelaamatta.

Ilmoitus oli odotettu, sillä Mickelson ei ole kilpaillut missään sitten helmikuun alkupuolella käydyn Saudi International -turnauksen. Osallistuminen major-turnaukseen ilman kisatuntumaa ei lähtökohtaisesti puoltaisi onnistumista koitoksessa, missä koolla ovat maailman parhaat pelaajat.

On mahdollista, että Mickelsonin seuraava kilpailu olisi Lontossa viikko ennen U.S. Openia pelattava LIV Golf Invitationalin avausturnaus. ”Lefty” oli pyytänyt PGA Tourilta osallistumisoikeutta tähän turnaukseen, mutta kiertue hylkäsi anomuksen, kuten se teki myös kaikkien muiden pelaajien pyyntöjen kohdalla.

PGA Tour ja DP World Tour ovat ilmoittaneet jäsentensä menettävän pelioikeuden kiertueillaan, mikäli he aikovat pelata LIV Golfin järjestämissä tapahtumissa. Sauditaustainen kiertue on pitkin talvea ja kevättä koettanut houkutella tähtipelaajia kisoihinsa jättimäisillä palkintosummilla.

Kesäkuussa 52 vuotta täyttävä Mickelson otti viime keväänä sensaatiomaisesti PGA Championshipin ykköstilan Kiawah Islandilla Etelä-Carolinassa nousten kaikkien aikojen vanhimmaksi major-voittajaksi.

Sitten vuoden 1960 vain Tiger Woods ei ollut lähtenyt puolustamaan edellisen vuoden PGA Championshipin voittoa. Woods voitti kisan Southern Hillsissä vuonna 2007, mutta joutui jättämään seuraavan vuoden turnauksen väliin oltuaan polvileikkauksessa.

Lue seuraavaksi: PGA Tour linjasi kantansa: Jos saudien LIV-kiertue kiinnostaa, edessä voivat olla potkut