18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Paloheinään par-3 kenttä tekonurmesta

Markku Hyvärinen on yksi Paloheinä vakioasiakkaista.

Hanna

Paloheinän golfkeskuksen merkitys suomalaiselle golfille avautuu todenteolla , kun kehäykkösen ja Tuusulantien lähistöllä sijaitsevalla alueella käy esimerkiksi viikonloppuna.

Range avattiin perjantaina kello 12.00, jo puolen tunnin päästä lyöntimatoista yli puolet oli käytössä. Viikonloppuisin harjoittelijoiden määrä on hyvällä säällä lähellä päivää kohden lähellä tuhatta.Yksinkertaisella matematiikalla ynnäten päästää varovastikin arvioiden lähelle sataatuhatta harjoituskertaa kautta kohden…

”Valtava määrä hyvin eriaisia golfareita käy täällä harjoittelemassa ja kursseilla.Aloittelijoista suuri osa päätyy jossain vaiheessa jonnekin muualle pelaamaan. Olemme selkeästi kasvattajan roolissa ja ylpeitä siitä”, kertoo toimitusjohtajan tehtävät Kati Heimoselle jättänyt Hanna Teerijoki, joka jatkaa edelleen hallituksen jäsenenä ja pääopettajana.

Teerijoki on vetänyt Paloheinä vuodesta 2001. Rangea, harjoitusalueita ja kenttää kehitetään juuri tällä hetkellä kovaa vauhtia.

”Tasaista pientä nousua tämä on ollut volyymien osalta. Säät vaikuttavat tietty paljon. Edellisvuonna kun oli kuumaa, kentällä oli rauhallisempaa, mutta rangella entistä enemmän väkeä.Kahvia meni vähemmän, virvoitusjuomia ja oluttar reilummin”, Teerjioki purkaa yksinkertaiselta kuulostavaa kaavaa.

Varsinainen yhdeksänreikäinen kenttä saa kauteen 2012 mennessä täysin uuden muodon. Osa laajennusalueen uusista väylistä otetaan käyttöön jo loppukaudesta 2011.

Par-3 kenttä tekonurmesta

Rangella lyödään jo alkukaudesta uusilla Wilsonin palloilla, joita tulee kaikkiaan 120.000. Mikäli rangella olisi päivän mittaan 1000 harjoittelijaa, ja kukin löisi 120 palloa, riittäisi pallojenkeräykseen yksi puhdistus päivittäin.

”Tavoite on tietty se, että pallojenkeruuta ei tarvitse tehdä niin usein. Lisäksi päällystämme rangen etuosaa peräti kolmen hehtaarin alalta tekonurmella. Se tekee näkymästä ja kohteista joihin lyödään huomattavasti kiehtovamman. Lisäksi pallojen elinikä pitenee,” Teerijoki perustelee.

Uuden aluevaltauksen suomalaisessa golfissa paloheinäläiset tekevät rakennuttamalla lähipelin harjoitusalueen ja par-3 kentän kokonaan tekonurmesta. Työ käynnistyy huhtikuun toisella puoiskolla, valmista pitäisi olla jo kesäkuun alussa.Pinta-alaa on käytössä 1,2 hehtaaria.

”Mallia on haettu tietty ulkomailta. Ruotsalaisfirma tulee rakentamaan kentän Lassi-Pekka Tilanderin piirustusten mukaan. Sinne tulee neljää eri ”ruoholaatua”, viheriöille, väylille, karheikkoon ja tiiiauspaikoiille kullekin omaansa. Pisimmät reiät ovat 83 metrisiä,lyhimmät 30 metrisiä. Olen hyvin innoissani tästä uudistuksesta. Se antaa paitsi aloittelijoille ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet , myös pidemmälle ehtineille kiintoisan haasteen jolla kykenee kehittämään pelin tärkeimpiä lyöntejä”, Teerijoki jatkaa.

Uutta on myös lippupiste joka avataan Paloheinään alkukaudesta.

”Tarkoitus on rakentaa kauppapaikka johon omistajat voivat tuoda pelilippujaan myyntiin.Tällaiselle on tilausta. Uskon keskeisen sijaintimme olevan tässä varsin ratkaiseva kilpailuvaltti. En sinällään lainkaan ymmärrä sitä kriminalisointia joka pelilippujen kauppaan on liitetty. Miksi omistaja ei voisi käyttää maksamaansa pelioikeutta tai pelilippuja kuten parhaaksi näkee”.

Paloheinä Golf laajensi toimintaansa jo talvikaudella kun alueelle rakennettiin 1,4 kilometrin pituinen luistelurata. Se avattiin joulukuun alussa, kautta kesti maaliskuun alkupuoliskolla.

”Kokeilu onnistui hyvin, väkeä riitti parhaimpina päivinä satamäärin, saimme myös kahvilan pidettyä auki.Jatkamme myös tulevalla kaudella”, Teerijoki suunnittelee.

Paloheinä työllistää kesäkauden aikana täyspäiväisesti keskimäärin 28 henkilöä kentällä, rangella, caddiemasterin tiskillä, opetuksessa sekä ravintolassa.

”Kymmenen vuotta on mennyt kuin hujauksessa. Jatkuvaa hereilläoloa ja kehittämistä tämä vaatii. Ihmisille on tarjottava hyvää palvelua, hinta-laatusuhteessa oikeita tuotteita. Tärkeänä pidän varsinkin Paloheinän tyyppisissä paikoissa reilua ja sopivan rentoa meininkiä. Golfarit tulevat tänne oppimaan, nauttimaan onnistumisista ja viettämään aikaa ulkoilmassa. Uusia harjoituskeskuksia on tullut kilpailemaan ja saa tulla lisääkin. Hyvinhoidetuille paikoille on nähdäkseni edelleen tilaa”, Hanna Teerijoki lopettaa.

Markku etsii oivalluksia

Itse

Yksi ensimmäisistä harjoittelijoista perjantaina oli Markku Hyvärinen. 64-vuotias nykyinen eläkeläinen suoritti Paloheinässä greencardin ”aikoja sitten”. Pelioikeus hänellä on Keimolaan, Paloheinä on yhdessä Kytäjän kanssa kesäaikaan yleisin harjoituspaikka.

”Tämä on niin lähellä, asun Pakilassa. Kun on täällä aloittanut, koen tietysti jonkilaista lukkarinrakkauttakain Paloheinää kohtaan. Ei ole mitään järkeä lähteä aina kuluttamaan bensaa maantielle.”, Hyvärinen kertoo.

Tulevalle kaudelle hän on ladannut melkoisen määrän golfiin liittyviä työtunteja.

”Käyn salilla kahdesti viikossa. Ensin oma treeni, siihen päälle eläkeläisten venyttelytunti. Aivan upea yhdistelmä joka tuo vetreyttä. Kotona puttia, talvella treenasin lisäksi Malmin hallissa lähipeliä. Kävin Belekissä Talman väen kanssa viikon leirillä. Nyt on into piukassa ja odotukset korkealla.”

Markku

Hyvärisen tasoitus on 14,3. Hän oli vuosina 2007-2008 Golf Digestin Akatemian jäsen.

”Sieltä jäi paljon hyviä asioita korvien väliin. Sen olen tässä viimeaikoina Antti Vaalaksen kanssa työskennellesäni ymmärtänyt, että omat oivallukset ovat kaikkein tärkeintä pääomaa.Niitä on tullut ja jatkuvasti odotan uusia”, Hyvärinen perustelee harjoitteluaan.

”Vaikka ikää tulee, uskon vielä pystyväni parantamaan myös tasoitustani”.

Teemu Tyry

Paloheinä Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)