16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nuorten maajoukkueleirille ilmoittautui yllättävä apuvalmentaja: ”Ehdotin, että mitä jos jäisin jeesailemaan”

Mikko Korhonen huudattamassa yleisöä Hollannin pääkiertuekilpailussa 2022. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen palasi kilpakentille osallistumalla kahteen Espanjan Kataloniassa pelattuun Ecco Tourin kilpailuun. Ensimmäisessä kilpailussa Korhosen sijoitus oli 24:s, toisessa 31:s.

Satelliittikiertueen kisat olivat sisäänajoa. Korhonen suunnittelee palaavansa DP World Tourin kilpailuihin huhtikuussa. Sitä ennen hän keskittyy harjoitteluun. Golfia ajatellen olosuhteet ovat Suomessa kevättalvella yhä talviset, eikä treenaamaan ruoholle vielä pääse.

Osin siksi Korhonen ei suuntaa Kataloniasta koti-Suomeen, vaan lounais-Espanjan Costa Ballenaan, jossa järjestetään Golfliitton alle 18-vuotiaiden ja alle 15-vuotiaiden maajoukkueleiri. Ballenassa Korhonen paitsi harjoittelee, toimii myös mentorina ja apuvalmentajana leirillä.

”Ehdotin itse Minnille (Minea Blomqvist-Kakko), joka toimii leirin valmentajana, että mitä jos jäisin vähän jeesailemaan. Ajattelin, että se on ihan hyvä mahdollisuus monella tavalla. Pääsen vielä viikoksi nurmelle ja samalla pääsen antamaan pienen panokseni nuorten treenaamiseen ja jakamaan oppeja”, Korhonen kertoo.

”Ajattelen tätä niinkin, että kun taannoin esitin kritiikkiä valmennustoimintaa kohtaan, niin voin sen jälkeen pistää vähän itseäni likoon ja näyttää, miten ammattilaiset voivat olla mukana toiminnassa halutessaan. Minni saa vapaat kädet ja hän saa pohtia, miten minusta on leirillä suurin hyöty. Minä teen siellä sen, mitä pyydetään”, hän jatkaa.

Esimerkin voima on iso. On äärimmäisen tärkeää, että me saisimme nuorten sparraajiksi näitä hyviä pelaajiamme.

Maajoukkuevalmentaja Minea Blomqvist-Kakko kertoo olevansa erittäin iloinen siitä, että Korhonen otti yhteyttä ja tarjoutui apuvalmentajaksi leirille. Blomqvist-Kakko sanoo ammattipelaajien esittämän kritiikin kertovan ennen kaikkea siitä, että asia on heille niin tärkeä. Pelaajilla on aito huoli siitä, mihin suuntaan golfia Suomessa kehitetään.

”Koen, että Suomi-Golfissa on kaikki avaimet menestykseen tarjolla. Pystymme tekemään ihan huipputasolla hommia nuorten pelaajien eteen, mutta sen edellytyksenä on yhteistyö joka saralla”, hän sanoo.

Blomqvist-Kakko näkee, että pelkästään kokeneiden pelaajien läsnäolo leirillä on arvokasta. Nuoret pelaajat pääsevät seuraamaan heidän treenaamistaan ja pelaamistaan lähietäisyydeltä sekä keskustelemaan ja kysymään vinkkejä vapaamuotoisissa keskusteluissa.

”Kun Mikko soitti, löin nopeasti majoitukset ja muut kiinni, että saadaan homma varmasti toteutumaan. On tosi hieno juttu, että Mikko lähtee leirille sparraamaan ja mentoriksi. Superhyvä juttu nuorille”, Minni kertoo.

Blomqvist-Kakon mukaan esimerkiksi Ruotsissa on ollut jo vuosikymmenien ajan tavallista, että kokeneet ammattilaiset jakavat oppejaan uusille sukupolville. Blomqvist-Kakon mielestä samaan kannattaa pyrkiä Suomessa.

”Esimerkin voima on iso. On äärimmäisen tärkeää, että me saisimme nuorten sparraajiksi näitä hyviä pelaajiamme. Kaikilla on oma polkunsa, kuten Mikollakin, ja on tärkeää, että nuoret kuulevat siitä huippupelaajilta itseltään. Se voi auttaa nuorta kirkastamaan omaa tapaa ja polkua.”

Blomqvist-Kakko näkee, että nuorten lupausten on tärkeää muodostaa oma ”masterplan”, jota myöten he pyrkivät kipuamaan kohti vaativan ja kilpaillun lajin huippua. Harjoittelu vain harjoittelun tähden ei johda mihinkään, vaan takana on oltava suunnitelma ja käsitys siitä, mitä kehitetään ja miten.

”Alkaen ihan lyöntien näyttämistä käytännössä ja harjoitteluosaamisesta, sekä pelaamisen ja harjoittelun intensiteetistä. Sitä maajoukkuepelaajat pääsevät ammentamaan. Kun nuori katsoo vieressä, miten treenataan ja pelataan, se opettaa paljon. Siinä voi nähdä, että tuossa tuo on todella hyvä, mutta toisaalta myös, että ihan tavallisia ihmisiä ne ovat, ja ettei se ero ehkä ole mikään ihan mahdoton kiriä umpeen”, hän jatkaa.

Paitsi harjoitusalueella, aikoo Blomqvist-Kakko hyödyntää Mikko Korhosen osaamista myös kyökin puolella. Korhonen tunnetaan kulinaristina ja innokkaana kotikokkina. Pienenä bonuksena hän on Blomqvist-Kakon mukaan luvannut hoitaa illallisen koko porukalle ainakin yhtenä leiri-iltana.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen sai paluukisasta sen, mitä haki: "Kyllä se jännitti, että mitä tästä tulee"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje