16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Mikko Korhonen sai paluukisasta sen, mitä haki: "Kyllä se jännitti, että mitä tästä tulee"

Mikko Korhonen on pelannut pääkiertueella uransa aikana 246 kilpailua. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen ei valitellut paluukisan lopputulosta.

Mikko Korhonen palasi kilpakentille yli yhdeksän kuukauden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen satelliittikiertue Ecco Tourin kilpailussa Espanjassa. Korhonen sijoittui kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa jaetulle 24. sijalle.

”Pari hyvää päivää ja tänään aivan surkeaa. Kai se oli ihan odotettavissa, vaikkakin lähdin kisaan ilman minkäänlaisia odotuksia. Ei vielä olla ”tikissä”, mutta ei nyt ihan huonoakaan”, Korhonen luonnehtii.

”Ekana päivänä jännitti kyllä hemmetisti, että mitäköhän tästä tulee. Jännitys meni aika hyvin ohi, kun aloitin kolmella birdiellä. Seuraavina päivinä oli jo aika normaali fiilis. Tärkeintä oli nähdä, mikä se fiilis kentällä on. Täältä oli hyvä aloittaa, sillä nämä ovat hyviä kenttiä ja näitä on aina kiva pelata”, hän jatkaa.

Sijoitus tai menestys ylipäänsä ei ollut paluukilpailussa kaikkein tärkein asia, vaan urallaan kaksi pääkiertueen kisaa voittaneen konkarin tähtäin on edelleen DP World Tourilla, jonne hänellä on pelioikeus. Korhonen vetäytyi pelikentiltä viime keväänä uupumisen johdosta. Hän avasi uupumiseen johtanutta kierrettä viime syksynä Golfpisteen podcastissa. Hän pääsee pelaamaan ”medical  extensionin” eli lääketieteellisin syin siirretyn pelioikeuden turvin kaudella vähintään 14 kilpailua. Näillä näkymin hän aloittaa kautensa huhtikuussa.

Yksi kysymys on se, että jaksaako painaa näiden tuntemusten läpi vielä kuinka kauan.

Kun pelaaja on ollut lääketieteellisin syin poissa pelikentiltä hän saa hakea pelituntumaa kolmannen sarjatason eli satelliittikiertueen kilpailuista, mutta haastajakiertueen eli Challenge Tourin kisoihin hän ei saa osallistua. Siksi Ecco Tour oli luonteva valinta.

”Kropassa kyllä tuntuu kolmen päivän kilpagolf pitkän tauon jälkeen. Pieniä kipuja on eri paikoissa, mutta se on ihan normaalia. Näin pitkää taukoa ei ole koskaan uralla ollut. Yksi kysymys on se, että jaksaako painaa näiden tuntemusten läpi vielä kuinka kauan. Mutta aina kun tulee onnistumisia ja hyviä juttuja, se antaa lisää virtaa”, 43-vuotias pelimies sanoi.

Vastaanotto kilpailussa oli Korhosen mukaan sopivan vaisu. Ecco Tourin talvisarjan kisoissa on tänäkin vuonna mukana useita meritoituneita, entisiä tai nykyisiä pääkiertuepelaajia, joten Korhoseen ei sen kummemmin kiinnitetty huomiota.

”On tällä muitakin vanhoja jääriä. Minä vain en oikein tunne täältä ketään, että aika lailla saa omissa oloissa olla”, Korhonen nauraa.

Korhonen pelaa Ecco Tour Winter Seriesissä vielä toisen kilpailun, kuluvan viikon torstaina käynnistyvän ja lauantaina päättyvän Catalunya Championshipin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje