Thorbjørn Olesen pidätettiin Lontoon lennolla seksuaalisen ahdistelun vuoksi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Thorbjørn Olesen pidätettiin Lontoon lennolla seksuaalisen ahdistelun vuoksi

The Sun -lehden mukaan Thorbjørn Olesen syyllistyi lentomatkalla sopimattomaan käytökseen. Kuva: Getty Images

Päihtynyt tanskalaispelaaja aiheutti koneen ykkösluokassa suurta hämmennystä.

Maailmanlistalla sijalla 62 oleva Thorbjørn Olesen pidätettiin maanantaina Heathrow’n lentokentällä käyttäydyttyään sopimattomasti lennolla Nashvillestä Lontooseen. The Sun -lehdessä olleen uutisen mukaan kiinnioton syynä oli muun muassa seksuaalinen ahdistelu.

Olesen, 29, ja hänen seurassaan ykkösluokassa matkustanut Ian Poulter olivat olleet pelaamassa Memphisissä viikonvaihteessa käydyssä World Golf Championships -sarjan kilpailussa.

Poulter yritti rauhoitella British Airwaysin lennolla ”hieman päihtynyttä” tanskalaista, mutta kävi sittemmin nukkumaan. Sillä välin Olesen käytti brutaalia kieltä muita matkustajia ja matkustamohenkilökuntaa kohtaan. Hänen väitetään myös ahdistelleen naismatkustajaa ja erään silminnäkijän mukaan virtsanneen lentokoneen käytävälle.

”Hän solvasi joitakin matkustajia ja henkilökuntaa ennen kuin lähenteli erästä naismatkustajaa. Tämän jälkeen hän laskeskeli lätäkön käytävälle”, eräs tapausta todistanut matkustaja kertoi lehdelle.

Vuonna 2008 ammattilaiseksi ryhtynyt Olesen päätyi Heathrow’n lentokentällä virkavallan suojiin. Pidätyksen syynä olivat seksuaalinen häirintä, humaltuminen lentokoneessa ja matkustamohenkilökunnan määräysten piittaamattomuus.

Olesen päästettiin myöhemmin vapaaksi, mutta tapauksen tutkinta jatkuu.

Hänen managerinsa ei ole toistaiseksi tuonut julkisuuteen pelaajan näkemystä tapahtuneesta.

Olesen oli WGC-St. Jude FedEx Invitational -kilpailussa kymmenen joukossa ennen päätöspäivää. Neljännen kierroksen epäonnistuminen pudotti hänet lopulta 27. sijalle.

”Ei ole paljon sanottavaa, paitsi että olen varsin pettynyt päivän esitykseeni”, hän sanoi sunnuntaina.

Poulterin manageri vahvisti, että englantilainen yritti parhaansa mukaan toppuutella ”kevyesti humaltunutta” matkustajaa.

”Hän kävi nukkumaan, ja sai paremmin selville tapahtuneesta, kun poliisi oli vastassa Heathrow’n lentokentällä”, manageri Paul Dunkley kertoi lehdelle mainitsematta kuitenkaan Olesenin nimeä.

British Airwaysin edustaja kertoi, että asiakkaiden ja henkilökunnan on voitava nauttia lennosta ilman minkäänlaista häirintää. ”Tämänkaltaista käytöstä ei suvaita ja sen kitkemiseksi ryhdytään aina asianmukaisiin toimenpiteisiin”, tiedotteessa jatkettiin.

Thorbjørn Olesen on pidempään kuulunut Pohjoismaiden parhaiden pelaajien joukkoon. Hän on voittanut Euroopan kiertueella viisi turnausta ja sijoittunut majoreissa kahdesti top 10:een.

Englantilainen The Sun -lehti tunnetaan usein arveluttavistakin kohu-uutisistaan, joten Olesenin tapaukseen liittyviä yksityiskohtia ei voi tässä vaiheessa pitää varauksetta todenperäisinä. Pelaajan oma ulostulo ja virallisemmat tiedotteet aiheesta selvittänevät pikapuoliin lisää tapahtumien kulusta lennolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje