4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lämmennyt sää vauhdittaa kenttien avaamista

Muun muassa Vihti Golf ja Peuramaan Porkkala ovat jo auki, Hangon pelikausi käynnistyy keskiviikkona ja Tapiolassa kentälle pääsee torstaina.

Pääsiäisviikon jälkipuolella lämmennyt sää on edistänyt mukavasti kevään tuloa varsinkin Etelä-Suomen kentillä. Muutamalla kentällä on jo päästy pelaamaan, ja osa suunnittelee avaamista tälle viikolle. Hangon Golf tiedotti viimeisimpien joukossa kenttänsä avaamisesta maaliskuun 30. päivänä.

Kenttäyhtiön toimitusjohtajan Lena Haanpään mukaan Hangon kenttä on talvehtinut hyvin, joskin avaaminen viivähti noin kuukauden verran myöhäisemmäksi viime vuoteen verrattuna.

”Vuonna 2015 meillä pääsi pelaamaan ennätyksellisen aikaisin, mutta tämä talvi on ollut selvästi kylmempi”, hän sanoo. ”Kolme väylää on ollut lumisia, mikä on hidastanut avaamista.”

Keskiviikkona klo 9 avattavan kentän ajanvaraustilanne näyttää ensimmäisen päivän osalta vielä varsin väljältä. Loppuviikkoa kohden varauksia on enemmän.

”Tuleva lauantai ja sunnuntai ovat jo aika täynnä. Kysyntä on koko ajan lisääntynyt, ja se tasaantuu pian myös arkipäivien puolelle, kun viikonlopulle ei enää mahdu”, Haanpää sanoo.

”Pelaajille lähetän sellaisia terveisiä, että kumisaappaat voi jättää kotiin.”

Hangon kenttään ei ole tehty viime aikoina muutoksia, lukuun ottamatta 11. väylän (par 3) ja viheriön oikealle puolelle kohdistunutta puunkaatoprojektia.

”Väylä sijaitsee aivan sotilaslentokentän vieressä ja Trafi antoi määräyksen isompien puiden kaatamisesta, jotta ne eivät haittasi lentotoimintaa. 11 on ollut tähän asti kentän helpoin reikä, mutta harvennuksen jälkeen oikealta puhaltava tuuli tuo varmasti omat haasteensa peliin.”

Aivan näin kesäisissä näkymissä ei Porkkalaniemellä vielä pelata.

Aivan näin kesäisissä näkymissä ei Porkkalaniemellä vielä pelata.

Tämän lisäksi klubitalon toiselle puolelle valmistui noin 15 auton pysäköintipaikka ja kahvilan lattia uusittiin.

”Olen saanut siirrellä kahvilan irtaimistoa lattiaremontin tieltä ja takaisin paikoilleen, joten tekemistä on riittänyt oman toimen ohella. Siinä mielessä avaamisen ajankohta ei tullut yhtään liian aikaisin. Olimme toki varautuneet avaamaan jo pääsiäisenä”, Haanpää sanoo.

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä uudelleen avatun Vihdin lisäksi pelaamaan pääsee jo ainakin Peuramaan Porkkala- ja Pikku Peura -kentillä sekä Kemiön saaressa sijaitsevalla Bjärkas Golfin 18-reikäisellä par-3-kentällä.

Vihdissä oli tarkoitus järjestää lankalauantaina pääsiäisen joukkue-scramble, mutta väylät pysyivät vielä tuolloin kiinni. Ensi lauantaina kentällä pelataan monen aikaisemman vuoden tapaan Vihti Ski & Golf Suomen mestaruuskilpailu. Ajanvarauksen osalta Vihdin tilanne on pitkälti samankaltainen kuin Hangossa; loppuviikkoa kohden täysin vapaiden aikojen tarjonta vähenee.

Meri-Teijo on tunnetusti yksi kauden nopeimmista avaajista, mutta toimitusjohtaja Juha Simolan mukaan metsän katveessa olevat väylät ovat edelleen talvisessa ulkoasussa.

”Pari griiniä ja lyöntipaikkaa ovat lumen peitossa. Kylmät yöt ovat tuoneet takapakkia suunnitelmiin. Tarkemmasta avaamisajankohdasta en osaa sanoa, se riippuu ihan säästä. Mahdollista on, että täällä pelataan viikonloppuna tai sitten ensi viikolla.”

Vuosaari Golfin sivuilla tiistaina julkaistussa kirjoituksessa kenttämestari Aleksi Kahri kertoo, että tammikuun rajut pakkaset tulivat lähes lumettomaan maahan, minkä vuoksi kenttä on roudassa erittäin syvälle.

”Viime päivien lämpimät säät ovat sulattaneet kenttää varsin hyvin, mutta toistaiseksi vasta pintakerros on sulanut. Kenttä on toistaiseksi erittäin märkä, kun vesi ei pääse valumaan läpi jäisestä maaperästä. Kenttä avataan kunhan maaperä on riittävän kuiva ja routa on sulanut”, hän jatkaa.

Pääkaupunkiseudulla asuvia ilahduttaa myös tieto siitä, että Tapiola Golf avaa kenttänsä torstaina.

Juttua on päivitetty Tapiola Golfin osalta kello 17.10

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje