27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Isosaaren turismitoiminta päättyy – golfkenttä uhkaa jäädä luonnon armoille

Isosaaressa on pelattu golfia jo 80-luvulta lähtien.

Isosaaren golfkenttää ei tällä hetkellä hoideta mitenkään.

Suomen valtion liikelaiton Senaatti-kiinteistöt on päättänyt sulkea Helsingin edustalla sijaitsevan Isosaaren turismitoiminnalta. Saarella sijaitsee muun muassa Isosaaren golfkenttä.

Senaattikiinteistöt perustelee ratkaisua turvallisuus- ja ympäristöseikoilla. Isosaareen johtanut vanha vesijohtoputki hajosi viime vuoden lopussa, eikä saaren kiinteistöihin tule tällä hetkellä vettä. Saaren saniteettitiloja ja ravintoloita ei voida sen vuoksi käyttää.

Isosaaren matkailutoimintaa on pyörittänyt FRS Finland yhdessä alivuokralaisineen. Yksi alivuokralaisista oli viime lokakuussa konkurssiin mennyt GoGolf, joka operoi Isosaaren kenttää vuodesta 2020 alkaen. Senaatti-kiinteistöillä on ollut FRS Finlandin kanssa toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus, joka on nyt päätetty.

”FRS Finlandin tekemästä alivuokralaissopimuksesta GoGolfin kanssa meillä ei ole ollut edes tietoa, vaikka se olisi pitänyt olla tiedossamme”, sanoo Senaatti-kiinteistöjen toimialajohtaja Mikko Järvinen.

Viime vuosina Isosaaressa on käynyt noin 10 000 vierailijaa vuodessa. Määrä on siinä määrin suuri, että myös fasiliteettien on silloin oltava kunnossa.

”Jos esimerkiksi vesivessat ja ravintolapalvelut eivät toimi, meille kiinteistönomistajana on selkeämpää lopettaa toiminta toistaiseksi”, Järvinen sanoo.

Isosaari oli pitkään Puolustusvoimien käytössä, kuten myös saarelle 1980-luvulla rakennettu golfkenttä. Isosaari avattiin yleisölle vuonna 2017, jonka jälkeen golfkentällekin on päässyt pelaamaan.

Golfkentän kohtalo riippuu nyt käytännössä siitä, mitä Isosaarelle jatkossa tapahtuu. Kysymys käyttöveden saaminen saarelle on ratkaistava, jotta golftoiminta saarella voi jatkua. Lain mukaan Senaatti-kiinteistöt ei voi korjata hajonnutta vesiputkea, ellei valtiolla ole saarella toimintaa.

”Selvitämme tilannetta ja käymme läpi vaihtoehtoja Isosaaren tulevaisuudesta. Suhtaudumme tähän positiivisesti ja yritämme löytää asiaan kestävän ratkaisun”, Järvinen kertoo.

Jotta matkailutoiminta saarella voisi jatkua myös tulevana kesänä, ratkaisun tulisi Järvisen mukaan syntyä huhtikuun aikana.

Saaren golfkenttää ei tällä hetkellä ylläpidetä mitenkään, ja se uhkaa jäädä niille sijoilleen luonnon armoille. Mikko Järvinen ei ole saanut yhtään yhteydenottoa golftoiminnan pyörittämisestä.

”Siinä on varmaan taustalla se, että myös golftoiminta tarvitsisi vettä ja muita palveluita ympärilleen”, Järvinen sanoo.

Lue seuraavaksi: Isosaari tarjoaa todellisen golfseikkailun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje