23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Isosaari tarjoaa todellisen golfseikkailun

Helsingin eteläpuolella sijaitsevan linnakesaaren par 3-kenttää kiertävät saavat tulevana kesänä ainutlaatuisen peli-ja luontokokemuksen upeissa merimaisemissa.

Noin 30 minuutin venematkan päässä Kauppatorilta sijaitseva Isosaari on toiminut yli sadan vuoden ajan rannikkotykistöpatterin tukikohtana sekä merivalvonta- ja säähavaintoasemana.

Näppis Leinosella oli kaudella 2008 armeijan puolesta saattojoukot mukanaan kierroksella. Oikealla Isosaaren kentän isäntä Risto Pakarinen.

Armeijan toiminta saarella on päättynyt, ja upealla paikalla olevalle saarelle on kehitteillä virkistystoimintaa helsinkiläisille sekä turisteille.

Luonnonkauniin saaren palveluita laitetaan vauhdilla kuntoon lomakautta varten.

76 hehtaarin kokoinen saari tarjoaa häkellyttävän luontoelämyksen ja maisemien lisäksi ravintola-ja terassipalvelut Upseerikerhon yhteydessä, saunatiloja, kaksi hiekkarantaa sekä golfkentän.

Näppis Leinonen vieraili Isosaaressa kesällä 2008, Golfpisteen ja Peugeotin testiryhmä kaudella 2011.

Talkoovoimin rakennettu kenttä laajeni yhdeksänreikäiseksi 90-luvun alussa. Sen kehittäminen, rakentaminen sekä ylläpito ovat todellisia taidonnäytteitä kentän ideoineelta Sauli Ketoselta, sekä vuodesta 1991 asti toimintaa pyörittäneeltä Risto Pakariselta.

Sotilasalueella sijainneelle kentälle vieraiden ottaminen on ollut hyvin rajoitettua, ja kauden pelaajamäärät on laskettu muutamissa sadoissa.

Säiden lämmetessä myös Isosaaren viheriöt ovat hyvässä kunnossa.

Uudessa tilanteessa golfarit saavat Isosaaressa kentän käyttöönsä maanantaisin. Ensimmäinen pelipäivä on 12.6., viimeinen elokuun lopulla. Pelipäiviä kertyy kauden mittaan yhteensä 12.

Muina viikonpäivinä kentän alue, jossa sijaitsee muun muassa hiekkaranta, on muiden saarella vierailevien käytössä.

Risto Pakarinen vastaa edelleen kentän kunnossapidosta.

Saaren vuokrannut yritys puolestaan myy pelaajille kuljetukset sekä 2 x 9-reikäisen kierroksen yhteislähtönä hintaan 65 euroa.

”Päivän aikana voidaan järjestää kolme yhteislähtöä, joten päiväkohtainen maksimi pelaajamäärälle on hieman sadan päälle. Kyllä meille on tietysti kunnia-asia saada kenttä niin hyvään kuntoon kuin mahdollista, jotta vieraille jäisi kaikin puolin hyvä maku vierailusta”, Pakarinen vakuuttaa.

Toisen väylän avaus lyödään hiekkarannan ja lentopallokentän yli viheriölle.

Merimaisemat, vedenylitykset sekä historiallisten tykkien ja linnoitusrakenteiden tarjoamat poikkeukselliset puitteet tekevät golfarin visiitin Isosaareen varmasti ikimuistoiseksi.

Tämä kohde soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat kokea erilaisen, aidon ja alkukantaisen kentän ja sen uljaat maisemat, joita kannattaa käydä ihailemassa saaren kallioilta kaupungista poispäin.

Näkymä kentältä Helsingin keskustaan on pysäyttävä. Tätä vastaavia paikkoja on maailmallakin hyvin harvassa.

Kentältä avautuu useita näkymiä kohden Helsingin keskustaa.

Lisätietoja sekä varaukset Isosaaren kotisivujen lippukaupasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)