26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfpiste.com uudistuu – 20 vuoden takainen ulkoasu palautetaan

Golfpiste.com:n vuoden 1999 ulkoasu saa sivustouudistuksen jälkeen uuden elämän.

Kaiken kattava Linkkivinkit-luettelo parantaa merkittävästi uuden sivuston käytettävyyttä.

Suomen suurin golfaiheinen verkkosivusto Golfpiste.com uudistuu tänään 1. huhtikuuta perusteellisesti. Sivustorakenne uudistetaan ja käytettävyys viedään kokonaan uudelle tasolle. Myös sivuston ulkoasu uudistetaan – tai ehkä paremminkin ennallistetaan – kauttaaltaan. Golfpiste.com:n uusi ilme kopioidaan 20 vuoden takaa.

Olennaiseen keskittyvien artikkeleiden uusi ulkoasu on tyylikkään yksinkertainen.

”Toisin kuin yleisesti ajatellaan, World Wide Webin varhaisina vuosina tehtiin paljon asioita oikein. Kotisivut oli teknisesti hyvin rakennettu, ja niiden yksinkertaisen riisuttu ilme, täyteläiset perusvärit ja runsauden tuntua antavat valikkorakenteet puhuttelivat aivan eri tavalla kuin tämän päivän visuaaliset viritelmät. Uusi ilmeemme on käytännössä yksi yhteen Golfpiste.com:n vuoden 1999 ulkoasun (pääkuvassa) kanssa”, Golfpiste.com:n päätoimittaja Jere Jaakkola perustelee.

Sivuston artikkelien ulkoasusta riisutaan linjan mukaisesti kaikki ylimääräinen.

”Otsikoinnin merkitys on selvästi kasvanut ja siihen mekin panostamme. Mutta jos otsikko imee lukijan mukaansa, mausteeksi ei tarvita enää muuta kuin leipäteksti. Kaikki muu on tarpeetonta hössötystä. Luotamme yksinkertaisuuden voimaan ja uskomme, että lukijammekin arvostavat linjaamme”, Jaakkola sanoo.

Sivuston kirjasintyypiksi valikoitui kahden vahvan ehdokkaan joukosta aikaa hyvin kestävä ja jo vuoden 1999 ilmeessäkin käytetty Tahoma.

”Harkitsimme myös sarjakuvamaista Comic Sansia, mutta siitä ei ollut saatavana tarpeeksi leikillistä otsikkoleikkausta. Mutta hyvän valinnan teimme. Graafisen suunnittelun trendit ovat tulleet ja menneet, mutta Tahoma on pitänyt pintansa, vuosikymmenestä toiseen.”

Sivuston käytettävyyttä parannetaan ensisijaisesti kehittämällä sivuston uudesta valikkorakenteesta löytyvää Linkkivinkit-osiota. Luvassa on kaiken kattava kotisivuluettelo, josta löytyvät niin golfseurat, välinevalmistajat kuin jälleenmyyjätkin suurta golfsanastoa tietenkään unohtamatta. Lukijoiden toivomuksesta myös vilkkuvakehyksinen kävijälaskuri nostetaan sivustolla näkyvälle paikalle.

Myös suositun Pörssin ilme palautetaan vuoden 1999 ulkoasuun.

”Myös juttujen sisällä tulee esiintymään huomattavasti aiempaa runsaammin lisätiedon lähteille johtavia hyperlinkkejä. Toimituksemme uutena nyrkkisääntönä on, että kappale ilman hyperlinkkiä on huono kappale”, Jaakkola lupaa.

Golfpiste.comissa saattaa esiintyä maanantaina hitautta ja käyttökatkoksia, sillä uutta sivustoa aletaan päivän aikana siirtää tuotantopalvelimelle. Toimenpiteiden vuoksi sivustolla alkaa klo 17 myös huoltokatkos, joka kestää tiistaiaamuun saakka. Huoltokatkoksen aikana kirjautuminen Golfpiste.com:n palveluihin on estetty.

Testausvaiheeseen päästään illansuussa, ja kokonaan uudistunut Golfpiste.com avataan käyttäjille arviolta aamuyön tunteina.

Varhain tiistaiaamuna onkin sitten kaikkien golfin ystävien syytä tulla kurkkaamaan, miltä uusittu Golfpiste.com näyttää. Tervetuloa tutustumaan!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje