Golfliitolta ensimmäinen koronaohjeistus golfyhteisöille ja pelaajille - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfliitolta ensimmäinen koronaohjeistus golfyhteisöille ja pelaajille

Golfkausi käynnistyy kunnolla vasta myöhemmin keväällä, mikä antaa golfyhteisöille muutaman viikon aikalisän reagoida koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen.

Suomen Golfliitto on koonnut koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ohjeistuksen golfyhteisöille ja pelaajille sekä tehnyt omaa toimintaansa koskevia päätöksiä. Liiton yleissuosituksena on, että yhteisöjen ja harrastajien tulisi noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), viranomaisten, lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien viestintää ja ohjeistusta.

”Mitään erityistä koronatyöryhmää emme ole perustaneet, mutta olemme koko ajan herkkänä ja seuraamme aktiivisesti tilannetta. Päävastuu on erityisesti hallituksella ja minulla toiminnanjohtajana”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen sanoo.

Hänen mukaansa Golfliitolla on hyvä yhteys muiden suurimpien lajiliittojen kanssa, ja koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta on keskusteltu eilen myös olympiakomitean kanssa.

Koronan vaikutuksia golfin harrastamiseen Suomen kentillä on vielä aikaista arvioida, sillä golfkausi pääsee tavallisesti kunnolla vauhtiin vasta toukokuun puolella.

Golfliiton kilpailut Suomessa

Tämänhetkisen tiedon valossa Golfliiton alaisten kilpailusarjojen kisakausi alkaa normaalisti.

”Golfkilpailut ovat osallistujamäärältään melko pieniä, eikä niissä ole fyysistä kontaktia. Ellei tilanne eskaloidu, kisoja voidaan alkaa pelata vapun jälkeen. Mutta reagoimme tietysti heti, jos siltä näyttää”, Juha Korhonen sanoo.

Golfliiton valmennus-, harjoitus- ja kilpailumatkat

Kaikki Golfliiton järjestämät valmennustapahtumat, harjoitukset ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin on peruttu toukokuun loppuun asti. Pelaajilla on periaatteessa mahdollisuus kilpailla omatoimisesti – mikäli kilpailuja ylipäänsä järjestetään – mutta Golfliitto suosittelee kaikissa tapauksissa noudattamaan viranomaisten, asiantuntijatahojen ja matkailualan toimijoiden ohjeistuksia.

Seurojen kilpailu- ja valmennustoiminta

Seurojen järjestämän kilpailu- ja valmennustoiminnan osalta jäsenseuroja on ohjeistettu tekemään omat päätöksensä sikäli, kun kyseessä on alle 500 henkilön tapahtuma.

Harjoittelu ja harrastustoiminta

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, harjoituksiin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Kevään tapahtumat

Kaikki Golfliiton tapahtumat maalis–toukokuussa pyritään järjestämään uutena ajankohtana, mikäli mahdollista. Liitto tiedottaa uusista ajankohdista heti, kun se on saanut viranomaisilta ja THL:lta lisäohjeistuksen harrastustoiminnan järjestämiseen.

Seurojen koulutustapahtumat

Seurojen omat koulutustapahtumat – esimerkiksi sääntöillat – suositellaan järjestettäväksi webinaarimuotoisena koulutuksena tai siirrettävän myöhemmäksi.

Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset sekä tuomarikoulutukset

Koulutusten verkko-oppimisympäristö pyritään saamaan auki ilmoittautumiselle maaliskuun 2020 aikana, jolloin opintoja voi suorittaa etänä.

Golfliitto palvelee normaalisti

Liiton ja House of Golfin henkilökunta työskentelee toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan etätöissä, mutta palvelee golfyhteisöjä ja pelaajia normaalisti.

Kevään liittokokous järjestetään

Golfliiton kevään liittokokous on tarkoitus järjestää normaalisti 28. maaliskuuta, koska kokous on sääntömääräinen ja osanottajamäärä alle 500 henkilöä. Tilanteen kehittymistä kuitenkin seurataan ja siihen reagoidaan tarvittaessa.

Ohjeistus golfyhteisöjen työntekijöille

Golfin toimialajärjestöt suosittelevat golfyhteisöjen työntekijöiden noudattavan THL:n ja TTL:n ohjeistusta asiakaspalvelutilanteissa, valmistettaessa tai tarjoiltaessa ruokaa sekä siivouksen tehostamisessa.

Ohjeistus golfin harrastajille

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • Keeper says:

  Lipputankojen käsittelystä voisi puhua, pallon toki voi nostaa siihen koskematta mutta mainita asiasta voisi. Palloämpäreiden käsittelyn rangella voisi myös huomioida.

 • bogiman says:

  Elikkä kaikessa muussa hössötetään,mutta liittokokous on tartuntavapaa,koska on ”sääntömääräinen”

 • Albatrossivanhus says:

  Golfliiton koronaohjeistus on THL:n ohjeistuksen vastainen. THL ohjeistaa olemaan ottamatta yhteyttä terveyskeskuksiin ja päivystyksiin. Toivotaan, että golfyhteisö on liittoa paremmin hereillä ja seuraa terveydenhuollosta vastaavien viranomaisten ohjeita. Olisi tärkeä kunnioittaa terveydenhuollosta vastaavien ohjeita ja olla kuormittamatta ja sitomatta terveydenhoitohenkilökuntaa tarpeettomasti. Eli perustilanteessa korona podetaan ja hoidetaan kotikonstein. Yhteyttä ei terveyskeskuksiin ja päivystyksiin oteta. Luonnollisesti jos tulee vakavia hengitysvaikeuksia tai olo heikkenee yhteyttä otetaan ja apua pyydetään.