23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Adidas myi TaylorMaden

Tuoreen kaupan ja Rory McIlroyn sopimuksen lähes yhtäaikainen julkistaminen ovat merkittävä voimanosoitus välinevalmistajalta.

Päivä Rory McIlroyn kanssa julkaistun välinesopimuksen jälkeen TaylorMade ilmoitti, että Adidas AG on myynyt yhtiön KPS Capital Partners -nimiselle sijoitusyhtiölle 425 miljoonan dollarin kauppasummalla.

KPS saa kaupassa TaylorMaden lisäksi oikeudet Adams- ja Ashworth-brändeihin.

TaylorMade on haalinut viime aikoina suojiinsa kovia nimiä. Carlsbadissa, Kaliforniassa päämajaansa pitävä yhtiö teki tammikuussa välinediilin Tiger Woodsin kanssa, entuudestaan sen tallissa ovat pidennetyillä sopimuksilla maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, Players Championshipin voittoa tällä viikolla puolustava Jason Day sekä kauden ensimmäisen majorin voittanut Sergio Garcia.

New York -taustainen KPS Capital Partners hallinnoi 5,7 miljardin dollarin sijoituksia useissa eri yhtiöissä, joista TaylorMade on ainoa urheiluun tai liikuntaan tarkoitettujen välineiden ja tuotteiden valmistaja.

”Tämä merkitsee uutta mielenkiintoista aikakautta TaylorMadelle, ja koko nykyjohtomme on innoissaan saadessaan KPS:n partnerikseen. Jatkamme määrätietoisesti brändiemme, liiketoimintamme ja ihmistemme kehittämistä”, Taylor Maden toimitusjohtaja David Abeles sanoi.

”Strateginen visio, operatiiviset voimavarat ja merkittävä pääoma tekevät KPS:stä ihanteellisen kumppanin TaylorMadelle.”

Ison urheilijasopimuksen ja KPS-kaupan lähes samanaikainen julkistus ei ole sattumaa. Se on eräänlainen voimannäyttö TaylorMaden vahvasta perustasta, jota myös McIlroyn arviolta 100 miljoonan dollarin välinesopimus ilmentää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje