-
JulkaisijaArtikkelit
-
Viime vuonna ihmettelin, kun en käytännössä kyennyt avaamaan W1:llä laisinkaan, koska pallon lentorata oli yhtä korkea kuin pitkäkin ( 100 m ). Hommasin uuden W1:n ja tämä kausi menikin aluksi siedettävästi eli tuollaista 150-200 m ja onnistumisprosentti lähenteli 100:aa. Nyt tuo vika on palannut. Ongelmat ilmenee jopa rangella, eli saatan lyödä 10 tuollaista ’sand wedge’-kaarta W1:llä peräkkäin. W3, W5, I4 ei aiheuta tuollaisia ongelmia. Teellä W1:n yläreuna on pallon keskellä, eli ei pitäisi johtua liian korkeasta teesta. Voiko väärin ajoitettu ranteiden taivutus osuman aikana aiheuttaa tuollaista? Olen yrittänyt saada taivutuksella lisää pituutta löyntiin. Voiko mailan varsi olla liian veltto? Vai pitääkö lopettaa punttisalilla käynti?
Sama ongelma vaivaa täällä… Eilen kokeilin pidennettyä backswingiä ja se hidasti hieman swingiä, mutta muutamat draivit lähti komeassa kaaressa ja ei tietoakaan korkeusennätyksistä…
Tämä tietenkin vain omakohtainen ongelmani oli, mutta tuo swingin pidennys ei ehkä ole kaikkein paras mahdollinen ratkaisu ongelmaan…
Siirrä palloa vähän enemmän oikealle tai kavenna stanssia hieman.
muista, että Driverilla lyödessä mailan pitää osumahetkellä olla jo svingikaaren alimman kohdan ohi, eli matkalla ylöspäin.
Vaikea on alkaa svingitohtoriksi muutaman annetun yksityiskohdan perusteella. Sen verran voin kuitenkin kertoa, että ystävälläni oli samanlainen ongelma, joka saatiin korjattua.
Driveri vaatii melko laajan svingin. Kaverini sen sijaan löi sillä hyvin jyrkästi, lähes kuin olisi wedgillä lyönyt. Driverin lavan tullessa palloon liian jyrkässä kulmassa lyönnistä tuli ’punch’ ja korkeat (vaikkakin suorat) lyönnit jäivät 100-150 m mittaisiksi.
Sitä ei välttämättä itse huomaa, onko driverin svingi riittävän laaja vai liian jyrkkä, mutta vierestä katsomalla se on helpohko huomata. Pyydä joltain riittävän kokeneelta kaveriltasi jeesiö tai juttele pro’lle.
Osuu varmaankin liikaa pallon alle toi maila. Puhtaalla osumalla tuskin saa noin korkeita. Syynä vois olla justiin toi em. punchaaminen.
Haluaisin nähdä 100-metrisen korkean lyönnin draiverilla +-10 -astetta, jos lyönti osuu mailan lavan keskiosan vaiheille.
Kyllä ainoa selitys on lähes täydellinen huti.
Oletko kokeillut tiiata alemmas – periaatteessa tiiaat oikein jos pallon keskikohta on driverin yläpinnan tasolla, mutta jos maila kuitenkin osuu liian alas? Luulisin että tuo tuntuu kädessä myös. Yksi tapa selvittää tämä on pistää tarra driverin lapaan ja katsoa mihin pallo todella osuu. Minulla on siihen hommaan tarkoitettu tarrasatsi jonka sain kaveriltani (amerikan tuliaisia) – kai niitä saa kaupoista myös Suomessa.
tiiaan niin että pallon alakohta on lavan yläpuolella ja lähtee melko korkeaa mutta silti melko pitkää (200m) ilmassa ja sit tulee rullia korkeentaan 10-20m .. se riittää mulle mainiosti vaikka ehkä rullittelemalla saisi lisää metrejä. Uskon että tossa on nyt kyse svingivirheestä tai sit sulla on pallon paikka väärin. Kokeileppa siirtää palloa ensiksi ’keskemmälle’ ja sitten etujan varpaanpäille ja kokeile tuleeko lentorataan eroa. Muista myös ojentaa kädet lyödessä ettei tule sellaista riuhtasua svingissä…
Kynttilän poistoon : Kuten Janne aikaisemmassa viestissä totesi tulee maila todennäköisesti liian jyrkässä kulmassa alas. Koita ’laahata’ mailaa pitkin nurmikon pintaa riittävän kauas taaksepäin bäkärissä ja tee tämä aluksi t o d e l l a h i t a a s t i.
Muuan startteri aina lohduttaa kynttilänlyöjää:- Jo oli upea 200 metrin avaus; 100 metriä ylöspäin ja saman verran takaisin alas. Ja saa vielä tarjota tii-kaljatkin.
Veikkaanpa myös tuota liian jyrkkää tulokulmaa.
Lääkkeeksi rauhallisia svingejä harjoitellen sitä laakeampaa, lakaisevaa kaarta.
Colin Montgomeriella oli jokin aika sitten samatyyppistä ongelmaa lievempänä kun miehestä tuntui, että pituutta puuttuu. Launch monitorissa ongelman aiheuttajaksi paljastui nimenomaan liian jyrkkä palloontulokulma.
Eli et ole yksin vaivasi kanssa 😉
ÄLÄ NOSTA mailaa käsillä ylös vaan muista että svingi on KIERTOliike vartalon ympäri ja hartioiden kierto saa mailan yläasentoon. Kun svingi on liian pysty on tulokulmakin liian jyrkkä, mikä aiheuttaa kuvaamanlaisiasi lyöntejä. Eli enemmän ’kiertoa vaakatasossa’ jolloin maila kulkee ainakin taakseviennin alussa pitemmin lähempänä maata. Tähän pääset ehkä helpoimmin ’työntämällä’ alkuasennossa käsiä eteenpäin kauemmaksi vartalosta eli seisomalla kauempana pallosta. Tunne on muuten aika mahtava kun jälleen alkaa paukkua entiseen malliin. Anna hetken vaikka tulla kunnon hookkia kunhan vain osumat on hyviä. Tarkoituksena on löytää vartaloon kadonnutta kiertoa. Vähitellen osumien parantuessa voit palata ’normaalimpaan’ asentoon.
Näin kesäaikaan tuskin tulisi montaakaan vastausta, jos kysyisi apua metriseen puttiin tai 50 m pitchiin… Draivi, tuo kaikkien golflyöntien kuningas kirvoitaa kaikki kynnelle kykenevät kirjoittamaan… 🙂
Mjoo no putti on enemmän mekaaninen liike ja kysymys omasta päästä ja silmästä nähdä suuntaus oikeaksi… puttia et voi lyödä 100m korkeuteen joka sitä kautta tuottaa ongelmia…
Mutta puttihan on hartioiden liike ja unohdetaan niiden ranteiden käyttö… Tietenkin puttityylejä on lähes yhtä monta kuin pelaajia ja toisella putti kulkee uskomattomalla tyylillä ja toisella taas kulkee suoraan jostain golfkirjasta kopioidulla tavalla… =)
Tarkasta nyt ihmeessä ihan eka mihin se pallo osuu lavassa. Ei sellaista svingiä ole olemassakaan jolla saisi draiverin sweet spot osumalla kynttilän aikaiseksi.
Pistä vaikka normaalia maalarinteippiä lapaan ja vedä muutama svingi.
NimetönTäyttä asiaa, kuten myös sekin, että lopputuloksena pystystä svingistä on se huono osuma/’lähes täydellinen huti’.
Vähemmän kuokkaa ja enemmän pesäpalloa peliin, kyllä se siitä…
Ja käynti prolla on lopulta yleensä kannattava ratkaisu.
NimetönJep ! Tuo draivin korjaus on iso homma ja siihen on annettu paljon hyviä vastauksia. Metrin putin saa
tavallinen klubituuppari varmemmin sisään kun harjoittelee sitä ottamalla hyvän alkuasennon ja
työntämällä pallo putterilla sisään ilman taaksevetoa. Jo muutaman kerran harjoituksella saa tuntuman hyvästä saatosta. Jos taas lipulle on matkaa 50 m ja tarkoitus on saada pallo kohtuullisesta makuusta pääosin ilmassa lipun lähelle, niin harjoittele Sand Wedgellä. Taakseveto voisi olla hieman lyhyempi ja alastulo paljolti painovoimaa hyödyttäen. Tärkeätä on pitää katse pallossa. Muuten lyönti on paljolti samanlainen kuin täydellä swingillä painonsiirtoineen yms (hmmh ! edellyttäen, että täysi swingi on kunnossa). Stanssia voit hiukan avata. Harjoittele erityisesti hyvää osumaa (ei topperia tahi duffia) myös ruoholla ja tarkasta turpeen irtoamissuunta ja alkamiskohta (niin ja koko). Lyö jos mahdollista myös aidolle griinille, jolloin voit tarkkailla erilaisia rulleja. Yksi ongelma on myös, että usein ei tarkkaa etäisyytta ole tiedossa pelitilanteessa, jolloin on luotettava silmään. PS. Itse en koskaan pyri 50 metrin päähän lipusta vaan noin 75 SW, 100 GW/PW, 125…150 tai jos muu ei auta 200 tilanteen mukaan.No nyt on käyty ohjeita testaamassa. Tuloksena oli n. 50 % vähemmän kynttilöitä, eli suunta on oikea. Kiitoksia neuvoista. Löin myös pituusennätykseni 220 m lievään ylämäkeen. Pituutta kertyi juuri oikeaoppisen, matalan lentoradan ja järkyttävän pitkän rullaamisen ansiosta.
Seurasin myös pelikavereiden driveja, ja näytti, että samaa virhettä oli myös heillä, eli W1:llä rullit on vain muutaman metrin mittaisia, koska kaarien korkeus on lähes 100 metriä. Tuntuu, että tämä on varsin yleinen ongelma, joka tosin ei tunnu hirveästi haittaavan ihmisiä, sillä ovathan kaaret hienoja ja tuolla tyylillä päästään nätisti metsiköiden yli.
Tuli vain mieleen, että mahtaako syy näihin korkeisiin kaariin, olla se että puu- ja rautamailalyönnit on menneet sekaisin. Sain nimittäin löytyä W3:lla suht matalasta roughista tuollaisen kynttilän, koska jouduin leikkaamaan melko tiukasti, ts. laaja pyyhkäisy ei ollut mahdollista. Nyt kun mietin, niin oikeastaan draivin kanssa ongelmat alkoivat samaan aikaan, kun rautalyönnit (I4-I6) alkoivat sujua, eli draiviin on tullut rautamailamaista lyöntityyliä. Pitää jatkaa tutkimuksia…
Minä olen ottanut Partin mainitseman osumajäljen tarkastelun lavassa ns. vakiorutiineihin. Eli ennen draivia pyyhkäistään lapa puhtaaksi housunlahkeeseen ja lyönnin jälkeen katsotaan missä kohtaa tuo dimple-kuvio tällä kertaa sijaitsee. Ja sitten taas säätämään. (Tiedän; hienommat ihmiset käyttävät pyyhettä).
Ei. Kyllä se housunlahje on ihan oikea paikka pyyhkäistä draiverin / putterin lapa. Itselleni on tullut osaksi puttirutiinia (joka kestää muuten n 15s linjojen katselemisineen) pyyhkäistä lapa lahkeeseen kahden kuivatreeniputin jälkeen. Oli se likainen/märkä/hiekkainen tai ei.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)