Aihe: Liikaa alakierrettä? - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Liikaa alakierrettä?

Etusivu Foorumit Yleistä Liikaa alakierrettä?

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tuossa on ollut keskustelua yläkierteestä. Mulla vaivaa (ilmeisesti) liiallinen alakierre. Ilmalennot jää aika lyhyiksi, vaikkakin kaari alussa on komea (siis oikeanlainen ei tyyliin 100m ylös ja 100m eteenpäin). Yhtäkkiä kesken parhaan ilmalennon pallo tulee kuin kivi alas, ikään kuin sillä ei olisi maan suuntaista nopeutta enää lainkaan. Lentorata ei siis ole lähelläkään paraabelia edes tuulettomissa olosuhteissa. Harmittavuutta lisää vielä se, että rulleja ei käytännössä ole. Selviäähän tosta pituuspuolesta sillä, että ottaa pykälää järeämmät aseet käyttöön joka lyönnille, mutta olis se kiva saada pallo etenemään oikeinkin. Mitäs mun pitäis nyt tehdä?

    Ei sen lentoradan pitäisi muistuttaakaan paraabelia, koska on olemassa ilmanvastus. Jos Ilmanvastusta ei olisi, niin lentorata olisi paraabelin muotoinen.

    Jos kuvaat rautalyöntejäsi, niin mielestäni sinun kannattaa vain olla tyytyväinen ja ottaa aina sitä oikeanmittaista rautaa lyönteihisi 🙂

    Jos taas draivisi käyttäytyvät noin niin alakierrettä voi tosiaankin pyrkiä vähentämään.

    1. pallon valinta – uudet monikuoripallot ovat hiljempaa lyötäessä (= lyhyet raudat, lähipeli) spinnipalloja mutta draiverillä mätkittäessä spinni vähenee oleellisesti. Pro V1 taitaapi olla malliesimerkki tällaisesta.

    2. draiverin ominaisuudet. jäykemmällä, erityisesti tip-stiffillä varrella saadaan spinniä alaspäin. samoin monet uudet draiverien lavat on suunniteltu spinniltään vähäisiksi ja launchilta korkeiksi – maksimoimaan eritoten klubituupparin draivien pituus.

    3. swingi? en osaa antaa swingivinkkejä, en varmaan vaikka näkisin lyöntisi. toisaalta – jos pallo lähtee oikeanlaiselle radalle jo nyt, niin mitään kovin perustavaa laatua olevaa vikaa en usko löytyvänkään.

    … kivaa olla välinefriikki joka ei tiedä itse pallon lyömisestä juuri mitään 🙂

    Älä hyvä mies(?) hermostu, kun olet saanut puhtaan osuman ja oikeanmallisen pallon lentoradan aikaiseksi. Tuollainen pallon lento (etenkin rautamailoilla) on kaikkein paras, sillä se lähtee jäätävästi mailanpästä ja putoaa tarkalle alueelle! Moni vain uneksii moisesta. Tulet huomaamaan, kuinka pallot putoavat greeneille ja jopa jäävät niille, kun pelikaverisi joutuvat onnettomina rullauttamaan pallonsa viheriöille tai katsomaan karvaasti kuinka ne pomppivat lipun ohi ryteikköön.

    Nyt vaan testaamaan, kuinka pitkälle pallosi laskeutuu joka mailalla ja ei kun skooraamaan!

    Nimetön

    Lyhyillä raudoilla greeniä lähestyttäessä ainakin itse yritän saada juuri tuollaista lentorataa stanssaamalla pallon hieman normaalia taaemmaksi. Kun pallo on viitisen senttiä takajalan ukkovarpaan etupuolella, ysillä lyönti kantaa noin 100-105 metriä ja rullaa 10-150 senttiä. Pallon ollessa stanssin keskellä lyönti kantaa ilmassa 5 metriä kauemmaksi ja rullaa vielä 5-10 metriä lisää.

    Onko mitään muuta tapaa saada lentorata tuollaiseksi kuin pallonpaikan taaksepäin siirtäminen. Hyvät pelaajathan lyövät juuri tuollaisia mutta heillä pallon paikka on edempänä.

    Joo tm320 puhuu asiaa. Eli noihin lyönteihin pitäisi olla tyytyväinen. Oikeaoppisella lyönnillä ja puhtaalla osumalla pallo lähtee hyvin matalalla lähtökulmalla mutta nousee yhtäkkiä ylöspäin backspinnin ansiosta ja lopussa putoaa alas jyrkällä kulmalla ja jää lähes paikalleen tai tulee jopa hiukan takasinpäin.

    Jos haluat enemmän rullia niin voithan kokeilla siirtää palloa stanssissa hiukan eteenpäin (enemmän vasemmalle jalalle).

    Nimetön

    Hyvät pelaajat osaavatkin lyödä oikeaoppisesti, minä en =)

    Nicklaus taitaa olla ääriesimerkki, lyhyilläkin raudoilla Kultainen Karhu löi palloa vasemman kantapään kohdalta…

    Niinpä niin mutta mitäs se oikeaoppisesti tarkoittaa? =) Sitä että lyödään palloon alaspäin?

    No mikäs siinä sitten.

    Lyönti on kai sitten kunnossa(raudoilla). Puilla pitäis varmaan vaihtaa vähän stanssia. Ei muuta kun pareja murskaamaan.

    Arvasin muuten , että joku tarttuu tuohon *******geenisessä painovoimakentässä alkunopeudella v lähteneen massakeskipisteen liikkeen teoreettisen mallin puutteellisuuksiin reaalimaailmassa. (Huh) Juu, ilmanvastus pitää ottaa huomioon.

    Tämähän nyt ei kuulu tähän viestiketjuun oikeastaan mutta kun tuosta kierteestä oli juttua niin olisin kysellyt asiaan perehtyneiltä ja ns. ’paremmilta’ pelaajilta, että miten sitä spinniä saa niihin lähestymisiin?? eli pallonpaikkaa, käsien tuloa jne jne.

    Tarkoittanet siis että miten saat pallon kelautumaan takaisinpäin sen pudottua griinille?

    Spinniä saa kun osuma on puhdas, lavan urat eivät ole tukossa ja mailanpäänopeus on riittävä. Siinä se. Eli se pallo pitää ikäänkuin nipistää alustan ja lavan väliin osumassa.

    Pallo ei varmasti kelaudu takaisin jos lyöt a) raffista b) hiljaa c) väylältä joka on jätetty pitkäksi, eli pallon ja lavan väliiin jää ruohoa.

    Niin ja jos griini ei ole vastaanottava niin ei se tuu takaisin. Katso vaikka telkusta tänään…

    selevä 🙂

    Sitten pitää vielä ottaa kierrepallo käyttöön, jos sitä spinniä haluaa. Kovalla pallolla on ammattilaisillakin työtä saada spinniä aikaiseksi. Eli ei topfliteä tiille!!

    Ja kai ammattilaisilla on RSG:llä vaikeuksia saada spinniä lyönteihin. Viheriöt taitaa olla aikas kovat ja ilmat on olleet kuivat. R&A taitaa olla tyytyväinen. Tällä hetkellä taitaa olla 2 pelaajaa underissa. Jenkit ei tiedä, millaisset kenttien pitäisi olla ja miten niitä pitäisi laittaa kuntoon!!

    Liika vihreys on vääryyttä. Kovat griinit, mihin hyvienkin pelaajien on välillä rullautettava lähestymiset lisäävät ehdottomasti golfin monipuolisuutta ja mielenkiintoisuutta. Aina ei voi lyödä sitä omaa automaattilyöntiä vaan pitää improvisoida!!

    Mukavaa nähdä hyviä pelaajia hyvällä linksillä! Ja huomatkaa vielä, että kenttä on lyhyt! PGA tourin kentät on kaikki ainakin 200-500 jaardia pidempiä. Siitä siis nähdään, että pituus ei ratkaise.

    niin, ’takaisinkelautumista’ auttaa myös se, että pallon lyö stannissa hieman normaalia taaempaa, tällöin maila tulee palloon hieman jyrkemmin ja alakierrettä tulee palloon enemmän

    Mä en oikein saa alakierrettä edes lobbarilla ja nyt on reikä jolla pitäis lyyä rautakutosen verran. Mä en kaipaa mitään ’kelautumista’ vaan pallon tulisi pysähtyä muutaman metrin matkalle eikä pompata kenguruna eteenpäin. Hupsista, tämä taitanee jo kertoa kaiken;)

    Mutta palloo siis pitää lyyä ’alaspäin’ ja sijoittaa stanssissa hieman taakkepäin? Tää tapaus muuten suoritetaan tiin päältä eli alakierteen aikaansaaminen on himpun verran helpompaa?

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Liikaa alakierrettä?

Etusivu Foorumit Yleistä Liikaa alakierrettä?