Aihe: Mikä mättää? - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

Mikä mättää?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä mättää?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Voisiko joku kenttämestari hiukan valaista miksi juuri golfkenttien griinit ovat luonnon ainoat paikat missä ruoho ei kasva? On tullut vettä, saatu lämmintä ja koko muu ympäröivä maisema lykkää vihreätä ihan silmissä, mutta me puttailemme vielä Juhannuksena hiekalla. Lisäksi tiedän, ettäSuomessa on jo vuosia tehty greenikasvustosta tieteellisiä kokeita, koeviljelty eri ruoholaatuja jne. Mikään ei ole auttanut. Koko klubia ja kenttää tulisi arvostella sillä perusteella missä kunnossa viheriöt ovat. ’Silmät (greenit) ovat sielun peili’.

    Tietämättä asian tieteellistä puolta sen enempää, yksi syy siihen voisi olla se että päästetään pelaajat aivan liian aikaisin griinille. Täällä vuonojen maassa griinit avataan vasta kun ne on ’hyvässä’ kunnossa ja ennen sitä pelataan ’talvigriineillä’.

    Olisikohan siinä käynyt niin, että viime syksynä talvi kun tuli hieman yllättäen niin geenejä ei vielä oltu ehditty valmistella talven varalle. Eli ruohon pituutta ei ehditty kasvattaa ja näin ollen siihen ei juurikaan jäänyt ravintoa jne jne. Väylillähän ruoho on luonnostaan huomattavasti pidempää.

    Kun vielä talvi oli melko ankara, kevät ja alkukesäkin aika surkeita niin uudelleenkylvökään ei ole kovin hyvin auttanut.

    En ole kenttämestari, mutta tämmöisiä tulee mieleen ihan maalaisjärjellä ajatellen. Greenit kun tuntuvat olevan aika surkeita joka puolella.

    En tiedä, mikä on selitys, mutta tuntuu oudolta, kun Tuusulassa saa putata erittäin hienoille viheriöille ja Talmassa touhu on aivan pelleilyä.

    Kentät ovat toisistaan korkeintaan 15 kilsan päässä, joten turha sepostaa huonosta talvesta yms.

    Jospa Tuusulassa olikin ehditty kasvattaa greenit ns talvipituuteen ennenkuin talvi (jo) lokakuun alussa iski. Näin ne kestivät talven paremmin. Moni muukin asia on saattanut/saattaa vaikuttaa.

    Joillakin kentillä greenit kylvetään joka vuosi kokonaan uusiksi. Silloin ei varmaan ole niin suurta merkitystä mihin kuntoon ne syksyllä ovat jääneet tai miten ankara talvi on ollut.

    Kaikilla kentillä, joilla budjetti riittää, tehdään täydennyskylvöjä heti keväällä kun lämpöä alkaa riittämään. Sitten vaan pitää huolehtia, ettei pelaaja kulje siellä viheriöllä ja kuljeta pois/tallaa kaikkia siemeniä.

    Millään kentällä ei varmastikaan pelata kokonaan uudella ruoholla joka vuosi. Kyllä siellä aina joku osa ruohosta talvehtii ja lähtee kasvamaan.

    Tuusulassakin on yksi viheriö huonommassa kunnossa kuin muut. Se sijaitsee erittäin hyvällä paikalla. Se saa tarpeeksi valoa ja ilman kierto on hyvä. Viime talvena vaan tapahtui jotakin.

    Nyt se alkaa näyttää jo hyvältä. Onneksi sen eteen leikattu talviviheriö väylällä on täysin umpeen kasvanut ja yhtä pitkä/nopea kuin muutkin viheriöt. Ei siis haittaa 😉

    Kai golf ja talvi on niin salatiedettä, että sille ei voi mitään. Nytkään keväällä ei ole ollut kovinkaan paljon oikeaa lämpöä, nin että ruoho olisi kasvanut. Se on varmaan osasyy.

    Talmassa on tietysti paineita isosta kisasta!!

    Sarfvikin uusi ja Tuusula ovat kentät, joilla on ollut hyvät viheriöt ja minä olen nähnyt. Muista olen kuullut vain huhuja ja kehuja täällä =)

    Kaikki TV kuvat Suomesta ja valokuvat Golfpisteessä ovat olleet kaameaa katsottavaa!

    Myös Sarfvikin vanhan kentän greenit ovat taas jo huippukunnossa, päin vastoin kuin 3 viikkoa sitten, ja saavuttaneet entisten vuosien tasonsa. uusihan on aivan huippukunnossa.

    Nordcenterissä greeneillä on vielä matkaa, mutta eiköhän sielläkin parin viikon päästä ole jo kunnon greenit.

    Luulen, että kulutus on useimmilla kentillä liian suurta, liikaa pelaajia. Pitäisi pelata pitempään talvigreeneille.

    Uskallan väittää asioita suoraan paikan päällä seuranneena, että lipun paikalla sumplimisella n. 80 prosenttia griinistä voidaan pitää jatkiuvasti ’rauhoitettuna’. Muutaman viikon aikaisempi tai myöhäisempi käyttö ei ole tämän kysymyksen ratkaisu.

    Etten vain – taas kerran – tullut sohaisseeksi liian pyhään asiaan. Sanoisinko vaikka näin, että jos itse en saisi 10 x 10 metrin hyvin lannoitettua ja pohjustettua ja ilmastoitua aluetta kasvamaan ruohoa keskellä sateista kesää, toteaisin olevani tehtävään ammattitaidoton ja hakeutuisin kiireesti kyvyilleni paremmin sopiviin hommiin.

    Enpä toivoisi joutuvani pelaamaan kentällä, jolla on greeniä vain aari (10 x 10 metriä), normaalikentällä on pelkästään greeniä noin hehtaari, sata aaria.
    Ruohoa on greenillä tiheämmässä kuin tavallisella pihanurmikolla, ja hyvän lopputuloksen saamiseksi ruohon on oltava tasalaatuista. Myös erilaiset pöpöt on pidettävä poissa, vaikka pelaajat tekevätkin parhaansa niiden levittämiseksi jättämällä alastulojäljet korjaamatta tai korjaamalla niitä niin, että ruohon juuristo nostetaan pintaan. Sitkeimmät pöpöistä asuvat usean metrin syvyydessä pinnan alla.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Mikä mättää?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä mättää?