30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Mikon taso ja arvostus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mikon taso ja arvostus?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • On Mikko tosiaan ottanut melkoisen loikan kohti maailman huippua ja on hyvää B-sarjatasoa jo, kun A-sarjalaiset pelailee säännöllisesti Majoreissa. Ei ollut siis hetken hurmaa toi viime kauden comeback ja takana (ainakin toistaseks) on ajat, kun viikottain pitää jännätä mahdollisia palkintorahoja, joilla turvaa pelipaikan. Kohta on jo finaalilippukin turvattuna (top-60), vaikka kausi vasta lähestyy viimeistä kolmannesta, kun 400k lienee lipun hinta. Tavote top-100 world rankingiinkaan ei ole kaukana, sillä nopealla laskutoimituksella siellä oltais jo, jos laskettais vain viimesen vuoden skabat, kun wr:ään huomioitavalla kahden vuoden jaksolla Mikolla on edelliseltä vuodelta vain herneitä taskussa. Miten rankkaisitte Mikon saavutukset verrattuna muiden lajien suomihuippuihin huomioiden lajien väliset erot? Eli Mikko vs. Räikkönen, Nieminen, Pitkämäki ja muut vastaavat starbat ml. joukkuelajit? Miten nykynäytöillä kivuttaisiin vuoden urheilijaäänestyksissä? Golfissa kun top-10 sijoitukset päihittää meriittinä aika monen muun lajin voitot ja esim tenniksen top-20:ssä majailevaan Niemiseen verrattuna molemmilla on yks voitto ’kakkostason’ skabasta eli ET:lla ja pienemmästä ATP-skabasta. Eli onko golfin top-100 tai top-150 ranking saman arvoinen kuin tenniksen top-20? Taitaapi meikäläisen rankingissa vielä Kimi ja Teemu ehtiä edelle ja Nieminen pysyä rinnalla, mutta muut sankarimme katselevat jo Mikon perävaloja. Metsäpuskalykkijöitä ja muita härmän satunnaissankareita en äänestyksissä edes juuri noteeraisi huomoiden lajien harrastajamäärän ja kapean huipun… Toisin sanoen, vois lehdistökin siis pikkuhiljaa alkaa noteeraaman yhtä suomalaista urheiluhuippua pikkaisen isommilla otsikoilla!! Mineastakin kirjoitellaan palstoilla edelleen huomattavasti enemmän kuin Lahden vaatimattomasta maailmantähdestä. Jees…

    Mikko on vasta alkutaipaleella ja pääsee varmasti maailman top-50:iin muutaman lähivuoden aikana. Eiköhän se arvostus nouse samalla, meillä ja muualla.

    Muiden lajien kotimaisiin huippuihin on vaikea verrata.. tuskin Mikko pääsee suosiossaan Nykäsen Matin tasolle.

    Nimetön

    Vertailu on aina vaikeaa, mutta niin hiton mielenkiintoista. Mailapeleissä on oma TOP 3:ni suomalaisten osalta: 1) Teemu, T2 (jaettu): Mikko ja biljardin maailmanmestari Mika Immonen, 3) Jarkko.

    Mikon arvostus on siellä Räikkösen ja Jarkon puolivälissä ei aivan Keken ja Häkkisen tasoa, mutta ohittanut jo Mika Laitisen tason…minne hänkin katosi voitettuaan suvereenisti maailman mäkikisoja ?

    Vastaan itse: http://www.hiihtoliitto.fi/makihyppy/urheilijat/urheilijat_a-o/?num=12617

    Niin ja vetää vertoja ehdottomasti jo Kalle Palanderille.

    Kato peekule, Kalle ja Tanja muuten unohtuikin tässä keskikesän helteellä.

    Mutta se juu ei vaikuta lopulliseen pointtiini, että ihmettelen kovasti, ettei lehdistössä ja mediassa (pl. golf julkaisut ja golfpiste) ole noteerattu Mikon huimaa nousua eliittiin. Mikon juttuja joutuu lukemaan joidenkin pesäpallosta kirjoitettavien juttujen kääntöpuolelta ja ainoastaan silloin kun joukkuevoimistelusta ei ole ollut ajankohtaista kirjoitettavaa… hymph…

    Nimetön

    Kyllä maailmassa on sen verran laaja taso miesten tenniksessä, paljon tv katselijoita ja suuret palkinnot että maailmanlistan top 20 paikka on vielä ihan eri tasolla kuin Mikon saavutukset. Jarkkohan on pelannut kymmeniä kertoja granslam kisoissa ja pärjännyt kohtalaisesti.

    WannaBeTiger kirjoitti: (10.7.2007 10:28:15)
    Kyllä maailmassa on sen verran laaja taso miesten tenniksessä, paljon tv katselijoita ja suuret palkinnot että maailmanlistan top 20 paikka on vielä ihan eri tasolla kuin Mikon saavutukset. Jarkkohan on pelannut kymmeniä kertoja granslam kisoissa ja pärjännyt kohtalaisesti.

    Laaja taso? Tennisammattilaisia on lapsen kourallinen verrattuna golfammattilaisiin jotka pelaavat päätoureillakin.

    Nimetön

    Laaja taso? Tennisammattilaisia on lapsen kourallinen verrattuna golfammattilaisiin jotka pelaavat päätoureillakin.

    ——————————————————————————————————

    Kyllä golfissa on laajempi taso mutta lapsen kourallinen on vähättelyä. Pidän Mikosta ja toivon menestystä mutta eihän hänellä ole voiton lisäksi kuin muutamia hajanaisia sijoituksia kärjen tuntumaan maailman kakkostourilta. Ei voi vielä puhua eliittipelaajasta.

    Golfin ammattilaisia on siis kuinka paljon verrattuna esim. tennikseen? Golfissa pyörii jostain käsittämättömästä syystä niin törkeän paljon rahaa, että se elättää myös sellaisia ammattilaisia, joiden pelitaitojensa puolesta muihin lajeihin verrattuna pitäisi hankkia elantonsa vaikkapa partureina. No Mikko on toki esittänyt jo muutamia pelimiehen elkeitä, mutta samalla tavalla golfin kärkiäijät vievät kärkisijat kuin tenniksessäkin. Noin niin kuin pääsääntöisesti. Aina joskus yllättäjätkin menestyvät. Onneksi. Kyllä Jarkko on sijoituksensa puolesta rahtusen edellä Mikon saavutuksia. Yleensä ottaen tennis on MINUN mielestä enemmän urheilua kuin golf, jota pidän paremminkin seurapelinä myös huipulla pelattaessa. En väheksy sitä harjoittelun määrää ja laatua, jota vaaditaan golfin huipulle päästäkseen, mutta eipä kovin monessa lajissa voi pysyä yli 5-kymppisenä 20 kiloa ylipainoisena maailman huipulla.

    Pelit peleinä ja urheilu urhailuna.

    Näin tahattomasti provoilee:


    Kyllä golfissa on laajempi taso mutta lapsen kourallinen on vähättelyä.

    No ei edes ole.

    Nimetön

    kylläpäs on

    Mikko pelaa tennikseen verrattuna haastajakiertueen eli Challenger Tourin kisoja, missä tenniksen rankinglistan sijalla noin 150 kilpailevat.

    Sitten kun Mikko pääsee ykköstasolle jenkkeihin pelaamaan ja pärjää siellä säännöllisesti, on toistuvasti 20 joukossa Major-kisoissa, sijoittuu maailman listalla vaikka 30 parhaan sakkiin voidaan ehkä Mikkoa ja Jarkkoa verrata.

    Toistaiseksi Mikko on valovuoden Jarkko Niemistä perässä.

    Nimetön

    juuri näin

    juuri näin

    Kuka muuten on Teemu?

    heimo2 kirjoitti: (10.7.2007 12:08:09)
    Kuka muuten on Teemu?

    Veikkaan taiteilija Teemu Mäkeä..tai sitten Stanley Cupin kaapannutta amerikkalaista golffaria Teemu Selännettä ?

    artturi kirjoitti: (10.7.2007 11:47:35)
    Toistaiseksi Mikko on valovuoden Jarkko Niemistä perässä.

    Kovaa puhetta. Montako maailman luokan turnausta Jarkko on voittanut ? Ilosella ainakin kolme voittoa muistaakseni. Ei taida ero aivan valovuotta olla…Rahnasto ( 88 ), Palin ja Paloheimo ( 48 ) olivat pitkään kehissä ja sijoittuivatkin..ketä kolopallisteja meillä oli ennen Mikkoa…niin Piltz ja Sandelin…ja Sandelin on SWE.

    EFC

    double-eagle kirjoitti: (10.7.2007 17:15:39)
    Montako maailman luokan turnausta Jarkko on voittanut ? Ilosella ainakin kolme voittoa muistaakseni.

    Voisitko nimetä nuo muistelemasi Mikon voitot ??

    Turhaa juupas-eipäs -kinastelua. Pankaa numeroita pöytään. Paljonko Mikko on tänä vuonna tienannut palkintoeuroja ja paljonko Jarkko palkintodollareita?

    Takatii kirjoitti: (10.7.2007 20:30:19)
    Turhaa juupas-eipäs -kinastelua. Pankaa numeroita pöytään. Paljonko Mikko on tänä vuonna tienannut palkintoeuroja ja paljonko Jarkko palkintodollareita?

    eipä taida vaan rahasummat kertoa meriiteistä palkintosummien ollessa aika erilaisia. eiköhän se ranking ennemminki kerro aika hyvin oman tason lajissaan. tolla logiikalla taitaa suomessa olla esimerkkinä vaikkapa muutamia kymmeniä lätkän pelaajia joitten vuositienesteihin ei taida Ilonenkaan ylettää. tarkottaako se että jokainen niistä on urheilijana aivan eri tasolla Iloseen nähden?

    Mistähän tulee myös toi mielikuva että tennisammattilaisia on lapsen kourallinen verrattuna golfammattilaisiin? taitaapi atp-rankingissä jo olla tuhannen kieppeillä pelaajia..

    Lajien välinen ja jopa saman lajin eri pelaajien välinen vertailu on epätoivoista puuhaa joskin mielenkiintoista ja aikaaviepää. Ihan riippumatta siitä mitä asioita pidetään paremmuuden mittareina.

    Harrastajamäärä on tietysti yksi mittari. Ensimmäisenä tulee ’kuningas’ jalkapallo sen jälkeen lento- ja koripallo, seuraavana ensimmäisenä yksilölajina pöytätennis. Tämän ketjun vertailukohteet tennis ja golf tulevat valovuosien päässä näistä.

    Eikös PGA-tourin pelaajista valtaosa ole USA:sta? Sitä voisi irvileuka pitää siis melkein kansallisena (jäsentenvälisenä) sarjana.

    Kotimaisessa vertailussa mm mäkihyppääjät, rallikuskit ja pesäpallon siepparit menevät kaikki tasosta riippumatta minun rankingissäni kauas Ilosen edelle siitä syystä että ne lajit vaativat paitsi taitoa myös rohkeutta.

    Pesäpallosta lopuksi lisää senverran, ettei sitä ole syytä morkata kahdesta syystä;
    a) se on kansallispelimme
    b) valitettavasti se on kovin vaikea esim. golfiin verrattuna, mikä on osaltaan johtanut siihen, että golfia harrastaa Suomessa ehkä reilu kymmenkertainen määrä pesäpalloon verrattuna

    Varoitus: puolittainen provo 🙂

    Eri lajien urheilujoiden arvostukseen voi käyttää tarkkaa fysikaalis-kemiallis-tieteellistä kaavaa:

    [lajin harrastajia pallolla miljoonia] x [tarvittavien ominaisuuksien monipuolisuus asteikoilla 1-100] x [vaadittava treenin määrä ja kovuus asteikoilla 1-100] / [sijoitus maailmassa]

    ja lopputulos jaettuna vielä [joukkueen jäsenten määrällä] jotta kaikki päivähoidettavat jengin mukana vapaamatkustavat saadaan listalla alemmas.

    Eipä ole Mikolla jakoa. Kaikki lätkäpelaajat ja seipäänheittäjät jäävät sitten vielä kauemmas, mäkikotkista puhumattakaan.

    Jarkko 60 x 70 x 70 / 20 = 14700
    Mikko 80 x 30 x 20 / 100 = 480
    Teemu 1 x 60 x 70 / 1 / 25 = 168
    Kimi 0,000020 x 20 x 5 / 3 = jotain pientä

    Mika Ahola kirjoitti: (10.7.2007 11:17:15)
    En väheksy sitä harjoittelun määrää ja laatua, jota vaaditaan golfin huipulle päästäkseen, mutta eipä kovin monessa lajissa voi pysyä yli 5-kymppisenä 20 kiloa ylipainoisena maailman huipulla.

    No se johtuu siitä, että golfvalmennuksen tietämys koko maailmassa on ihan perseestä ja siksi monet vanhuksetkin pärjäilee ihan mukavasti, jos ovat riittävän tyhmiä.

    No kyllä nuoretkin pärjää esim. MW, silloin kun ei vielä ehtinyt tajuaamaan, että joku valmentaa.

    Mika Ahola kirjoitti: (10.7.2007 11:17:15)
    Näin tahattomasti provoilee:

    Mitä vitun väliä sillä, mikä on urheilua ja mikä ei, mua ei ainakaan kiinnosta urheileminen pätkääkään, jos mittarina on maitohappojen kertyminen ja aivosolujen surkastuminen.

    Rasittaahan se naimissa oleminenkin, mutta ei sitä kukaan urheiluksi kutsu.

    PS. Mitä on tahaton provoileminen?

    ts

    fukke diise saisse kirjoitti: (11.7.2007 0:27:37)

    No se johtuu siitä, että golfvalmennuksen tietämys koko maailmassa on ihan perseestä ja siksi monet vanhuksetkin pärjäilee ihan mukavasti, jos ovat riittävän tyhmiä.

    Kiinostais kovasti, jos Fukke heittäis muutamia ajatuksia siitä, mitä hyvä Golfvalmennus pitää sisällään?

    Enkä nyt hae tekniikkapuolen juttuja… niissä olen huomannut, että samoille asioille naurekellaan, vaikka termistö hieman vaihtelee.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
Vastaa aiheeseen: Mikon taso ja arvostus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mikon taso ja arvostus?