Takaako Zozo Championshipin varma pistepotti Sami Välimäen kortin PGA Tourille? - Golfpiste.com

[9][10]

[9][10]

Takaako Zozo Championshipin varma pistepotti Sami Välimäen kortin PGA Tourille?

Sami Välimäen pistejahti jatkuu tällä viikolla Japanissa. Kuva: Getty Images

Hyvin kierroksensa aloittanut Välimäki sortui toisella kenttäpuoliskolla virheisiin.

Pääsy tällä viikolla Japanin Chibassa käytävään PGA Tourin kilpailuun saattaa vielä osoittautua Sami Välimäen pelastukseksi. Vain 78 pelaajan Zozo Championshipissä ei ole karsintaa, joten kaikki kiertueen syyssarjassa mukana olevat kilpailijat kuittaavat turnauksesta FedEx Cup Fall -rankingin pisteitä.

Välimäki pelasi Accordia Golf Narashino Country Clubin kentällä torstaina tuloksen 72 (+2), jolla hän jakaa 18 reiän jälkeen 63. sijaa. Välimäki oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen kaksi alle, mutta toisen kenttäpuoliskon (1–9) neljä bogia pudottivat sijoitusta rajusti.

Hän olisi ennusteen mukaan säilyttämässä FedEx Cup Fall -pistetilastossa 114. sijansa, kun kauden päätteeksi 125 parasta uusii vahvan korttinsa PGA Tourille. Matka turnauksessa on kuitenkin vasta alussa.

Välimäki oli vielä loppukesästä epävarma paikastaan Chiban turnaukseen. Pisteet lopulta riittivät kisapaikkaan, ja hänen kannaltaan hyvä asia on, että monet ensi kauden viimeisistä korteista taistelevat pelaajat jäivät Zozo Championshipistä rannalle.

Suomalainen on aiemmin ilmoittanut päättävänsä kautensa Japanin turnaukseen. Hän piti kuitenkin vastikään osallistumista marraskuun lopussa Georgiassa pelattavaan kauden viimeiseen osakilpailuun mahdollisena, mikäli tilanne pistelistalla tuntuisi sitä vaativan.

Chibassa kilpailee 12 FedEx Cupin playoff-turnausten jälkeen pisteissä top 50:een sijoittunutta pelaajaa. He eivät kuitenkaan voi kerätä PGA Tourin loppukauden kisoissa syyssarjan pisteitä.

Zozo Championshipiä johtaa Taylor Moore (-7). Eroa toista sijaa jakaviin Max Greysermaniin, Nico Echavarriaan sekä Eric Coleen on yksi lyönti. Eurooppalaisista Englannin Harry Hall (-2) jakaa 20. sijaa.

Lue seuraavaksi: Välimäki jäi toisen kerran peräkkäin nollakerhoon – ensi viikon kisassa riittää panosta