Oliver Lindell jahtaa lujasti uran avausvoittoa CT:llä: ”Nautitaan vaan” - Golfpiste.com

8.10.–15.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][8]
KilpailuaSuomalaista

8.10.–15.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell jahtaa lujasti uran avausvoittoa CT:llä: ”Nautitaan vaan”

Oliver Lindellillä on sunnuntaina edessään iso päivä. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkasen juna kulki toista päivää peräkkäin väärään suuntaan.

Oliver Lindell (-16) oli rautaa Hainan Openin kolmannen kierroksen takaysillä. Hän pelasi lauantain viimeiset yhdeksän reikää neljä alle, ja karkasi kärjessä kahden lyönnin johtoon.

Lindell pelasi etuysin parissa ollen tovin top 3:n ulkopuolella. Hän kuitenkin pystyi oivallisesti kiristämään tahtiaan, kun taas porvoolaisen kanssa kärkipaikasta taistellut lauantain pelikaveri JC Ritchie hiipui kuvasta jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla.

”Hyvä maltti. Alkoi taas vähän nihkeästi, kun alle kolmemetrinen (putti) veti karmean lipoutin (pyörähti reiästä ulos). Ja nelosellakin tuli kolmen putin par. Maltti kannatti, sillä pelasin takaysillä kovassa tuulessa huippupeliä, ja pari 3–5-metristäkin upposi”, Lindell kertoi.

”Mutta eipä tässä mitään lähdetä muuttelemaan, nautitaan vaan. Kivaahan tämä on”, hän jatkoi.

Hänen pahimpina uhkaajinaan kärkkyvät kolmannen kierroksen toinen pelikaveri Niklas Lemke sekä uutena miehenä voittokamppailuun noussut Llyod Jefferson Go. He jakavat toista sijaa tilanteessa -14.

Lindellille on avautunut Hainanin saarella Kiinassa pelattavassa kilpailussa loistava mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen voitto Challenge Tourilla. Mikäli Lindell tähän pystyy, on turnauksesta saatavat pisteet nostamassa häntä kiertueen pistelistalla kolmannelle sijalle. Tämä olisi erityisen arvokas asia, ja saattaisi avata paikan ensi kaudella sellaisiin DP World Tourin kisoihin, joihin hän ei nykyisellä ranking-sijoituksellaan kategoriassaan mahdollisesti pääsisi.

Lindell on saanut syksyn turnauksissa kirjaimellisesti hengen päälle. Hän lähti Kiinan turnaukseen allaan viisi peräkkäistä top 10 -sijoitusta. Vastaavanlaiseen putkeen Lindell ei ole aiemmin yltänyt. Hän kertoi taannoin, että toukokuussa pelatun Tanskan kilpailun finaalikierros muutti kauden suunnan. Kyseisestä turnauksesta lähtien Lindell on yltänyt seitsemän kertaa kymmenen joukkoon ja ollut kolmessa muussa kilpailussa kärkitusinassa.

Pulkkanen ei ole löytänyt parastaan

Kilpailun toinen suomalainen, DP World Tourille tiukasti takaisin pyrkivä Tapio Pulkkanen (-6) ei ollut kolmannella kierroksella vedossa. Tulokseksi Sanya Luhuitou Golf Clubin kentällä jäi 73, ja hän putosi jakamaan 32. sijaa.

”Vähän oli vieläkin tahmaista pallonlyöntiä. Ei ole ihan löytynyt sitä parasta tällä viikolla. Huomenna uusi yritys. Kenttä oli tänään viritetty vähän haastavammaksi lipun paikoilla ja tuulikin oli aika voimakas takaysillä”, Pulkkanen totesi.

Näistä asetelmista Pulkkanen olisi säilyttämässä kiertueen rankingissa 16. sijansa. Kauden päätteeksi 20 eniten pisteitä koonnutta pelaajaa ansaitsee kortin pääkiertueelle kaudeksi 2025.

Suomalaisten lähtöajat Hainan Openin neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

02.30 Lawrence Ting TWN – Tapio Pulkkanen
04.31 Niklas Lemke SWE – Lloyd Jefferson Go PHI – Oliver Lindell

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

    Oldman says:

    Oliver tekee nyt jotain, mitä yksikään suomalainen golfari ei ole tehnyt aikaisemmin CT- tai DPWT-tasolla: 6. kisa TOP 10:ssä.
    Tänään Oliverin kilpakumppani Ritchie karkasi tekemällä kolme pirkkoa. Tämä ei Oliverin peliä muuttanut. Oliver jatkoi kärsivällisesti oman pelisuunnitelman toteuttamista. Lopputuloksena ykköstila tämän päivän jälkeen. Ritchien bogiputki pudotti hänet neljän lyönnin päähän.

    Jaksaako Oliver viedä pitkän kisaputken kovalla tasolla vielä kaksi kisaa ja yhden kierroksen? Henkinen vahvuus näyttää riittävän.

    Oliver on aktiivinen somessa, mutta eroaa useimmista suomalaisista pelaajista siinä että hän kertoo tilanteen, mutta ei anna lupauksia, jotka tuovat turhia paineita omaan peliin.

    Hienoa pelaamista Oliver🎯

    ruukku says:

    En ainakaan itse osaa arvioda mikä tulee olemaan tarvittava pistemäärä 20 paikkaan tällä kaudella. Viime vuonna pisteitä oli jaossa 64250, kun tänä vuonna niitä on 61000.
    Viime vuonna voittaja sai 1285 ja kärki oli todella tasainen, kun tänä vuonna on kasi selvästi yli muiden ollutta pelaajaa, jotka eivät pelaa kiinan kisoja. Heillä on 1513 ja 1466 pistettä. Lindel nousisi suunnilleen 1285 pisteeseen tämän viikon voitolla.
    Pulkkasella on kasassa 684 pistettä ja olisi nousemassa 705 pisteeseen tällä sijalla. Vamastikkaan ei vaadita viime kauden kaltaista 850 pisteen saavuttamista 20 joukkoon pääsemiseen, mutta en osaa arvioda riittäisikö mahdollisesti joku 750 pisteen luokkaa oleva pistemäärä. Kiinan kisoissta on jaossa 1,375 ketainen pistemäärä normikisoihin verrattuna ja finaalissa tulee tuplapisteet.
    Toisaalta ainakin viime vuonna finaalissa oli vain 45 pelaajaa. Joten kaikki saavat pisteitä, mikä pienentää isomman pistepotin merkitystä. Enemminkin on tärkeää ettei jää ihan viimeisten joukkoon, jos pahimmat kilpakumppanit menestyvät.

    Routagolf says:

    Aivan loistavassa vireessä on Lindell tämän syksyn ollut. Todella toivon voittoa. Siitä saatavat vajaat 60 000 euroa auttaisi mukavasti valmistelussa ensi kauden DP World Tourille.

    Pulkkasen suhteen pitää olla vähän huolissaan. Kesäkuun puolivälin jälkeen ei ole oikein kulkenut. Vaikka sijoitus on vielä 16-18 tämän kisan jälkeenkin, niin pitää muistaa, että finaalissa jaetaan tuplapisteet. Silloin top 10 pelaajia voi tulla ryminällä ohi.

      Oldman says:

      Toivotaan että Pulkkanen pelaa riittävän hyvin. Oliverille tulisi raha varmasti tarpeeseen, mutta luottamuksen säilyttäminen omaan peliin on vielä tärkeämpää. Tuolla pelillä on hyvä avata DPWT. Voitto olisi tietenkin piste iin päälle. Voitto voi hyvinkin tulla tällä pelillä.

    Lahti says:

    Malttia vaan Oliver, hienosti kulkee!

    Eastwood says:

    Tässä YouTube-Linkki Lindellin viimeiseen kierrokseen. Selostus tosin kiinaksi.
    https://www.youtube.com/live/dMs0A188uRg?si=mRfloB9TTzC1idsq