-
JulkaisijaArtikkelit
-
Varoituksen sana!
Useat golfkentät ovat ruvenneet veloittamaan muutamasta kymmenestä sentistä jopa lähemmäksi euroa per minuutti (muun muassa Cook-kenttä Vierumäellä ja Hyvinkään Golf Hyvinkäällä) soittaessasi esimerkiksi caddiemasterille varataksesi peliaikaa. Tokihan se kerrotaan jossakin nettisivuilla. Useimmiten jonotus on maksuton.Joten koita pitää puhelu lyhyenä tai mieluummin ette soita ollenkaan. Edellä mainitut kentät todennäköisesti keräävät näin huomattavia summia kauden aikana. Myöskin osakkaat maksavat saman summan kaikkien muiden maksujen lisäksi.
Tarkkuutta puheluihin ja hyvää syksyä!
PS. kahteen vuoteen en ole soittanut enää missään asiassa Cook-kentän toimistoon
Golf Paviljonki, Cookentie 1
Caddiemaster-toimistopuh. 0600 042 96
caddiemaster@vierumakigolf.fiPuhelun hinta 0,91e/min + pvm/mpm, jonotus maksutonta
Ai kamalaa… joutuu ihan maksamaan euron, pari PALVELUpuhelusta??! Hirveä menoerä tähän muuten niin edulliseen golfharrastukseen. Kiitos kuitenkin varoituksesta, Karate!
”Myöskin osakkaat maksavat saman summan kaikkien muiden maksujen lisäksi.”
Osakkaalla on varmasti ajanvaraukseen mahdollistavat tunnukset verkkopalveluun, joten puhelut Caddiemasterille ovat varmaan aika harvassa. Jos puheluita tulee niin ne ovat todellakin jotain erikoista palvelua vaativia, kuten Chipping Eagle tuossa hyvin korosti.
Nämä maksulliset numerot cädäreille ovat olleet käytössä joillain kentillä jo 15 vuotta ja kyllä ne tunnistaa helposti. Ehkä tässä on se että monet soittajat jäävät helposti jaarittelemaan ”sain kuule uuden raiverin viime viikolla ja tuun testaamaan sitä teille jne jne”
Tässä yksi näkökohta tuosta palvelupuhelumaksusta…
Meistä jokainen on varmasti törmännyt tilanteeseen jossa cädärin tiskille on jonoa..mutta homma tökkii kun CM on kiinni puhelimessa.
– se on hyvin kiusallinen tilanne palvelua odottavien Asiakkaiden kannalta..kun starttiaika lähestyy, pitäisi ehtiä ilmoittautua ja maksaa kierros jne. Pitäisi vielä ehtiä juomaan kahvit ennen lähtöä, ostaa palloja jne.
– puhelu tuntuu vain kestävän ja jono senkun pitenee.
– jonottaminen heikentää asiakaskokemusta ja saattaa jopa vähentää oheismyyntiä.Tottakai tuossa kohtaa pitäisi olla lisäresurssia palveluun, mutta kun aina ei ole. Ikävä kyllä.
Nykyään yli 90%:ia pelaajista varaa itse peliaikansa (ja tekee muutokset jne.) netin kautta..koska kaikilla liitonalaisen seuran/kentän jäsenillä on käytössään helppo ja kätevä nettivarauspalvelu.
Palvelupuhelun korkeamman hinnan voi ymmärtää siksi että kenttä haluaa ohjata pelaajia nettivarauspalveluun.
– seura/kenttäyhtiö joutuu maksamaan nettivarauspalvelusta ja sen kuluja täytyy huomioida ja kattaa.
– varsinkin kun suurin osa puhelinkuormituksesta(=henkilöstöresurssi) aiheutuu niiden toimesta jotka yleensä kaikkein vähiten osallistuvat kulujen kattamiseen.Kenttien kannattaa harkita myös aiemmin mainittua varausmaksua (20 €/varaus) niiden pelaajien osalta jotka eivät ole minkään seuran jäseniä. Tämä maksu kohdistuisi niille pelaajille jotka eivät muuten osallistu ns. piilokustannusten kattamiseen.
– samalla se omalla tavallaan ohjaisi ko. pelaajia nettivaraamiseen..kun golfliiton alaisen seuran jäsenyys on halvimmillaan vain muutamia kymppejä.Ehkä tärkeintä kenttäyhtiön kannalta olisi kuitenkin se että Caddie Master saisi keskittyä siihen kaikkein tärkeimpään tehtäväänsä. Siis hoitamaan jokaisen asiakaskontaktin alusta loppuun, parhaalla mahdollisella tavalla. Se on pitkässä juoksussa parasta markkinointia ja myyntityötä.
Viimeksi joutunut soittamaal golfkentälle viime vuosituhannella.
Käytännössä pelkästään maksullisen asiakaspalvelunumeron tarjoaminen on kuluttajansuojalain 2 luvun 14 §:n vastaista. Jätetään harjoitustehtäväksi miettiä miten puhelinpalvelun voi lainmukaisesti toteuttaa, jos haluaa tarjota joihinkin tarkoituksiin maksullista ja joihinkin toisiin tarkoituksiin maksutonta numeroa.
Puhelinlaskuun tulee lisälaskua puheluista, jotka eivät sisälly puhepaketteihin. Kysyimme kuluttajaviranomaisilta, mitkä ovat lisämaksullisten puheluita koskevat pelisäännöt.
1 Milloin asiakaspalvelunumero saa olla maksullinen?
Asiakaspalvelunumero saa maksaa yli perushinnan, jos palvelu ei koske aiemmin tehtyä kauppaa tai sopimusta. Esimerkiksi aukioloja ja tuotteita koskevat tiedustelut voivat olla erityishinnoiteltuja. Jos palvelu koskee jo tehtyä sopimusta, puhelu saa maksaa enintään perushinnan, joka on pelkkä pvm/mpm tai 0,084 € / minuutti (1.6.2022).2 Onko asiakaspalvelunumeroiden sääntely Suomessa EU:n vaatimalla tasolla?
Ei ole. Kuluttaja-asiamies on jo pitkään kiinnittänyt huomiota siihen, että kuluttajan asema puhelinasioinnissa ei toteudu EU-sääntelyn edellyttämällä tavalla. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan sähköisen viestinnän palvelulain uudistus ei korjannut ongelmia. Jos teleyritykset eivät ala tarjota liittymiä, joissa tilaajanumeroihin soitettavat puhelut kuuluvat liittymäpaketteihin, maksavat kuluttajat yhä lisäkustannuksia soittamisesta.3 Onko maksulliselle palvelunumerolle hintakattoa?
Ei ole. Jos kyseessä ei ole perushintainen asiakaspalvelunumero, hintakirjo on laaja. Kuluttajalle tulee kuitenkin aina kertoa selkeästi, mitä puhelu maksaa. Myös valtionhallinnon yritysnumeroihin soittaminen eroaa kustannuksiltaan tavallisista puheluista.4 Mistä tiedän, mitä puhelu milloinkin maksaa?
Yrityksen on huolehdittava siitä, että kaikki numeroon soittavat kuluttajat tietävät jonottamisen ja puhelun hinnan. Hinnasta on kerrottava selkeästi.5 Onko olemassa liittymää, johon lisämaksulliset numerot sisältyisivät?
Tällaista liittymää ei Suomessa ole.Minulla on firman kautta liittymä mistä ei voi soittaa 06000 numeroihin. Pari kertaa on ollut hallinnollista asiaa cädärille/ toimistolle jolloin olen joutunut lainaamaan toisen henkilön puhelinta.
Miten ihmeessä takavuosina on tultu toimeen, kun ei ollut varausjärjestelmiä? Kaikki soittivat vastaanottoon kaikissa asioissa. Nyt asiakkaat varaavat itse peliaikansa ja vahvistavat ne, kilpailijat ja höntsäpelaajat hoitavat tulospalvelun itse eikä mitään kortteja jätetä caddiemasterille sisäänsyötettäväksi jne.
Henkilökuntaa on kuitenkin yhtä paljon tai enemmän kuin ennenkin. Onko tehty niin monimutkaiset järjestelmät, että niiden vaatimat toimenpiteet ovat tulleet täyttämään työajan. Yksinkertaisesta pelaamisesta on tehty monimutkainen digitaalinen härdeli lukuisine aplikaatioineen, joita joudumme sopulilaumana palvelemaan.
iiefkoo kirjoitti näin:
”Minulla on firman kautta liittymä mistä ei voi soittaa 06000 numeroihin. Pari kertaa on ollut hallinnollista asiaa cädärille/ toimistolle jolloin olen joutunut lainaamaan toisen henkilön puhelinta.”
Mitä mahtaa olla tuo hallinnollinen asia? Minua erityisesti kiinnostaisi tietää millaisia hallinnollisia asioita cädäri hoitaa.
Omalla kotikentälläni hallinnon henkilöillä (joihin cädäri ei mielestäni kuulu) on ihan oma kännynumeronsa, johon voi soittaa ihan ilman palvelumaksuja, jos siis on asiaa juuri kyseiselle henkilölle. Saman olen huomannut lukemattomien muidenkin kenttäyhtiöiden ja seurojen nettisivuilta, siis noille henkilöille voi soittaa, jos on juuri heille asiaa. Näistä on ollut paljon apua, kun olen järjestänyt firmani tapahtumia. Kaikilla kentillä ei kaikille hallinnon henkilöille noita suoria numeroita ole, niissä tapauksissa on pitänyt käyttää sähköpostia, mikä sekään ei ole ollut mitenkään ongelma.
Ruotsissa on liiton sovellus Min Golf jolla voi varata ajan kaikille kentille. Voisihan se noinkin olla. Miten vaan saataisin kätevimmin ja edullisimmin järjestettyä. Varmaa ei ole että liiton palvelu tulisi edullisemmaksi.
Sähköposti toki toimii. Itse varaan maksullisella soittimella kentälle jossa on yhteiskäyttöinen pelioikeus. Saa varata viikko etukäteen mutta varaussysteemeissä se ei onnistu kuin 3 päivää ennemmin. Maksu ei tee iloiseksi mutta kestän sen.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)